Ο ΣΕΓΑΣ απουσίασε από την Τηλεδιάσκεψη της Επιστημονικής Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ με γιατρούς Ομοσπονδιών.

Σύμφωνα με πηγές από την ομοσπονδία στίβου, δεν υπήρξε πρόσκληση για αυτήν την τηλεδιάσκεψη!

Παράλληλα ανέφεραν πως όσο κι αν το πρόγραμμα του επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας του ΣΕΓΑΣ Διονύση Χίσσα (ο διευθυντής του τμήματος Ρομποτικής Ορθοπαιδικής του Metropolitan Hospital) είναι φορτωμένο εάν υπήρχε …όχληση σίγουρα θα υπήρχε εκπροσώπηση. Από άλλη πλευρά πάντως στη ΓΓΑ εξέλαβαν την απουσία ως … σνομπάρισμα της όλης εκδήλωσης από την αρχαιοτέρα των ομοσπονδιών (αλλά και κάποιες ακόμα όπως του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου) ενταγμένη στο πλαίσιο των (τουλάχιστον) «παγωμένων σχέσεων» των δύο πλευρών εδώ και αρκετό καιρό.

Το Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΓΓΑ, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και συντονιστής της Υγειονομικής Επιτροπής, αφού έκανε μια πρώτη ενημέρωση με τις γενικές κατευθύνσεις του πρωτοκόλλου, οι οποίες έχουν συνταχθεί σε συνεργασία με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΕΟΔΥ και έχουν ήδη σταλεί στις ομοσπονδίες, έδωσε το λόγο στους εκπροσώπους να μιλήσουν και να εκφράσουν τις όποιες απορίες-παρατηρήσεις τους.

Στη σχεδόν τρίωρη τηλεδιάσκεψη, πραγματοποιήθηκε ένας ιδιαίτερα εποικοδομητικός διάλογος, ανταλλάχθηκαν απόψεις μεταξύ των μελών της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ και των γιατρών των Ομοσπονδιών και συμφωνήθηκε η διαρκής επικοινωνία ώστε η επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας να επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάθε Ομοσπονδία από την πλευρά της, μέσω του συνδέσμου επικοινωνίας της με την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ, συντάσσει βάσει του γενικού πρωτοκόλλου, ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε αθλήματος, το οποίο και αποστέλλει στη ΓΓΑ.

Ο ΣΕΓΑΣ προχωράει σε πρωτόκολλο αγώνων

Συνεχίζονται οι επαφές στην Ομοσπονδία με στόχο την ολοκλήρωση του πρωτοκόλλου διεξαγωγής αγώνων, αλλά και τον γενικότερο σχεδιασμό της αγωνιστικής δράσης που θα προκύψει τους επόμενους μήνες, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Στόχος των ανθρώπων της Ομοσπονδίας μέχρι το τέλος Μαΐου να έχει ολοκληρώσει το πρωτόκολλο, στο οποίο θα αναφέρονται αναλυτικές λεπτομέρειες διεξαγωγής που θα καλύπτουν χωριστά κάθε αγώνισμα, αλλά και το σύνολο μιας διοργάνωσης, το οποίο θα σταλθεί για έγκριση στο ΕΟΔΥ.

O πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπολος είχε σχετική τηλεδιάσκεψη με την πνευμονολόγο – συνεργάτιδα της ομοσπονδίας – Ασημίνα Γκάγκα και στελέχη της ομοσπονδίας. Με την βοήθεια της κ. Γκάγκα έχουν ήδη προχωρήσει πολλά διαδικαστικά θέματα που θα συμβάλλουν στην διοργάνωση αγώνων και θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των συμμετεχόντων και της Δημόσιας Υγείας.

Προηγούμενο άρθροΑνοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό από τη Θεσσαλονίκη για το στίβο
Επόμενο άρθροΠολιτισμός και Αθλητισμός σε διαφορετική τροχιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ