Το βαλκανικό πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών έγινε στο Erzurum, μια διοργάνωση που έλαβε μέρος πρώτη φορά η Ελλάδα αλλά δεν θύμιζε και τόσο …βαλκανικό.
Παράλληλα έγιναν αγώνες σπριντ και σκυταλοδρομιών και τελικά στις σκυτάλες οι ομάδες που έλαβαν μέρος ήταν η διοργανώτρια Τουρκία, η Ελλάδα και …Ινδία και Ιραν.

-> Αποτελέσματα

Το κύριο ζητούμενο ήταν επιδόσεις που θα έφερναν τις ομάδες μας σε τροχιά πρόκρισης για το Ευρωπαικό στο Μόναχο – όπου θα αγωνιστούν οι 16 καλύτερες ομάδες βάσει του μέσου όρου των 2 καλύτερων επιδόσεών τους από το 2021.

Στην 4χ100μ. ανδρών οι Κώστας Ζήκος, Νίκος Εμπέογλου, Παναγιώτης Τριβυζάς, Γιάννης Νυφαντόπουλος τερμάτισαν σε 39.22 δείχνοντας καλή εικόνα και έχοντας πέρυσι 39.53 μπορούν να είναι αισιόδοξοι.

Στην 4χ100μ. γυναικών τέθηκαν τελικά εκτός οι 3 ταχύτερες φέτος, η Σπανουδάκη, η Εμμανουηλίδου και η Αναστασίου.
Οι Στέλλα Μιχαηλίδου, Ανδριάνα Φέρρα, Αλάνα Μπερν, Δήμητρα Τσουκαλά έκαναν 45.11 που πάντως είναι η επόμενη καλύτερη επίδοση μετά το περσινό 44.05, αλλά όχι επισφαλής.

Η 4Χ400μ. ανδρών όπου έτρεξαν οι Γιάννης Ντέτσικας, Γιώργος Λαμπρόπουλος, Σπύρος Δουκατέλης, Μιχάλης Παππάς έκανε 3.09.20, πέρυσι είχε κάνει 3.10.23 και τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Καλή κούρσα έκανε η 4Χ400μ. γυναικών με τις Δέσποινα Μουρτά, Δήμητρα Γναφάκη, Μαρίτα Αργυρού, Ανδριάνα Φέρρα, που έκαναν 3.33.65 και είναι αγκαλιά με την πρόκριση σε συνδυασμό με το περσινό 3.32.90.

Η κατάσταση για την πρόκριση

Στα 4χ100μ. ανδρών οι μισές θέσεις είναι βέβαιες με Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Μ.Βρετανία, Δανία, Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία. Από κει και πέρα Τσεχία, Τουρκία, Ελβετία δείχνουν κοντά, ερωτηματικό η Ουκρανία. Η Ελλάδα έχει κοντά Φινλανδία, Νορβηγία και τις Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Σουηδία, αλλά δύσκολα θα κινδυνέψει ακόμα και αν δεν κάνει κάτι καλύτερο από το 39.52.

Στην 4χ100μ. γυναικών, 10 χώρες με επιδόσεις αρκετά κάτω από τα 44, είναι Γερμανία, Μ.Βρετανία, Ελβετία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία, Δανία, Σουηδία.
Η Ελλάδα με το περσινό 44.05 έχει πολύ καλή βάση αλλά βέβαια δεν είναι ασφαλής με το 45.11 φέτος ως τώρα, αν και θα είναι απίθανο να μην το βελτιώσει και μάλιστα πολύ.
Οι Φινλανδία, Βέλγιο, Τσεχία, Βέλγιο δύσκολα θα μείνουν εκτός και μετά Ουγγαρία, Αυστρία, Νορβηγία διεκδικούν θέση.

Στα 4χ400μ. γυναικών, η μη συμμετοχή Ουκρανίας και Λευκορωσίας φέρνει την Ελλάδα μάλλον με το ένα πόδι στο Μόναχο, που ούτως ή άλλως ήταν-ήρθε πολύ κοντά.
Κι εκεί 10 ομάδες είναι πολύ ισχυρές, οι Πολωνία, Μ.Βρετανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία, Τσεχία, Ισπανία. Η Ελλάδα, με τις Ουγγαρία, Σλοβενία, Φινλανδία, Νορβηγία, Σουηδία φαίνεται πως έχουν το προβάδισμα μετά.

Στην 4χ400μ. ανδρών τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα με 2-3 θέσεις να είναι ανοικτές και αρκετές διεκδικήτριες ομάδες. Η Ελλάδα που έκανε τώρα 3.09.20 θα χρειαστεί μέσο όρο λογικά κάτω από 3.08 ή και 3.07 για να διεκδικήσει θέση.

Προηγούμενο άρθροΒαλκανικό σκυταλοδρομιών (Erzurum) 5.6.2022
Επόμενο άρθροΧειμωνίδεια (Θεσσαλονίκη) 5.6.2022

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ