Δεν τα κατάφερε τελικά η Κύπρος να παραμείνει στη Β’ κατηγορία, που είχε ως αρχικό της στόχο. Η Β’ ημέρα σημαδεύτηκε με δύο ακόμα πρωτιές, αλλά και δύο άτυχες στιγμές.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε καλά με τον Αλέξανδρο Πουρσανίδη στη σφύρα να δίνει 12 βαθμούς για την Κύπρο. Ο Πουρσανίδης, αν και δεν είχε καλό ξεκίνημα, ρίχνοντας άκυρη την πρώτη του βολή. Με τη δεύτερη του βολή, με 68,42μ, εξασφάλισε μια καλή κατάταξη ανεβαίνοντας στη 2η θέση, ενώ στην 3η του προσπάθεια με 71,06μ. πέρασε στην πρώτη θέση κάνοντας φετινό ρεκόρ. Η τέταρτη του προσπάθεια ήταν στα ίδια επίδεδα με 70,77μ.
Χρειάστηκαν τρεις εκκινήσεις και αρκετός εκνευρισμός για να γίνει η κούρσα των 110μ. με εμπόδια. Ο Μίλαν Τραϊκοβιτς είχε διαφορά κλάσης και τερμάτισε πρώτος σε 13.73.
Λίγο πιο πριν η εξέλιξη δεν ήταν καλή στο αγώνισμα των γυναικών με την Αγγελική Αθανασοπούλου να χρεώνεται μια άκυρη εκκίνηση και τελικά να αποχωρεί κλαίγοντας από τον αγωνιστικό χώρο.
Τα χειρότερα βέβαια ήρθαν πιο μετά με την Ραμόνα Παπαϊωάννου να τραυματίζεται μπαίνοντας στην αρχή της τελικής ευθείας στο 200αρι και να τρομάζει με την αντίδραση και πτώση της. Στη συνέχεια μάλιστα προχώρησε μέχρι τον τερματισμό, για να δώσε έστω και τον 1 βαθμό. Νικήτρια του αγώνα ήταν, όπως και στα 100μ. της Α’ ημέρας, η Ivet Lalova με 22.99.
Στο μήκος η Νεκταρία Παναγή ξεκίνησε με άκυρο και μετά διαδοχικά ανέβηκε στα 6,14μ. 6,19μ και τα 6,32μ παίρνοντας τη 2η θέση με νικήτρια την Εσθονή Balta με 6,52μ.
Στο επί κοντώ ο Νίκανδρος Στυλιανού, βρέθηκε σε καλή κατάσταση κάνοντας φετινό ρεκόρ και κατακτώντας τη 2η θέση. Ο Στυλιανού πέρασε με την 3η προσπάθεια τα 5,50μ., ενώ δεν τα κατάφερε στην μοναδική προσπάθεια που του είχε μείνει, λόγω κανονισμών, στα 5,60μ.
Ο Απόστολος Παρέλης στο δίσκο, σε ένα αγώνα με καλές συμμετοχές, έριξε τόσο στην 3η όσο και στην 4η του προσπάθεια 62,48μ και πήρε την 3η θέση, πίσω από τον Αυστριακό Weisshaidinger και τον Εσθονό Kupper.
Την 5η θέση, σε μια κούρσα με μικρές διαφορές, πήρε και στα 1.500μ η Ναταλία Ευαγγελίδου, με 4:21.22 και νικήτρια τη Moeller με 4:18.59.
Στο ύψος γυναικών, με αρκετά δυνατές συμμετοχές, η Δέσποινα Χαραλάμπους πέρασε όλα τα ύψη ως και τα 1,73μ. με την πρώτη, στη συνέχεια το 1,77μ με τη δεύτερη ενώ δεν τα κατάφερε στα 1,81μ. Τα 1,94μ πέρασαν τόσο η Mirela Demireva, η οποία ήταν και η νικήτρια και δε συνέχισε σε παραπάνω ύψος, όσο και η Ana Simic.
Στην 6η θέση τελικά κατετάγη και η 4χ400μ Ανδρών καθώς προέκυψαν ακυρώσεις.
Την πρώτη θέση και άνοδο στην Α’ κατηγορία πήρε η Εσθονία. Η Κύπρος ήταν 10η στην κατάταξη. Εκτός από τη δεδομένη τριάδα Λουξεμβούργου, Γεωργίας και Μάλτας έπεσε μαζί της και το Ισραήλ, αφού προηγήθηκε ένα μπαράζ ακυρώσεων στην 4×400μ. ανδρών τόσο της Αυστρίας αρχικά, όσο κατόπιν και του Ισραήλ.
Τι έγινε την Α’ ημέρα:
-> https://www.stivoz.gr/varazdin-protes-artymata-kai-4x100m-maxi-kyproy-gia-paramoni/