Το πανελλήνιο πρωτάθλημα συνθέτων, τελευταίο των πρωταθλημάτων για φέτος, έγινε στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη Περιστέρη και τη Στέλλα Τζικανούλα νικητές σε Α/Γ.
Η Αναστασία Ντραγκομίροβα έκανε ρεκόρ κορασίδων σε μήκος και 7θλο, πολύ κοντά βρέθηκε ο παίδας Παρασκευάς στο 10θλο.

-> Αποτελέσματα

Στους άνδρες -και νέους- νικητής ήταν ο Άρης Περιστέρης, που ξεπέρασε και πάλι τους 7000β., με 7107β., ενώ πάνω από τους 7000β. ήταν και ο Άγγελος Ανδρέογλου με 7006β.
Ο δίδυμος αδερφός του, Αντώνης ήταν 4ος, ενώ ενδιάμεσα, στο βάθρο ανέβηκε ο Μιχάλης Κιάφας.

Στις γυναίκες η Στέλλα Τζικανούλα στέφθηκε για πρώτη φορά πρωταθλήτρια, με 5183β. ενώ μετά -και πρώτη νέα- ήταν η Μαρία Ζαχαρούδη με 5074β. Στην 3η θέση ήταν η Εμμανουλελα Ιωακειμίδου

Τα ρεκόρ της Ντραγκομίροβα

Στο Ευρωπαικό φεστιβάλ Νεότητας στο Baku, στην πρώτη της επίσημη εκπροσώπηση με την εθνική Ελλάδος η Αναστασία Ντραγκομίροβα έφτασε τους 5817β. κάνοντας κατά σχεδόν 500β. πανελλήνιο ρεκόρ. Τώρα, στο πανελλήνιο συνθέτων το βελτίωσε αρκετά ακόμα, με 5892β. και βέβαια καθώς είναι πρώτη χρονιά στην κατηγορία, έχει πολλά περιθώρια ακόμα (μόνο 4 αθλήτριες σε Ευρώπη/κόσμο έχουν ξεπεράσει τους 6000β. τα τελευταία 7 χρόνια που έχουν αλλάξει οι προδιαγραφές στα ριπτικά)

Κατά τη διάρκεια του 7θλου, σημείωσε και πανελλήνιο ρεκόρ στο μήκος. Στο τρίτο της άλμα έκανε 6,35μ. (+1,4) για να βελτιώσει κατά 12 εκατοστά το ρεκόρ που είχε κάνει η Σπυριδούλα Καρύδη πέρυσι στο ευρωπαικό Π/Κ όπου ήταν 3η (η νικήτρια Johansson είχε κάνει 6,33μ.) Η Ντραγκομίροβα βέβαια έχει κάνει και 6,44μ. κατά το διασυλλογικό συυνθέτων, προτού ακόμα ολοκληρωθεί το διαδικαστικό με την ελληνοποίησή της.

Οι δίδυμες Ελιμπιόνα και Λάουρα Ζενέγια ήταν στις επόμενες θέσεις, στο βάθρο.

Στους παίδες ξεχώρισε ο Θανάσης Παρασκευάς, με 6768β. και απείχε μόλις 11β. από το ρεκόρ που έκανε πέρυσι ο Βασίλης Μπουτσιούκης στην ίδια διοργάνωση.

Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιο συνθέτων (Θεσσαλονίκη) 3-4.8.2019
Επόμενο άρθροKlosterhalfen και Mihambo εντυπωσίασαν στη Γερμανία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ