Κάτι είχε πάει πολύ στραβά. Ο Κώστας Δουβαλίδης περπατούσε στο χορτάρι του γηπέδου των Χανίων, μονολογώντας και κλωτσώντας τα spikes του. Επί 100 μ. τα είχε βάλει με τα παπούτσια του. Κάτι σίγουρα δεν είχε γίνει όπως ήθελε.

Αν έστρεφε βέβαια το βλέμμα απευθείας στο χρονόμετρο, το 13.50 που μόλις είχε «γράψει» ο Δουβαλίδης στα 110 μ. εμπόδια θα τον παραξένευε. Γιατί η επίδοσή του στα «Βενιζέλεια» μόνο θετικά σχόλια μπορεί να αποσπάσει!

Με αυτή την κούρσα λοιπόν ο Δουβαλίδης έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, άγγιξε την καλύτερη φετινή του επίδοση (είχε σημειώσει 13.49 στο Διασυλλογικό όπου δεν αναγνωρίζονται τα όρια) και κυρίως έδειξε αυτό που είχε πιστοποιήσει τον προηγούμενο μήνα, όταν για πρώτη φορά είχε τρέξει σε Μάιο τόσο νωρίς. Πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Η προαναφερόμενη εικόνα του βέβαια έπειτα από την κούρσα μόνο ικανοποιημένο αθλητή δεν έδειχνε! «Ήταν μία τραγική κούρσα. Στο έκτο και το έβδομο εμπόδιο σχεδόν σταμάτησα. Είχα ξεκινήσει πολύ γρήγορα στα πρώτα μέτρα, με αποτέλεσμα να φτάσω πολύ κοντά στα εμπόδια και να… φρενάρω. Ειλικρινά, απορώ πώς έκανα το 13.50!», είπε ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ που αν και δεν ήθελε να το πει με το… όνομά του, αυτό ακριβώς περίμενε από την κούρσα στα Χανιά. Να απειλήσει το 13.37 που είχε πετύχει πέρυσι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το μόνο που έσωσε τη διάθεσή του- και τα spikes του από περισσότερες… κλωτσιές- ήταν η δεύτερη ευκαιρία που του έδωσε το πρόγραμμα. Μόλις 20ʼ λεπτά έπειτα από τα 110 μ. εμπόδια, χωρίς καλά- καλά να έχει πάρει ανάσα, επέστρεψε στο βατήρα για να τρέξει 100 μέτρα. Και ήρθε η εξιλέωση! Το 10.41 που σημείωσε τερματίζοντας τρίτος είναι ατομικό ρεκόρ για εκείνον.

«Αν δεν έκανα αυτή την κούρσα θα έφευγα… κολυμπώντας από τα Χανιά με τα νεύρα που είχα!», παραδέχθηκε γελώντας ο Δουβαλίδης, που πλέον περιμένει να πιστοποιήσει την καλή του κατάσταση στις δύο επόμενες ευκαιρίες που έχει. «Τώρα ακολουθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εθνικών ομάδων και οι Μεσογειακοί αγώνες. Πιστεύω ότι σε αυτές τις διοργανώσεις θα κατεβάσω την επίδοσή μου».

Στα 100 μ., ο Μάκης Στεργιούλης βρήκε την ταχύτητά του και πάλι. Έπειτα από 10.68 της Καλαμάτας αυτή τη φορά βελτιώθηκε και κέρδισε με 10.37 την κούρσα, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Παναγιώτης Ανδρεάδης που τερμάτισε δεύτερος με τον ίδιο χρόνο.

«Δεν ήταν πολύ καλή κούρσα για εμένα γιατί την άφησα στο τέλος επειδή ένιωσα ένα μικρό σφίξιμο και δεν ήθελα να ρισκάρω. Αλλά ήταν καλή κούρσα γιατί πολλοί αθλητές έτρεξαν γρήγορα. Περιμένω κάτι καλύτερο ως επίδοση», είπε ο Στεργιούλης, που θα κάνει την επόμενη κούρσα του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων.

Ο Ανδρεάδης από την άλλη, που ασχολείται τα τελευταία τρία χρόνια με το στίβο, κατέβασε την επίδοσή του από 10.52 που είχε πετύχει πέρυσι στα 10.37. «Περίμενα ότι θα κάνω ρεκόρ, αλλά όχι τόσο γρήγορη κούρσα», παραδέχθηκε ο 23χρονος.

Tα αποτελέσματα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ