Οι 10 αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας προσφύγων (ROT) καλωσορίστηκαν από τη ΔΟΕ και τους δόθηκε η ευκαιρία να αυξήσουν τη συμπόνια του κόσμου για τους 65 εκατομμύρια πρόσφυγες σε όλον τον κόσμο.

”Είμαστε οι πρέσβεις όλων των προσφύγων.Δε θα ξεχάσουμε ποτέ την ευκαιρία που μας δώσατε, δεν είμαστε κακοί άνθρωποι, το να είσαι πρόσφυγας είναι απλώς ένα όνομα”, ανέφερε στη ΔΟΕ ο Yiech Pur Biel, πρόσφυγας από το Νότιο Σουδάν. Μία άλλη πρόσφυγας από τη Συρία, η κολυμβήτρια Yusra Mardini, ευχαρίστησε τη ΔΟΕ για την ευκαιρία που δίνει στους πρόσφυγες αθλητές να δείξουν ότι μπορούν να συνεισφέρουν στην κοινωνία. ”Δεν είμαστε μόνο πρόσφυγες, είμαστε και άνθρωποι όπως όλοι στον κόσμο και μπορούμε να επιτύχουμε κάτι.Δεν επιλέξαμε να αφήσουμε τα σπίτια μας και να να αποκαλούμαστε πρόσφυγες. Υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να εμπνεύσουμε τον καθένα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Thomas Bach δήλωσε ότι αυτοί οι σπουδαίοι αθλητές στέλνουν μήνυμα σε όλον τον κόσμο ότι παρά την τραγωδία που έχουν υποστεί, μπορούν να συνεισφέρουν στην κοινωνία με το ταλέντο τους και με τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος.Η υποστήριξη της ΔΟΕ στους πρόσφυγες ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου με προγράμματα αθλητισμού σε 46 χώρες.Πέρσι τον Οκτώβριο ανακοινώθηκε ότι θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο υπό την Ολυμπιακή σημαία και ο ύμνος τους θα είναι ο Ολυμπιακός ύμνος.

Οι 10 πρόσφυγες αθλητές-τριες που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και επιλέχτηκαν από 1000 περίπου υποψήφιους συμμετέχοντες, είναι οι εξής:

Rami Anis, χώρα καταγωγής-Συρία, κολύμβηση
Yiech Pur Biel, χώρα καταγωγής-Νότιο Σουδάν, στίβος-800μ.
James Nyang Chiengjiek, χώρα καταγωγής-Νότιο Σουδάν, στίβος-400μ.
Yonas Kinde, χώρα καταγωγής-Αιθιοπία, στίβος-Μαραθώνιος
Angelina Nada Lohalith, χώρα καταγωγής-Νότιο Σουδάν, στίβος-1500μ.
Rose Nathike Lokonyen, χώρα καταγωγής-Νότιο Σουδάν, στίβος-800μ.
Paulo Amotun Lokoro, χώρα καταγωγής-Νότιο Σουδάν, στίβος-1500μ.
Yolande Bukasa Mabika, χώρα καταγωγής-Κονγκό, τζούντο-70kg
Yusra Mardini, χώρα καταγωγής-Συρία, κολύμβηση
Popole Misenga, χώρα καταγωγής-Κονγκό, τζούντο-90kg

(Επιμέλεια: ΑΛΕΞΗΣ ΓΡΙΒΑΣ)

Προηγούμενο άρθροRio: Στην ΕΡΤ1 ο στίβος (12-21/8) – Το πρόγραμμα και οι μεταδόσεις – Η ομάδα
Επόμενο άρθροΠέντε νέα αθλήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ