Για να λογίζεται ένας χώρος ως «Κέντρο Υψηλού Αθλητισμού» πρέπει να πληροί τις βασικές προϋποθέσεις σε τρεις άξονες: προπονητικές εγκαταστάσεις, διαμονή αθλητών και διατροφή. Το σκορ στο ΟΑΚΑ παραμένει… δύο στα τρία.

Ο ΣΕΓΑΣ έκανε ένα τεράστιο βήμα όταν πέρυσι κατάφερε να εξασφαλίσει ένα από τα κτίρια στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να «ενεργοποιήσει» ξανά τους ξενώνες. Μάλιστα πρόσφατα, η ομοσπονδία πήρε το «πράσινο φως» και για το ισόγειο του ίδιου κτιρίου, έχοντας την προοπτική να επεκτείνει το χώρο στον οποίο φιλοξενούνται οι αθλητές, όταν βέβαια βρεθούν τα χρήματα για τις απαραίτητες εργασίες.

Παρότι όμως για αρκετούς αθλητές και τους προπονητές τους η επαναλειτουργία των ξενώνων του ΟΑΚΑ αποτέλεσε μία σημαντική ανάσα, παραμένει ένα βασικό πρόβλημα. Το γεγονός ότι δεν έχει λυθεί το ζήτημα της διατροφής των αθλητών. Από νωρίς η ομοσπονδία αναζήτησε λύσεις και κατέληξε στο ΑΣΑΕΔ, που βρίσκεται στον ίδιο χώρο, προκειμένου να παραλαμβάνουν από εκεί φαγητό οι αθλητές. Παρότι επιτεύχθηκε συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, το ζήτημα έχει «κολλήσει» σε εσωτερικά ζητήματα του στρατού, που δεν μπορεί να επιλύσει η ομοσπονδία.

Πέρα από το γεγονός ότι στις υπόλοιπες χώρες θεωρείται αυτονόητο πως σε ένα προπονητικό κέντρο παρέχεται διαμονή και διατροφή στους αθλητές, όσοι μένουν στο ΟΑΚΑ μπορούν να μαγειρεύουν με… αλχημείες, αφού τα δωμάτια δεν περιλαμβάνουν ουσιαστικά κουζίνα. Το χειρότερο όλων όμως είναι ο φόβος πως θα επαληθευτεί για μία ακόμη φορά το «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού». Τρανό παράδειγμα σε αυτό, ο Άγιος Κοσμάς. Από την ημέρα που άνοιξε τις πύλες του ως προπονητικό κέντρο, ήταν υπό συζήτηση το ζήτημα του εστιατορίου. Πάνω από μία δεκαετία αργότερα, οι ξενώνες θα κλείσουν με τους αθλητές να μην έχουν φάει ποτέ σε εστιατόριο εκεί μέσα.

Προηγούμενο άρθροΗ Στεφανίδη ψάχνει κοντάρια και ρεκόρ
Επόμενο άρθροΟι… αποκλεισμένοι κέρδισαν τη μάχη –Οι βαδιστές ξανά στο Πανελλήνιο κλειστού μετά από 20 χρόνια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ