Η Β’ φάση του σχολικού πρωταθλήματος διεξάγεται την Τρίτη 16/4 σε 7 ομίλους στην Ελλάδα.

Οι μαθητές-αθλητές που μετέχουν είναι ουσιαστικά Παίδες-Κορασίδες, που μάλιστα είχαν πρόσφατα ή έχουν προσεχώς και το διασυλλογικό της κατηγορίας τους που γίνεται σε …δόσεις (->αποτελέσματα) καθώς και έφηβοι-νεάνιδες πρώτης χρονιάς (γεν.2001) που φέτος είναι Γ’ Λυκείου.
Στην Ελλάδα γίνονται μόνο αγώνες Λυκείων καθώς από το 2011 καταργήθηκαν οι αγώνες Γυμνασίων.

Οι εγκαταστάσεις του Αγ.Κοσμά στην Αθήνα (2 όμιλοι) και Πάτρα, Ιωάννινα, Σέρρες, Λάρισα, Χανιά, φιλοξενούν τους 7 ομίλους της Β’ φάσης.

-> όρια/ διαδικασία

Στην τελική -Γ’- φάση, που έχει οριστεί για τα Ιωάννινα στις 8-9 Μαίου, θα περάσουν 12 αθλητές ανά αγώνισμα, οι 11 από Ελλάδα: Ο 1ος κάθε ομίλου της Β ́ Φάσης εφόσον έχουν υπερβεί το σχετικό όριο και οι 4 καλύτερες επιδόσεις από τους αγώνες της Β ́ Φάσης. Σε περίπτωση που σε κάποιο αγώνισμα δεν έχουν υπερβεί το όριο οι πρωταθλητές των ομίλων της Β ́ Φάσης, η πρόκριση για τους 11 συμπληρώνεται με τις καλύτερες επόμενες επιδόσεις όλων των ομίλων της Β ́ Φάσης.

Η 12η συμμετοχή ανήκει στον πρωταθλητή-τρια από την Κύπρο (το σχολικό Κύπρου έγινε στις 10/4, δεν έχουν ανακοινωθεί αποτελέσματα ακόμα..!)
Στην Ελλάδα γίνονται μόνο αγώνες

-> Ιστορικό

Οι όμιλοι:

  • 1ος Όμιλος -Αγ. Κοσμάς, Ελληνικό (Α΄Αθήνας, Β΄Αθήνας, Γ΄Αθήνας, Δ΄Αθήνας, Αν. Αττικής, Δυτ. Αττικής, Εύβοιας)
  • 2ος Όμιλος -Αγ. Κοσμάς, Ελληνικό (Πειραιά, Κυκλάδων, Χίου, Δωδεκανήσων, Λέσβου, Σάμου, Βοιωτίας)
  • 3ος Όμιλος -Πάτρα (Αχαίας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Ηλείας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Αιτωλοκαρνανίας, Κορινθίας)
  • 4ος Όμιλος -Ιωάννινα (Πρέβεζας, Άρτας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Λευκάδας, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Κοζάνης, Ημαθίας)
  • 5ος Όμιλος -Σέρρες (Α΄Θεσσαλονίκης, Β΄Θεσσαλονίκης, Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας)
  • 6ος Όμιλος -Λάρισα (Λαρίσης, Μαγνησίας, Καρδίτσης, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Πιερίας)
  • 7ος Όμιλος -Χανιά (Λασιθίου, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Χανίων)

-> Ρεκόρ σχολικών διοργανώσεων

Προηγούμενο άρθροΜεγάλη συμμετοχή σε Θεσσαλονίκη και Ρόδο
Επόμενο άρθροΣτο σπριντ κρίθηκε ο Μαραθώνιος στη Βοστώνη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ