Δεν υπάρχει φορά που να αγωνίζεται και να μην έχει το πανελλήνιο ρεκόρ στο μυαλό της. Μπορεί να αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι να το ξεστομίσει πριν από τους αγώνες, αλλά έπειτα από αυτούς η Νικόλ Κυριακοπούλου δεν έχει πρόβλημα να το παραδεχθεί. Με αυτό το στόχο μπήκε και στο Ολυμπιακό στάδιο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Και έφτασε κοντά στον στόχο της, όταν έκανε προσπάθειες στα 4,72 μέτρα, επιχειρώντας για δεύτερη φορά φέτος να καταρρίψει το ρεκόρ (είχε δοκιμάσει στα 4,75 μ. στο Όσλο).

Η Κυριακοπούλου πέρασε με την πρώτη τα 4,30 μ., 4,40 μ., 4,55 μ. και 4,65 μ., βελτιώνοντας κατά πέντε εκατοστά την καλύτερη φετινή της επίδοση. Επόμενος σταθμός τα 4,72 μ., ένα εκατοστό πάνω από το πανελλήνιο ρεκόρ. “Ήθελα να το κάνω. Πάντα σκέφτομαι το ρεκόρ όταν αγωνίζομαι. Η αλήθεια είναι πως έμεινα ικανοποιημένη, ακόμη κι αν δεν βγήκε το ρεκόρ. Δοκίμασα πιο σκληρά κοντάρια, που θα τα χρειαστώ για τη συνέχεια και σίγουρα ήταν μία καλή εμφάνιση”, λέει η Κυριακοπούλου, που δείχνει να ξέρει τι την έχει κρατήσει μακριά από το ρεκόρ έως τώρα.

“Μου λείπουν οι αγώνες. Πιστεύω ότι το γεγονός πως δεν αγωνίστηκα τελικά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων αλλά και πως σχεδόν χάθηκε ο αγώνας στο Μπέρμιγχαμ εξαιτίας της ταλαιπωρίας του ταξιδιού είναι οι λόγοι που δεν έχω κάνει το 4,72 μ. ακόμη πιστεύω. Γιατί ήταν αγώνες στους οποίους είχα υπολογίσει για την προετοιμασία μου”, τόνισε η Κυριακοπούλου, που πλέον περιμένει απάντηση από το Diamond League του Λονδίνου.

Δεύτερη ήταν η Λορέλα Μάνου, η οποία πέρασε τα 4,30 μ. και δοκίμασε στα 4,40 μ. χωρίς να τα καταφέρει, ενώ στα 4,20 μ. σταμάτησαν οι επιτυχημένες προσπάθειες της Στέλλας Λεδάκη.

Όσο προχωρά το καλοκαίρι, τόσο καλύτερος γίνεται ο Δημήτρης Τσιάμης. Φρόντισε να το δείξει και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπου το φλερτ με τα 17 μ. απέδωσε και πάλι. Ο άλτης που γυμνάζεται με τον Φρανσουά Ντοφέν αρχικά προσγειώθηκε στα 16,91 μ. στην τρίτη του προσπάθεια, αλλά είχε ακόμη κι άλλο να δώσει. Έτσι στο επόμενο άλμα του προσγειώθηκε στα 17,05 μ., βελτιώνοντας κατά πέντε εκατοστά την καλύτερη φετινή του επίδοση.

“Οπως και στην Μερσίνα έτσι κι εδώ ήμουν σε θέση να κυνηγήσω καλύτερη επίδοση. Έχω βρει τον ρυθμό μου κι έτσι βγαίνουν οι επιδόσεις. Η προπόνηση με τον Φρανσουά Ντοφέν μου ταιριάζει”, είπε αρχικά ο Τσιάμης και συμπλήρωσε αναφερόμενος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα: “Στην Μόσχα θέλω να κυνηγήσω αυτό που μπορώ. Να “γράψω” μια επίδοση στις δυνατότητες μου”. Δεύτερος με 16,28 μ. ήταν ο Παύλος Μπόφτσης, αλλά με τη βοήθεια του ανέμου (+2,7).

Στο χειρουργείο ο Λεμπέσης
Ο τελικός του ακοντισμού ήταν μία λυπηρή επιβεβαίωση αυτού που ο Σπύρος Λεμπέσης είχε καταλάβει τις τελευταίες εβδομάδες. Ο πρωταθλητής δεν θα απαλλαγεί από το πρόβλημα στον ώμο του αν δεν κάνει επέμβαση. Οι έντονες ενοχλήσεις δεν επέτρεψαν στον 7ο των Ολυμπιακών αγώνων να κάνει βολή καλύτερη από τα 71,55 μ. που τον έφεραν στην τρίτη θέση πίσω από τον Κώστα Βερτούδο (72,42 μ.) και τον Γιώργο Ήλτσιο (72,36 μ.), που επίσης είχε ενοχλήσεις στο χέρι.

“Το είχα καταλάβει, τον τελευταίο καιρό το χέρι μου δεν… πήγαινε. Μόνο με επέμβαση θα απαλλαγώ. Οπότε το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι πώς θα μπω το ταχύτερο δυνατό στο χειρουργείο για αρθροσκόπηση”, είπε ο Λεμπέσης, που έχει ρήξη χόνδρου.

Μία ανάσα από το όριο η Γαλένη

Πιο βασανιστικά κοντά δεν θα μπορούσε να φτάσει η Ευαγγελία Γαλένη στο όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η άλτρια που γυμνάζεται με τον Δημήτρη Τσιφτσόγλου προσγειώθηκε στα 6,62 μ. στην πέμπτη της προσπάθεια στο μήκος, μόλις τρία εκατοστά κάτω από την επίδοση που θα την έκανε ευτυχισμένη καθώς θα της έδινε το δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Μάλιστα η άλτρια, που σημείωσε ατομικό ρεκόρ, είχε και τις τρεις έγκυρες προσπάθειές της πάνω από τα 6,40 μέτρα. Η Έφη Κολοκυθά ήταν δεύτερη με 6,16 μ. και η Βούλα Παπαχρήστου… έπαιξε λίγο με το μήκος (τρίτη με 6,04 μ.) πριν ασχοληθεί την Κυριακή με το βασικό της αγώνισμα, το τριπλούν.

Πολύ καλή παρουσία στο αγώνισμα έκανε και η Κύπρια Νεκταρία Παναγή, η οποία προσγειώθηκε στα 6,45 μέτρα.

Τους τα χάλασε ο αέρας
Πολύ καλές κούρσες έγιναν στα 100 μ., αλλά ο άνεμος που ήταν πάνω από το όριο ευνοϊκός “χάλασε” κατά κάποιο τρόπο τη χαρά των σπρίντερ. Ο Λυκούργος Τσάκωνας, που είναι σε εξαιρετική κατάσταση κάτι που έδειξε από το πρωί, κέρδισε και με διαφορά στους άνδρες με 10.24, με τον Χρήστο Καλαμαρά (10.46) και τον Μανώλη Κουτσουκλάκη (10.50) να ακολουθούν, στην κούρσα που έγινε με άνεμο ευνοϊκό 2,4 μ./δ. Ο Μάκης Στεργιούλης από την άλλη δεν κατάφερε να αγωνιστεί, καθώς ακυρώθηκε στην εκκίνηση.

“Με επηρέασε η άκυρη εκκίνηση, αλλά είμαι ικανοποιημένος. Μπορεί να μην είναι ρεκόρ αλλά είναι μία πολύ καλή επίδοση”, είπε ο Τσάκωνας, που όταν ρωτήθηκε για το αν αυτό είναι προάγγελος για το τι θα ακολουθήσει την Κυριακή στα 200 μ., απάντησε “Τα 200 μ. είναι περίεργο αγώνισμα. Και επιπλέον αν δεν έχω ανταγωνισμό, δεν μπορώ να κρατήσω το ρυθμό μου ως το τέλος μόνος μου. Θα δούμε”.

Στα 100 μ. των γυναικών αν και τα βλέμματα ήταν στην Μαρία Γάτου που κατέβασε το πρωί το ατομικό της ρεκόρ και στην Γεωργία Κοκλώνη που είναι η πιο έμπειρη, την έκπληξη έκανε τελικά η Γρηγορία Κεραμιδά. Η 23χρονη σπρίντερ του Τρίτωνα τερμάτισε σε 11.46, αλλά όπως παραδέχθηκε ήταν… μισή η χαρά της, καθώς με τον άνεμο ευνοϊκό 2,3 μ./δ. η επίδοση δεν θα αναγνωριστεί ως ατομικό ρεκόρ. Δεύτερη ήταν τελικά η Γάτου με 11.50 και τρίτη η Κοκλώνη (11.54).

Η Ολυμπία Πετσούδη είχε το αντίστροφο πρόβλημα από τους σπρίντερ. Ο άνεμος ήταν αντίθετος στα 100 μ. εμπόδια (-1,2), αλλά παρόλα αυτά η αθλήτρια του ΠΑΟΚ τερμάτισε σε 13.47 για να κερδίσει, αφήνοντας πίσω της την πολύ καλή φέτος Ελισάβετ Πεσιρίδου (13.62).

Ατομικό ρεκόρ για δύο
Διπλή συμμετοχή, διπλό ατομικό ρεκόρ είχαν τα 1.500 μ. για το γκρουπ του Χρήστου Παπαχρήστου. Ο “ειδικός” του αγωνίσματος, Ανδρέας Δημητράκης κέρδισε με 3.39.32, ενώ ο Κώστας Νακόπουλος παρότι είχε χρόνια να τρέξει στην απόσταση επίσης εμφανίστηκε πολύ καλός και με 3.41.19 έκανε την καλύτερη επίδοσή του στα 1.500 μέτρα. Έτσι ο Δημητράκης, που είχε 3.41.77 από πέρυσι, έγινε ο πέμπτος καλύτερος όλων των εποχών στο αγώνισμα, ενώ οι δύο δρομείς ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα 800 μ., εκεί όπου ο ειδικός είναι ο Νακόπουλος. Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Ελένη Θεοδωρακοπούλου με 4.23.59 (ενώ πρώτη τερμάτισε εκτός συναγωνισμού η Κύπρια Ευαγγελίδου σε 4.21.17), ενώ καλή κούρσα έκανε και η Μαρία Παρδάλου στα 3.000 μ. στιπλ, όπου κέρδισε με 10.07.08.

Ο Μιχάλης Σταματόγιαννης επανήλθε έπειτα από τον τραυματισμό του στέλνοντας τη σφαίρα στα 19,11 μ. στην καλύτερη βολή του στον τελικό, ενώ είχε δύο ακόμη πάνω από τα 19,30 μέτρα. Με αντίστοιχη άνεση όπως αναμενόταν ήταν πρώτη στη δισκοβολία και η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου με 54,01 μέτρα.

Μόλις σε έξι χιλιοστά του δευτερολέπτου κρίθηκε η νίκη στα 400 μέτρα. Ο Δημήτρης Γράβαλος μπήκε πρώτος στην τελική ευθεία, αλλά ο Μιχάλης Δαρδανελιώτης άρχισε να μειώνει τη διαφορά που υπήρχε μεταξύ τους και στο τέλος τον πρόλαβε στον τερματισμό. Και στους δύο δόθηκε 47.05, νικητής ήταν όμως ο Δαρδανελιώτης- με ατομικό ρεκόρ- αφού η ανάλυση του φώτο φίνις “έδωσε” 47.041 σε εκείνον και 47.047 στον Γράβαλο.

Στις γυναίκες από την άλλη δεν υπήρχε αντίστοιχη αγωνία. Η Αγνή Δερβένη όπως αναμενόταν κέρδισε με 53.64 και την ακολούθησαν η Κατερίνα Σύρου (55.73) και η Ευθυμία Γαβαλά (56.08).

Στην Αγάπη Προσκυνητοπούλου πήγε ο πρώτος τίτλος της διοργάνωσης. Η αθλήτρια του Αίολου Μακεδονίας κέρδισε στη σφυροβολία με 61,46 μ., ενώ αρκούσε οποιαδήποτε από τις τρεις έγκυρες βολές της για να πάρει την πρώτη θέση.

Σχεδόν στο φωτο φινις κρίθηκε η νίκη στα στηπλ ανδρών όπου ο Μίνο Οργκες πηρε την πρωτιά απο τον Ιωαννίδη. Στις γυναίκες η Παρδαλού είχε μια εύκολη νίκη.

Στις σκυτάλες η Κεραμιδα έδωσε τη νίκη στον Τρίτωνα ξεπερνόντας Κοκλώνη (ΑΕΚ) και Κατσικογιάννη (ΓΣ Κηφισιας) ενώ στους άνδρες ο ΑΟ Φιλοθέης έχει γίναι μια παραδοσιακή δύναμη στο αγώνισμα και επικράτησε για 1εκ του Ελ.Βενιζελου. Το Χαιδάρι πήρε το χάλκινο για το οποίο 4 ομάδες έπεσαν σχεδόν μαζί.

Οι καλύτερες κούρσες των αγώνων έγιναν πριν ξεκινήσει το απογευματινό πρόγραμμα. Ήταν οι δύο στις οποίες μετείχαν οι μικροί φίλοι του “Χαμόγελου του παιδιού”, στο οποίο είναι αφιερωμένο η φετινή διοργάνωση.

Τα αποτελέσματα
http://www.stivoz.gr/?p=17032

Ότι θέλετε να ξέρετε για τους αγώνες
http://www.stivoz.gr/?p=28728

Προηγούμενο άρθροΡιέτι 3η ημέρα απόγευμα: Στην έβδομη θέση Κοροσίδου, Πιτούλη στο Ευρωπαϊκό Ε/Ν
Επόμενο άρθροΉρθε το ρεκόρ που θα τον… έσκαγε- 13.34 ο Δουβαλίδης!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ