Η Ελλαδα θα εχει εκπροσώπηση τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες στα 60μ. εμπόδια καθώς ο Κώστας Δουβαλίδης με 7.69 και λιγα λεπτά μετά η Ελισάβετ Πεσιρίδου με 8.11 κατάφεραν το όριο. Εντωμεταξύ ο Μίλαν Τραίκοβιτς βελτίωσε το σπουδαίο παγκύπριο ρεκόρ που έχει κάνοντας 7.55.
-> Όλα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα

Το αγώνισμα δεν είχε ικανή συμμετοχή για πρωινό προκριματικό κι έτσι τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες έγιναν από 2 τελικές σειρές.
Η παρουσία του Μίλαν Τραίκοβιτς έδινε προοπτική για μια ωραία και φυσικά γρήγορη κούρσα. Πράγματι ο Τραίκοβιτς που είχε 7.56 είδε τερματίζοντας το ηλεκτρονικό να γράφει τον ίδιο χρόνο ενώ λίγο μετά τερμάτισε ο Κωστας Δουβαλίδης στην πρώτη του φετινή κούρσα.

Μετά από την εξέταση του φώτο φίνις ανακοινώθηκε το νέο παγκύπριο ρεκόρ (προς το παρόν είναι και η 7η επίδοση φέτος παγκοσμίως, με τις 4 να είναι από τις ΗΠΑ) ενώ σε αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα ο Κώστας Δουβαλίδης περίμενε να δει αν είχε κατέβει το όριο των 7.70 καθώς έδειχνε οριακά και όντως το πέτυχε για 1 εκατοστό.

Με τη νίκη του (αφού ο Τραίκοβιτς ήταν εκτός συναγωνισμού.) έφτασε τις 7 στη διοργάνωση. Στην κούρσα ακολούθησαν ο Μιχάλης Κιάφας με 8.09 και 1 εκατοστό πίσω του ο Κώστας Χίντας – που πήραν και τα άλλα 2 μετάλλια του πανελληνίου πρωταθλήματος

Στον 2ο τελικο των γυναικών, η Ελισάβετ Πεσιρίδου τερμτισε σε 8.11 κι έκανε το όριο των 8.14 – πέρυσι στο πρωτάθλημα είχε κάνει το ρεκόρ της με 8.04 αλλά απο το ΣΕΓΑΣ χρειαζόταν να τρέξει και φέτος στον απαιτούμενο χρόνο και το κατάφερε στη δεύτερη κούρσα της με εμπόδια μετά το 8.24 στην Καρλσρούη. Πέτυχε επίσης την 6η σερί νίκη της στη διοργάνωση.

Η Δήμητρα Αραχωβίτη (Κύπρος – εκτός συναγωνισμού) ακολούθησε στον αγώνα σε 8.52, ενω τα άλλα μετάλλια του πρωταθλήματος πήραν η Νεφέλη Ράμμου με 8.78 και 1εκ. πίσω της η νεάνιδα Λιάνα Παπαδοπούλου.

Προηγούμενο άρθροΣΕΦ: Παγκόσμιος δις ο Καραλής – όριο και WR εφήβων (+photoz)
Επόμενο άρθροΣΕΦ: Ρεκόρ η Λαβασά, ασταμάτητη η Μπελιμπασάκη, νταμπλ και Γιαννοπούλου-Δημητράκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ