Ο Κώστας Λαμπρόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Βορείου Ελλάδος (ΣΠΣΒΕ), εκφράζοντας ουσιαστικά το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των «στιβικών» πήρε την πρωτοβουλία, και με προσωπική ανοιχτή επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καλεί τον πρωθυπουργό να παρέμβει ώστε να δοθεί λύση για άμεση επιστροφή των αθλητών για προπονήσεις στα Στάδια.

Στην επιστολή του, «Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη» με ημερομηνία: Θεσσαλονίκη 8 Μαίου 2020» ο κ. Λαμπρόπουλος, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Δυστυχώς δεν μπορώ να μείνω θεατής σε όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων για την επανεκκίνηση του αθλητισμού στη χώρα μας.

Ο κύριος Υφυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της κοινωνικής δραστηριότητας. Είναι απαραίτητο να στηριχθεί για να επιτελεί τον σπουδαίο ρόλο του στην κοινωνία. Αποτελεί άλλωστε προτεραιότητα και του ίδιου του Πρωθυπουργού».

Συμφωνώ απόλυτα με τα λόγια αυτά, αλλά είναι αντιφατικό η υγειονομική επιτροπή να έχει εισηγηθεί ότι σε ένα κατάστημα (κλειστός χώρος) 200 τ.μ. μπορούν να βρίσκονται 18 άτομα (12 εως 100 τ.μ. + 1 για κάθε 15 τ.μ.), ενώ σε έναν ανοιχτό χώρο 2000 τ.μ το λιγότερο, να μην μπορούν να γυμνάζονται περισσότεροι από 34 αθλητές –τριες (Προολυμπιακή ομάδα Στίβου), διασκορπισμένοι μάλιστα σε γήπεδα όλης της Ελλάδας.

Αλλά και εκεί που υπήρξαν άτομα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  που τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα επέτρεψαν σε αθλητές –τριες της Εθνικής ομάδας (2 έως 4 άτομα όχι της Προολυμπιακής) να εισέλθουν στα γήπεδα για προπόνηση, εμφανίστηκαν δημοσιογράφοι φωνάζοντας προς τον Υφυπουργό για την τήρηση της νομιμότητας, εμφανίζοντας μάλιστα σε άρθρα και τις ποινές που προβλέπονται για το έγκλημα που έγινε!!

Είναι οι ίδιοι που τα προηγούμενα χρόνια θεωρούσαν ανθρώπους σε επιτροπές διοίκησης σταδίων της χώρας ως τους ικανότερους που έχουν περάσει από τη θέση αυτή, την ίδια ώρα που οι άνθρωποι αυτοί έβγαζαν τους αθλητές από τα στάδια για να διοργανωθεί Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκύλων!!

Η κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας είναι πρωτόγνωρη. Η υγεία όλων είναι το βασικό.  Κάναμε όλοι υπομονή και τηρώντας αυστηρά τα μέτρα των ειδικών πιστεύω ήρθε η ώρα οι αθλητές και αθλήτριες του Στίβου να αφήσουν τις οθόνες των υπολογιστών και να επιστρέψουν στα γήπεδα.

Σας παρακαλώ να αναλάβετε προσωπικά δράση σε αυτό το θέμα, ώστε η προτεραιότητα να γίνει πράξη.

Με τιμή

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Πρόεδρος Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Β. Ελλάδας

Προηγούμενο άρθροΚαι το Ευρωπαικό Κ18 στο 2021
Επόμενο άρθροΤηλεδιάσκεψη Υγειονομικής Επιτροπής – «Δεν μας κάλεσαν» λέει ο ΣΕΓΑΣ
Ο Κώστας Μπάκος είναι δημοσιογράφος - αθλητικός συντάκτης. Από το 2001 κάνει μεταδόσεις αγώνων στίβου και άλλων ολυμπιακών αθλημάτων στο Eurosport. Ήδη από το 1995 και επί σειρά ετών ήταν στην επιμέλεια του ρεπορτάζ στίβου και από το 2004 πέρασε και στη σύνταξη ύλης σε κορυφαίες αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ