Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με τις 4χ400μ. (->εδώ) αλλά και με μια γνώριμη εικόνα, τον Mondo Duplantis να επιχειρεί για παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ που ήταν και ο εναρκτήριος τελικός του απογεύματος της 10ης και τελευταίας ημέρας στο Hayward Field.

-> Αποτελέσματα

Ο Αμερικανο-Σουηδός ήταν ο μόνος που πέρασε τα 6,00μ. από τους 4 αθλητές που επιχείρησαν εκεί εξασφαλίζοντας το χρυσό μετάλλιο και είναι πια ο εν ενεργεία κάτοχος όλων των τίτλων: Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμιο, Ευρωπαϊκό (καθώς και παγκόσμιο και ευρωπαϊκό κλειστού)

Στη συνέχεια πέρασε τα 6,06μ. για να πάρει το ρεκόρ αγώνων που είχε με 6,05μ ο Markov από το 2001.
Μετά έβαλε τον πήχυ στα 6,21μ. για να ξεπεράσει το απόλυτο ρεκόρ που είχε κάνει φέτος με 6,20μ. στο παγκόσμιο κλειστού (από το 2000 τα ρεκόρ σε κλειστό μετράνε και ως απόλυτα αν είναι καλύτερα)

Ο Duplantis έκανε εντυπωσιακό άλμα, που αναλύθηκε πάνω ήταν πάνω από 8εκ. ψηλότερα από τον πήχυ (θεωρητικά δηλαδή θα μπορούσε να προσεγγίσει ακόμα και τα 6,30μ.) και φυσικά το πανηγύρισε έξαλλα.

Ήταν μάλιστα η 48η φορά που έκανε επιτυχημένο άλμα πάνω από τα 6μ. (ξεπέρασε τα 45 του Bubka)

Ο Αμερικανός Christophr Nielsen ήταν 2ος με καλύτερες προσπάθειες από τον Ernest John Obiena από τις Φιλιππίνες που έκανε ρεκόρ Ασίας με 5,94μ. Ο Obiena πρόσφατα είχε έρθει και σε ρήξη με την Ομοσπονδία της χώρας του (που τον κατηγορούσε ότι καταχράστηκε χρήματα που προορίζονταν για τον προπονητή του, Petrov και υπήρξε και πρόταση αποκλεισμού του!).

Στην τέταρτη θέση ήταν ο Thiago Braz με 5,87μ. που παρέμεινε χωρίς μετάλλιο στη διοργάνωση.
Στην 5η με την ίδια επίδοση ο τέως ρέκορντμαν Renaud Lavillenie και ο Γερμανός Zernikel όπως και -7ος- ο συμπατριώτης του Lita Baehre.

Ο Duplantis σημείωσε το 3ο παγκόσμιο ρεκόρ στο Oregon22, μετά από το φανταστικό ρεκόρ στα 400μ εμπ. της McLaughlin (->εδώ) καθώς και στα 100μ. εμπ. της Amusan σχεδόν 3 ώρες πριν (->εδώ).

Προηγούμενο άρθροOregon: Εκπληκτική Amusan με παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. εμπόδια
Επόμενο άρθροOregon22: O Mayer το Δέκαθλο – Νίκη Ingebrigtsen στα 5000μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ