Ο Κώστας Δουβαλίδης έδωσε μεν το ρυθμό, αλλά οι άλτες είχαν την… τιμητική τους στα «Βενιζέλεια». Στο μίτινγκ των Χανίων σημειώθηκαν καλές επιδόσεις τόσο στο μήκος όσο και στο τριπλούν, ενώ και τα δύο αγωνίσματα είχαν «εισιτήρια» για μεγάλες διοργανώσεις.
Ο Δημήτρης Τσιάμης άγγιξε τα 17 μ., αλλά όχι με τον τρόπο που ήθελε. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ του τριπλούν έκανε το καλύτερο άλμα του για τη σεζόν, αλλά το 16,95 μ. που σημείωσε είχε άνεμο πάνω από το όριο ευνοϊκό (+2,7 μ/δ.). Αντίθετα, κανονικές συνθήκες «πέτυχε» ο Παύλος Μπόφτσης και το εκμεταλλεύτηκε απόλυτα. Προσγειώθηκε στα 16,17 μ. και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων.
Οι αθλητές του μήκους είχαν… κέφια στα Χανιά, σε κάθε κατηγορία! Η Ευαγγελία Γαλένη συνέχισε το «φλερτ» με το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα (6,65 μ.). Μία εβδομάδα έπειτα από το 6,58 μ. που σημείωσε στη Θεσσαλονίκη πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ, αυτή τη φορά η άλτρια του Άρη το απείλησε φτάνοντας στα 6,54 μ. στο καλύτερο άλμα της.
Στους άνδρες από την άλλη, ο μικρότερος ήταν και ο πιο… κερδισμένος. Ο Νίκος Ξενικάκης, καθώς με άλμα στα 7,75 μ. έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων/ Νεανίδων.
Κοντά στα 8 μ. βρέθηκε ο Δημήτρης Διαμαντάρας, αλλά ο άνεμος ήταν πάνω από το όριο ευνοϊκός, κάτι που δεν επιτρέπει να αναγνωριστεί η επίδοσή του. Στη δεύτερη προσπάθεια προσγειώθηκε στα 7,97 μ. (+2,5 μ./δ.) και ήταν νικητής. Τη δεύτερη θέση πήρε ο Μιχάλης Μερτζανίδης με 7,88 μ. με κανονικές συνθήκες.
Η Χριστίνα Χαντζή από την άλλη απέδειξε πως εξακολουθεί να μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα στα 400 μ. εμπόδια. Στην πρώτη της φετινή εμφάνιση κέρδισε στο αγώνισμα με 58.94, αφήνοντας δεύτερη την Έφη Θεοδώρου με 61.62.
Στον τρίτο διαδοχικό αγώνα της στην Κρήτη, η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου πέτυχε αυτό που ήθελε. Η αθλήτρια της ΑΕΚ έστειλε στα 56,55 μ. το δίσκο, που είναι η καλύτερη φετινή της επίδοση.
Στα 400 μ. ο Πέτρος Κυριακίδης πέτυχε τη δεύτερη φετινή νίκη του επί του Δημήτρη Γράβαλου. Βελτιώνοντας περισσότερο την επίδοσή του, κέρδισε με 47.12, με τον Γράβαλο να ακολουθεί με 47.36 και τρίτο τον Γιάννη Λουλά με 48.01.
Στο ίδιο αγώνισμα στις γυναίκες επικράτησε μία άλλη εκπρόσωπος του γκρουπ της Μαίρης Σωτηρακοπούλου. Η Αγνή Δερβένη έκανε την καλύτερη φετινή της κούρσα κερδίζοντας με 53.54.
Στα 800 μ., η Μαρία Κλάδου ήταν η νικήτρια, τερματίζοντας σε 2.05.21, ενώ στα 200 μ. με 23.82 η Γρηγορία Κεραμιδά βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και ήταν η ταχύτερη.