Δημοσιεύουμε ακολούθως επιστολή διαμαρτυρίας, που εστάλη στο stivoz.gr, για τη μη έκδοση του στατιστικού βιβλίου του ΣΕΓΑΣ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΟΥ 2018:

“Σε δική μου αφελέστατη ομολογώ ερώτηση προς την στατιστική υπηρεσία του ΣΕΓΑΣ, για το πότε πρόκειται να κυκλοφορήσει το ετήσιο βιβλιαράκι με τους καλύτερους του 2018, μου δόθηκε η εξής απάντηση:
ΑΠΟ ΤΟ 2018 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ.ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ.

Μου το έγραψαν με κεφαλαία, έτσι για να το ”εμπεδώσω”!!! Δεν καταλαβαίνω γιατί η ομοσπονδία δεν ακολουθεί την τακτική του 2016, που είναι εντελώς ”ανέξοδη” για αυτήν, όπως έκανε και για το βιβλίο του 2016, που υπήρξε μόνο σε ηλεκτρονική μορφή PDF, αναρτημένο στην σελίδα του ΣΕΓΑΣ, όπου όποιος ήθελε το ”κατέβαζε” και το τύπωνε. ‘Ετσι έκανα και εγώ, δίνοντας το PDF στον βιβλιοπώλη μου που έκανε μια εξαιρετικά ”επαγγελματική” έγχρωμη εκτύπωση. Από δική μου ”αφέλεια” βέβαια, το μέγεθος του βιβλίου ήταν μεγάλου σχήματος διαστάσεων Α4 και σε γυαλιστερο χαρτι με αποτέλεσμα να πληρώσω κάτι παραπάνω, τουτέστιν 54 ευρώ, αλλά άξιζε τον κόπο.

Ήταν απαραίτητο και το βιβλίο, για αρκετούς λόγους, όπως:
1.Υπερχρήσιμο και πολύ πρακτικό για κάθε έναν που επεξεργάζεται επιδόσεις και στατιστικά.
2.Διαφήμιση για το στίβο, μέσο που έφερνε νέους φίλους στο στίβο. Από ένα τέτοιο βιβλίο που έπεσε τυχαία στα χέρια μου όταν ήμουν μικρός, άρχισα να παρακολουθώ στίβο και επιδόσεις.
3.Για ιστορικούς λόγους, λόγους συνέχειας και αρχείου.
4.Γιατι αποτελούσε ένα είδος επιβράβευσης για κάθε αθλητή που έβλεπε το όνομα του μέσα, στις λίστες. Ένα πολύ ωραίο ενθύμιο.

Ας είχε έστω ένα αντίτιμο, π.χ. 5 ή 10 ευρώ, ακόμη και 30 ευρώ να κόστιζε, οι φίλοι λάτρεις του στίβου και της στατιστικής θα το αγόραζαν.
Λάθος του ΣΕΓΑΣ, πολύ μεγάλο λάθος, θα φανει πολύ περισσότερο στο μέλλον το πόσο λάθος είναι αυτή η απόφαση.

Eπίσης, από τα βιβλιαράκια έβρισκα μέσα σε λιγότερο από 7-8 δευτερόλεπτα οτιδήποτε ήθελα. Ας προσπαθήσει κάποιος να βρει κάτι στις επιδόσεις του 2018 από το σάιτ του ΣΕΓΑΣ και ας χρονομετρήσει πόση ώρα θα κάνει…

Οι πολλοί, που τους ήταν αδιάφορο το βιβλιαράκι, συμφωνούν με τον ΣΕΓΑΣ…
οι λίγοι που δούλευαν με αυτα τα βιβλιαράκια και τα είχαν σαν στιβικό Ευαγγέλιο διαφωνούν με το ΣΕΓΑΣ… αυτοί οι λίγοι που είχαν ενασχόληση με την επεξεργασία των επιδόσεων και των στατιστικών θα γίνουν απειροελάχιστοι και σταδιακά θα εξαφανιστούν… Όποιος μπορεί, ας μαντέψει τις συνέπειες στο χώρο του στίβου, απ΄αυτό το γεγονός…
Πέρα από το ότι δε θα έρθουν κοντά στο στίβο, άλλοι σαν εμένα, που θα έβλεπαν το βιβλιαράκι και θα τους τραβούσε σα μαγνήτης.
Έγραψα πιο πάνω πως και γιατί ένα τέτοιο βιβλιαράκι ήταν η αφορμή να γίνω φίλαθλος του στίβου.”

Με τιμή,
Γιώργος Λεμονής

Προηγούμενο άρθροΟ Γκελαούζος ξεχώρισε στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροελλην. παρουσίες σε εξωτερικό (βάδην) 2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ