Διεξήχθη στην Punta Umbria το παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου, με την Κένυα και την Αιθιοπία όπως αναμενόταν να σαρώνουν τα μετάλλια.

Στους άνδρες η κούρσα μέχρι τα μέσα πήγε με αργό ρυθμό, και 14 αθλητές αποτελούσαν το προπορεύον γκρουπ. 2 Αιθίοπες άλλαξαν ρυθμό με 8 αθλητές να ακολουθούν, και τελικά ο Αιθίοπας Imana Merga με σπουδαίο σπριντ στα τελευταία 200μ κέρδισε 3 Κενυάτες και τον νικητή των Κενυατικών trials, Mutai, που αποκόπηκε λίγο πιο πριν. Στο ομαδικό μακράν πρώτη η Κένυα.

Στις γυναίκες η Κενυάτισα Vivian Cheruiyot, παγκόσμια πρωταθλήτρια των 5χλμ κέρδισε την αντίστοιχη των 10χλμ, συμπατριώτισσά της, Linet Masai, ενώ 3η ηταν η Αμερικανίδα Flanagan. Αθλήτριες απο Κένυα και Αιθιοπία κατετάγησαν στις επόμενες 8 θέσεις, ενώ με διαφορά νικήτρια ήταν η Κένυα στο ομαδικό.

Στους εφήβους νικητής ο Κενυάτης Geoffrey Kipsang Kamworor που ήταν μόλις 4ος στα κενυατικά trials, ήταν ο νικητής, ξεκινόντας μάλιστα απο την αρχή σε πολύ γρήγορο tempo, με πέρασμα 5’22 στα 2χλ, με 4 Κενυάτες, 4 Αιθίοπες και τον Ayeko απο την Ουγκάντα που τελικά τερμάτισε 2ος να τον ακολουθούν στο 4ο χλμ όπου είχε πέσει λίγο ο ρυθμός, ενώ μετά ξαναεπιτάχυνε και τον ακολούθησε μέχρι ένα σημείο μόνο ο Αιθίοπας Dida, ο οποίος κάποια στιγμή “έσκασε” και τελικά έμεινε 4ος. Το ομαδικό κέρδισε η Κένυα.

Στις νεάνιδες, η Κενυάτισα Kipyegon τρέχοντας ξυπόλητη, κέρδισε στο σπριντ τις Yalew και Gebru απο την Αιθιοπία. Οι πρώτες 11 ήταν απο την νικήτρια στο ομαδικό Αιθιοπία, και την Κένυα.

Αποτελέσματα: http://www.iaaf.org/wxc11/results/eventCode=4527/index.html

Προηγούμενο άρθροΤα πολύαθλα των μικρών κατηγοριών
Επόμενο άρθροΠαγκ.ρεκόρ εφήβων στον ακοντισμό ο Zigismunds και μεγάλες βολές στη σφύρα στο ευρωπ.κύπελλο ρίψεων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ