Σε μια απο τις πολλές αθλητικές εκδηλώσεις που φιλοξενεί το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Στ.Νιαρχος, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να τρέξουν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν στον υπερσύγχρονο στίβο, με μπλε ταρταν mondo και με πάνω από 200μ ευθεία 6 διαδρόμων.

Παιδιά από 6 έως 15 ετών έτρεξαν σε αποστάσεις ανάλογα με την ηλικία τους από 40μ. έως 150μ. Μάλιστα στα 50μ., 60μ., 80μ. και 150μ. τα αγωνίσματα έγιναν με βατήρες και ηλεκτρονική χρονομέτρηση & φώτο-φινις. (->Αποτελέσματα)

Οι αγώνες έγιναν χάρη στην “Αναγέννηση και Πρόοδο”, οργανισμός μη κερδοσκοπικός με σκοπό τη δημιουργία, προώθηση και οικονομική ενίσχυση δραστηριοτήτων που προάγουν τον πολιτισμό, την υγεία και τον αθλητισμό.

Στο ΚΠΙΣΝ ήταν παρόντες και έκαναν και απονομές αρκετοι πρώην και νυν Έλληνες πρωταθλητές, μεταξύ αυτών ο Περικλής Ιακωβάκης, ο Χάρης Παπαδιάς, ο Άρης Γκαβέλας, η Αναστασία Καρακατσάνη κ.α.
Μάλιστα στους αγώνες έτρεξε και η κόρη του Ιακωβάκη, η Ελένη η οποία μάλλον δεν δημιούργησε έκπληξη όταν πρώτευσε στην κατηγορία της.

Μπορούσαν να λάβουν μέρος και παιδιά που δεν ανήκαν σε καποιο σωματείο. Από συλλόγους αρκετή συμμετοχή είχαν (αλφαβητικά) οι: ΑΟ Βουλιαγμένης, ΑΟΝ Αργυρούπολης, Αστέρας Αιγάλεω, Βέλος Π.Φαλήρου, ΓΣ Ηλιούπολης, Δρομέας Βάρης, Πανιώνιος ΓΣΣ.

Πολλά θετικά στοιχεία είχε η όλη διοργάνωση, με πρώτο το χώρο που την φιλοξένησε, τόσο το στίβο (και με τον σχετικο εξοπλισμό) όσο βέβαια και το όλο πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού.
Η οργανωτική ομάδα, αποτελούμενη από Καθηγητές Φυσικής Αγωγής της “Αναγέννησης και Προόδου”, προπονητές στίβου και άλλων ειδικοτήτων, βοηθήσαν παντού: από το χώρο προθέρμανσης όπου αναλάμβαναν κιόλας να κάνουν το ζέσταμα σε όσα παιδιά δεν είχαν προπονητή, στον αγωνιστικό χώρο που βοηθούσαν με τους βατήρες και σε ό,τι διαδικαστικό, στο χώρο της Γραμματείας για τις δηλώσεις, στα αποτελέσματα – κα ήταν συνεχώς πλάι στα παιδιά και όχι μόνο.

Τέλος, τα στελέχη της διοργάνωσης μας ενημέρωσαν ότι μέσα στο 2017 θα διοργανώσουν και άλλες αγωνιστικές εκδηλώσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Δείτε φωτογραφίες:

Προηγούμενο άρθροΕΠΑΚΑΒ: Ανάγκη για αγωνιστικές δράσεις, Kids Athletics και να πάει ο στίβος στον κόσμο
Επόμενο άρθροΗ …Κένυα κυρίαρχη στο Ευρωπαικό ανωμάλου, Kaya & Can οι νικητές. 1ος έφηβος ο μικρός Ingebrigtsen

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Με τέτοιες εδκηλώσεις υπάρχει ελίδα να κερδίσει ο στίβος τα παιδιά, τον κόσμο και το … μεγάλο στοίχημα! Αρκεί να υπάρχει συνέχεια και συνέπεια…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ