Η 8η ημέρα του παγσκοσμίου πρωταθλήμάτος έκλεισε με ένα φοβερό παγκόσμιο ρεκόρ, το πρώτιο στο Oregon, με τη Sydney McLaughlin στα 400μ. εμπόδια.

-> Αποτελέσματα Oregon22

‘Ισως να ήταν και το πλέον αναμενόμενο ρεκόρ, αλλά το εύρος της βελτίωσής του έκανε μεγάλη αίσθηση, καθώς η 23χρονη Αμερικανίδα που φέτος το είχε φτάσει στο εθνικό πρωτάθλημα στα 51.41, το κατέβασε στα 50.68!

Φυσικά η Sydney McLaughlin είχε μεγάλη υπεροχή κι έτρεχε κόντρα στο χρονόμετρο.

Η Femke Bol έκανε κι αυτή μια πολύ καλή κούρσα με 52.27, όσο είχε φέτος που είναι και η δεύτερη καλύτερή της μετά το ρεκόρ Ευρώπης των 52.03 που είχε κάνει στον τρομερό αγώνα του Tokyo – όπου και κει η McLaughlin είχε κάνει παγκόσμιο ρεκόρ και η Muhammad καλύτερη επίδοση από το προηγούμενο.

Η Dalilah Muhammad που ήταν η νικήτρια στο προηγούμενο παγκόμισο και αγωνίστηκε με wild card, έχοντας να ξεπεράσει ένα πρόβλημα τραυματισμού την περίοδο του πρωταθλήματος των ΗΠΑ, τώρα ήταν 3η με 53.13, βελτιώνοντας τη φετινή της επίδοση. Ακολούθησαν οι άλλες 2 Αμερικανές, η Little με 53.78 και η Wilson με 54.02.

Η McLaughlin που έχει και τα σχετικά ρεκόρ και στις μικρότερες κατηγορίες, πρώτη φορά έκανε παγκόσμιο στις γυναίκες στα περσινά trials των ΗΠΑ με 51.90 ενώ πριν το ρεκόρ ήταν 52.14 και το είχε η Muhammad, που τώρα έχοντας 51.58 είναι η δεύτερη διαχρονικά κι απέχει …9 δέκατα από το ρεκόρ.

Πρόκειται για μια επίδοση που συνήθως σε βάζει τελικό και στα 400μ. απλά. Βάσει των scoring tables της παγκόσμιας ομοσπονδίας είναι το 6ο καλύτερο ρεκόρ γυναικών φτάνοντας σχεδόν της Flo-Jo στα 100μ., μετά από αυτά σε δισκοβολία, σφαιροβολία, μήκος, 7αθλο. (->Athletics calculator)

Προηγούμενο άρθροΗμερίδα ρίψεων (Λευκωσία) 22.7.2022
Επόμενο άρθροOregon: Χρυσό Miller, Norman στα 400μ. – με όλα τα μετάλλια ο James

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ