Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο ΣΕΦ, με τις τελευταίες προσπάθειες στο επί κοντώ όπου ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε με 5,78μ. παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων καθώς και το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού!
-> Όλα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα

Ο Καραλής ξεκίνησε επιτυχημένα στα 5,30μ. και συνέχισε έτσι στα 5,45μ. -που του εξασφάλιζαν και τη νίκη- τα 5,60μ. αλλά και τα 5,71μ. βελτιώνοντας τότε κατά 1εκ. το πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων που είχε κάνει περυσι στο πανελληνιο πρωτάθλημα.

Τα καλύτερα όμως ήρθαν μετά – και ενώ η μετάδοση της ΕΡΤ2 είχε τελειώσει. Ο Καραλής έβαλε στα 5,78μ. που είναι το όριο για τον απευθείας τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού, περνώντας το και αυτό με την πρώτη προσπάθεια, πανηγυρίζοντας έξαλλα και τρέχοντας στην εξέδρα να αγκαλιάσει τον προπονητή του κο Μεγαλοοικονόμου.
-> video

Ταυτόχρονα σημείωσε και παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων, που είχε ο συνομήλικός του Σουηδο-Αμερικανός Armand Duplantis από πέρυσι με 5,75μ. (O Duplantis έχει περάσει πέρυσι τα 5,82μ. αλλά χωρίς doping control και φέτος τα 5,83μ. όμως οι υποδοχές του πήχη ήταν 75mm αντί των επιτρεπτών 55mm – ενώ και κοντρολ πέρασε την επόμενη ημέρα – κι έτσι αυτά δεν έχουν αναγνωριστεί ως WJR)
Να σημειωθεί ότι και στο πανελλήνιο του 2016 ο Καραλής είχε πετύχει με 5,53μ. τότε παγκόσμια επίδοση παίδων.

Στη συνέχεια έβαλε στα 5,86μ. επιχειρώντας και για πανελλήνιο ρεκόρ – το οποίο έκανε ο Κώστας Φιλιππίδης πέρυσι στο Ευρωπαικό και ισοφάρισε πριν 3 ημερες στη Μαδρίτη – και είχε πολύ καλές προσπάθειες!
(Ο Φιλιππίδης, νικητής των προηγούμενων 8 διοργανώσεων και 10 συνολικά, αυτή τη φορά επέλεξε να αγωνιστεί στο μεγάλο meeting επί κοντώ του Rouen)

Ο Καραλής φέτος είχε κάνει 5,65μ. στο Jablonec και είχε κάνει προσπάθειες και στα 5,78μ. Καλύτερη επίδοση φετος εχουν οι Lavilenie, Braz από εχθές στο Rouen με 5,90μ., οι Holzdepe, Lisek, φυσικά ο Φιλιππίδης, δύο Ρώσοι (Morgunov, Zhelyabin) που ακόμα δεν εχουν σχετική άδεια συμμετοχής για το παγκόσμιο, ενώ 5,78μ, έχουν κάνει και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Kendricks, με τον Jacobsson.

Αγωνιστική συνέχεια έχει σε δύο ημέρες σε meeting στην Πράγα

Στο αγώνισμα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τη δεύτερη θέση πήρε ο Πέτρος Χατζίου με ατομικό ρεκόρ 5,30μ. ενώ την τρίτη ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος με 5,25μ.
Την απονομή έκανε ο κος Τόκας, ενώ ο Καραλής κάλεσε αμέσως μετά τον συναθλητή του που έχει μείνει εκτός λόγω τραυματισμου, τον Νικο Νεραντζη για να φωτογραφηθούν και μαζί του.

Προηγούμενο άρθροBalkan U20 Sofia – 2nd place for Greece and many NR
Επόμενο άρθροΣΕΦ: Οι εμποδιστές μας πάνε παγκόσμιο – Παγκύπριο ο Τραίκοβιτς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ