Με γεμάτες τις αποσκευές τους μετάλλια και πολύτιμες εμπειρίες επέστρεψαν από τη Φινλανδία οι αθλήτριες του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος που πήραν μέρος στο κύπελλο πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης νεανίδων στο Τάμπερε μια όμορφη και ρομαντική πόλη στα βόρειοδυτικά του Ελσίνκι το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου.
Οι Χανιώτισσες αθλήτριες που ενισχύθηκαν με μια αθλήτρια από τα Γιάννενα, μια από την Δράμα και μια από το Ηράκλειο έκαναν θαυμάσια εμφάνιση αφού κέρδισαν 4 χρυσά μετάλλια και τρία χάλκινα τα περισσότερα από κάθε άλλα αποστολή. Ακόμη στην ανάδειξη των καλύτερων αθλητριών των αγώνων κέρδισαν τις δύο από τις τρεις κατηγορίες. Αν είχαν μάλιστα στην διάθεσή τους αθλήτριες στους δρόμους αντοχής και άλλη μια αθλήτρια από τα Γιάννενα, όπως είχε σχεδιαστεί, η οποία δεν κατάφερε να ταξιδέψει λόγω προβλημάτων στο διαβατήριο η εμφάνιση θα ήταν ασφαλώς θριαμβευτική.
Τα χρυσά μετάλλια κέρδισαν η Μαρία Κατσανεβάκη στην σφυροβολία με επίδοση 43.82μ, η Στέλλα Ηρώ Λεδάκη στο επί κοντώ με 3.00μ, η Αναστασία Αποστολάκη στη δισκοβολία με 41.37μ και η Μαρία Πάνου στα 1500μ με 4.39.17 – οι δύο πρώτες μάλιστα κάτω από βροχή που συνόδευσε το πρώτο μέρος των αγώνων.
Τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν η Βασιλική Πετρομιχελή στα 100μ με 13.11 σε μια κούρσα που η 2η μέχρι την 5η είχαν επιδόσεις από 13.10 μέχρι 13.12, η Δήμητρα Ανυφαντή στα 200μ με 26.71, και η Άσπα Κουριδάκη στην σφαιροβολία με 11.08μ. ενώ για λίγο έχασαν το μετάλλιο στην σκυταλοδρομία 4Χ100μ που ήταν 4ες με 51.73 οι Ναταλία Λουρανδάκη, η Κατερίνα Γιατρουδάκη, η Δήμητρα Ανυφαντή και η Βασιλική Πετρομιχελή
Καλές εμφανίσεις έκαναν ακόμη η ομάδα 4Χ400μ με τις Γιατρουδάκη, Ανυφαντή, Τσοβγκάν και Πάνου που ήταν 5ες με 4.16.81, η Ειρήνη Μανουσακάκη στο ύψος με 1.50μ, η Χρίστίνα Κουριδάκη 6η στο τριπλούν με 10.17μ, η Ναταλία Λουρανδάκη 6η στο μήκος με 4.76μ, η Κάτια Τσοβγκαν στα 400μ εμπόδια με 70.84 ενώ και δεύτερο αγώνισμα έκαναν η Στέλλα Ηρώ Λεδάκη στα εμπόδια με ηρωική προσπάθεια κατάφερε να τερματίσει (7η με 20.26) και η Αναστασία Αποστολάκη στον ακοντισμό αν και τραυματισμένη (7η με 30.59μ)
Στην ανάδειξη των καλύτερων αθλητριών ανά κατηγορία η Μαρία Κατσανεβάκη αναδείχτηκε καλύτερη αθλήτρια των ρίψεων, η Μαρία Πάνου καλύτερη αθλήτρια των δρόμων, ενώ την ίδια διάκριση θα είχε και η Στέλλα Ηρώ Λεδάκη στα άλματα αν μετά τα 3.00μ που της εξασφάλισαν το χρυσό μετάλλιο έκανε προσπάθεια στα 3.20μ ή στα 3.40μ ύψη που άφησε λόγω και της ραγδαίας βροχής.
Η αποστολή του Χανιώτικου συλλόγου αφού περιηγήθηκε το Τάμπερε έμεινε για δύο ημέρες στο Ελσίνκι για τα αξιοθέατα της πόλης και επέστρεψε την Τρίτη το βράδυ στα Χανιά με πτήση της Aegean Airlines (χορηγού μετακινήσεων του συλλόγου) μέσω Φραγκφούρτης. Στην αποστολή μετείχαν οι προπονητές Κώστας Παπαμαρκάκης, Γιώργος Καλαιτζίδης και Θρασύβουλος Κυριακουλάκης, ο φυσιοθεραπευτής Στέλιος Τζολάκης και από το ΔΣ του συλλόγου ο Πρόεδρος Γιώργος Γιατρουδάκης, ο Γραμματέας Χριστόφορος Ανδρουλιδάκης και ο έφορος στίβου Γιάννης Στεφανογιάννης.
Ακόμη οι υπέυθυνοι του συλλόγου ευχαριστούν την ΓΕΗρακλείου, τον ΓΣ Δράμας και τον ΑΓΣ Ιωαννίνων για την παραχώρηση των αθλητριών, τους χορηγούς που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της αποστολής την Aegean Airlines, την Cosmote, την Alpha Bank, την ΓΓΑ, τον ΣΕΓΑΣ, το Περιφερειακό Ταμείο Αναπτυξης από την Περιφέρεια Κρήτης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό επιμελητήριο Χανίων.
Τέλος οι αθλήτριες και οι υπεύθυνοι του συλλόγου αφιερώνουν τις νίκες τους στην συναθλήτριά τους Δενίσα Κόλε από τα Γιάννενα που δεν μπόρεσε να ταξιδέψει με την αποστολή όπως είχε σχεδιαστεί λόγω προβλημάτων στο διαβατήριό της πράγμα που την στεναχώρησε αφάνταστα.
Αγωνίστηκε και ο ΑΓΣ Ιωαννίνων στα αγόρια. αποτελέσματα εδώ:http://www.tilastopaja.org/staticresults/eaa10649793.htm
για τον Βενιζέλο αποτελέσματα εδώ:http://www.tilastopaja.org/staticresults/eaa10649778.htm
Έχει 3 κατηγορίες η διοργάνωση, 1η, 2η και 3η.
Ο ΑΓΣΙ ήταν στη 2η κατηγορία και ο Βενιζέλος στην 3η