Με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ριο, το 2016 έχει 5 μεγάλες διοργανώσεις: Το παγκόσμιο κλειστού (Πόρτλαντ), το “μικρό” Ευρωπαικό ανοικτού (Άμστερνταμ), αλλά και το 1ο Ευρωπαικό Π/Κ (Τιφλίδα) όπως και το παγκόσμιο Ε/Ν -που αναμένεται να οριστεί το που θα γίνει καθώς αφαιρέθηκε από τη Ρωσία (Καζάν).

Η Ελληνική Ομοσπονδία ανακοίνωσε τα όρια και τις προυποθέσεις (και τους αγώνες που θα ισχύει η επίτευξη) για τις διοργανώσεις αυτές
(δείτε -> Όρια 2016).

Ως προς τα όρια, για Ολυμπιακούς Αγώνες και παγκόσμιο κλειστού είναι τα ιδια με τα ούτως ή άλλως δύσκολα όρια της IAAF.

Για το Ευρωπαικό ανοικτού τα όρια της ΕΑΑ θα ισχύσουν για την κατηγορία Νέων καθώς και τους γεννηθέντες 1993, ενώ για τους υπόλοιπους, όπως και επίσης στις διοργανώσεις των μικρότερων κατηγοριών θα ισχύσουν δυσκολότερα όρια.

Για το Αμστερνταμ οι σκυταλοδρομίες θα πρέπει να βρεθούν με μέσο όρο 2 καλύτερων επιδόσεων στις 15 ομάδες -πέραν της διοργανώτριας- ενώ δεν υπάρχει όριο για Ημιμαραθώνιο και δεν έχει ανακοινωθεί αντίστοιχο από ΣΕΓΑΣ.

Στα Ευρωπαικά να σημειωθεί ότι η ΕΑΑ επιτρέπει και μοναδικές εκπροσωπήσεις σε κάθε αγώνισμα και χωρίς όριο, ενώ για το Ευρωπαικο Π/Κ έχει περιορισμό 26 αθλητών ανά Ομοσπονδία.

Προηγούμενο άρθροΌρια 1ου Ευρωπαικού Π/Κ (14-17/7, Τιφλίδα)
Επόμενο άρθρο33ος αγώνας δρόμου Υγείας Αθήνας 10χλμ – 2015

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ