Η ΔΟΕ αποφάσισε να προσθέσει 5 νέα αθλήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020.Συγκεκριμένα με μια απόφαση που εξελίσσει το Ολυμπιακό πρόγραμμα, εισάγει σε αυτό το σέρφ, το σκέιτμπορντ, το καράτε, την αθλητική αναρρίχηση, και το μπέιζμπολ /σοφτμπολ.
Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια και έχει στόχο την καινοτομία και την προσέγγιση της νεολαίας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Thomas Bach: ”Θέλουμε να φέρουμε τα σπορ στους νέους. Με τόσες επιλογές που έχουν οι νέοι δεν μπορούμε να περιμένουμε να έρθουν αυτόματα σε εμάς. Πρέπει να πάμε εμείς σε αυτούς”.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο το 2020, Yoshiro Mori, δήλωσε: ”Η εισαγωγή αυτών των νέων αθλήματων στο Ολυμπιακό πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στους νέους να εκπληρώσουν το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να τους εμπνεύσει να κάνουν το καλύτερο στον αθλητισμό και τη ζωή”.

Να τονίσουμε ότι η προσθήκη των νέων αυτών αθλημάτων δεν επηρεάζει τον αριθμό των ήδη υπάρχοντων αθλημάτων, ούτε ειναι δεσμευτικό να υπάρχουν στο αγωνιστικό πρόγραμμα στις μελλοντικές διοργανώσεις.
Τα νέα αυτά αθλήματα θα προσθέσουν 18 αγωνίσματα και 474 αθλητές-τριες στο ήδη υπάρχον πρόγραμμα.

Στην Ολυμπιακή ατζέντα, η δημιουργία πλαισίου για το Ολυμπιακό πρόγραμμα προέβλεπε να μπει το όριο των 10.500 αθλητών και των 310 αγωνισμάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για το Τόκυο στα επιπρόσθετα αθλήματα είχε ήδη επιλεγεί η πάλη (κατόπιν ψηφοφορίας έναντι του Baseball/ softball και του squash) ενώ είχαν ήδη οριστεί το golf και το rugby sevens για το 2016.

Τα 25 βασικά αθλήματα είναι:
athletics, rowing, badminton, basketball, boxing, canoeing, cycling, equestrian, fencing, football, gymnastics, weightlifting, handball, hockey, judo, aquatics, modern pentathlon, taekwondo, tennis, table tennis, shooting, archery, triathlon, sailing, volleybal.

Προηγούμενο άρθροΟι πρόσφυγες των Ολυμπιακών Αγώνων
Επόμενο άρθροΕίναι η ώρα των αθλητών!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ