Το βαλκανικο Πρωτάθλημα διεξήχθη το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη, με ένα εξωαγωνιστικό θέμα να κλέβει τελικά την παράσταση.
Γιατί ο Νίκανδρος Στυλιανού και ο Μίλαν Τραίκοβιτς που σήκωσαν τη σημαία της Κύπρου στον υψηλότερο ιστό αλλά και οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες που έκαναν το καλύτερο δυνατό (δείτε -> εδώ) είδαν μετά, στα επίσημα αποτελέσματα, την Κύπρο να αναγράφεται ως …Νότια Κύπρος -ενώ βέβαια και η ΠΓΔΜ αναγραφόταν απλά Μακεδονία.

Τουλάχιστον, πλέον έγιναν οι διορθώσεις στο επίσημο site της Βαλκανικής Ομοσπονδίας (αλλά όχι και στης Τουρκικής)

Από Κυπριακής πλευράς από ΚΟΕΑΣ είχε ανακοινωθεί συμπληρωματικά ότι “Το Προεδρείο της ΚΟΕΑΣ εξετάζει τους τρόπους αντίδρασης για την ενέργεια της Τουρκικής Ομοσπονδίας και θα λάβει αποφάσεις σε συντονισμό με τον επίσημο ΣΕΓΑΣ.”
(Από ΚΟΑ δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση)

Από ελληνικής πλευράς υπήρξε η ακόλουθη ανακοίνωση από την Ομοσπονδία:
” Ο ΣΕΓΑΣ με αφορμή την παράβαση από τους Τούρκους των κανόνων του διεθνούς δικαίου για την ονομασία της FYROM, μα πολύ περισσότερο της Κύπρου, με το τέλος του Βαλκανικού Πρωταθλήματος το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη, ανακοινώνει τα εξής:
Τα μέλη της ελληνικής αποστολής διαπίστωσαν με το τέλος των αγώνων και όταν παρέλαβαν τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, πως η FYROM αναγραφόταν σε αυτά ως Μακεδονία και η Κύπρος ως Νότια Κύπρος. Αμέσως ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής Παναγιώτης Δημάκος διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος στον πρόεδρο της Βαλκανικής Ενωσης, Ντόμπρι Καραμαρίνοφ και ζήτησε την άμεση αποκατάσταση του ζητήματος. Ο Βούλγαρος πρόεδρος δεσμεύτηκε να λύσει το θέμα και να προχωρήσει στην έκδοση νέων- σωστών αποτελεσμάτων. Ο ΣΕΓΑΣ το πρωί της Τρίτης θα αποστείλει εγγράφο στην ABAF, με κοινοποίηση στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, στο οποίο θα ζητάει εξηγήσεις για το περιστατικό και θα απαιτεί την επιβολή κυρώσεων στην τουρκική ομοσπονδία. Η μελλοντική στάση της χώρας μας σε σχέση με την τουρκική ομοσπονδία θα συζητηθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ.”

Προηγούμενο άρθροΤι τρέχει στο Γ.Σ.Π.;
Επόμενο άρθροΕπιτέλους, ελληνική ομάδα! –Με 11 τελικά στο Ευρωπαϊκό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ