Πέραν των 5 αναμενόμενων τελικών (Μαραθωνίου και βάδην) ακόμα 8 τελικοί στίβου θα γίνουν σε πρωινό πρόγραμμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ριο, οι οποίοι θα έιναι μοιρασμένοι για άνδρες και γυναίκες και για αγωνίσματα δρόμων και αλμάτων/ρίψεων.

Η αρχή μάλιστα θα γίνει την πρώτη ημέρα με τα 10.000μ γυναικών ενώ φαίνεται πως και τις 6 μέρες που θα υπάρχει πρωινό πρόγραμμα εντός Σταδίου θα διεξαχθεί κάποιος τελικός.

Ο εκπρόσωπος της IAAF δήλωσε πως έτσι θα αυξηθεί και η παρακολούθηση των αγώνων στίβου και τα πρωινά, ενώ θεωρεί πως ιδιαίτερα οι δρομείς αποστάσεων που έχουν συχνά αγώνες το πρωί θα καλωσορίσουν την απόφαση αυτή.

Παράλληλα, προεργασίες γίνονται για την Ολυμπιακή Ατζέντα 2020, ένα “στρατηγικό σταυροδρόμι” του Ολυμπιακού κινήματος, που θα συζητηθεί στην 127η σύνοδο της ΔΟΕ στις 8-9/12 στο Μονακό. Υπάρχουν επιπλέον 40 προτάσεις, μεταξύ αυτών υπάρχει: η δημιουργία τηλεοπτικού “Ολυμπιακού” καναλιού με καθημερινή εκπομπή, η συνεργασία με επαγγελματικέ λίγκες για τη διασφάλιση συμμετοχής στους Ο.Α. των καλύτερων αθλητών αλλά και διάφορες άλλες συνεργασίες και χορηγίες, ο περιορισμός σε 10.500 αθλητές και 5000 ακόμα για προπονητικό και λοιπό team υποστήριξης αθλητών και 310 events, έμφαση και χρηματοδότηση στο anti-doping, μετακίνηση κατά ένα έτος των Ολυμπιακών Νεότητας (από το 2023 αντί του 2022), επιδίωξη ανάπτυξης γυναικείου αθλητισμού και ίσης αριθμητικής συμμετοχής γυναικών αλλά και event μικτής συμμετοχής.

Προηγούμενο άρθροΤα όρια της IAAF για το Πεκίνο
Επόμενο άρθροLavillenie και Adams οι κορυφαίοι του 2014

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ