Η διάσκεψη ΕΠΑΚΑΒ για τον Κλασικό Αθλητισμό στη βάση, έγινε στις 9-10 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Oasis στη Γλυφάδα (ενώ ενδιάμεσα έγινε και η -> βράβευση των καλύτερων του 2016 του ΣΦΚΑ)

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κος Παναγόπουλος παρουσίασε τον Στρατηγικό Σχεδιασμό 2017-2020 ενώ τόνισε πως “Η σχέση μας με την κοινωνία βελτιώθηκε τόσο μέσα από τους μαζικούς αγώνες με πρώτο από όλους τον Μαραθώνιο, αλλά και με δράσεις όπως το πρόγραμμα Kids Athletics” και επισήμανε για τις εγκαταστάσεις πως “Διασφαλίστηκε η χρήση του Αγίου Κοσμά έως ότου ολοκληρωθεί το νέο έργο στο ελληνικό, για το οποίο η ανάδοχος εταιρεία έχει δεσμευθεί πως θα υπάρχουν νέες εγκαταστάσεις” και “Ολοκληρώθηκε το σχέδιο Νόμου, ενώ έχει αποφασιστεί η δημιουργία Εθνικού Κέντρου, εξέλιξη που διασφαλίζει τη χρηματοδότηση του σταδίου” για το κλειστό της Παιανίας.

Ακόμη αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός δυνατού ελληνικού μίτινγκ (αναβάθμιση κάποιου υπάρχοντος ή και νέο) σε πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών και στην επιδίωξη ενός ακόμα street event, στη Β.Ελλάδα. Στάθηκε επίσης στην πρόθεση της ομοσπονδίας να στηριχθεί επιπλέον το έργο των σωματειακών προπονητών (η αύξηση του ποσού πριμοδότησης είναι ένα δείγμα) καθώς και να αναβάθμιστεί ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός (live αποτελέσματα, ψηφιοποίηση αρχείου, μηχανοργάνωση)

Ο νέος εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας, έκανε τον απολογισμό της χρονιάς και στάθηκε ιδιαίτερα στο θεσμό του mentoring.

Ο ΓΓ του ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος της ΕΠΑΣ κος Σεβαστής αναφέρθηκε στη δράση των τοπικών ΕΑΣ και στο άνοιγμα που πρέπει να κάνουν προς την κοινωνία. “Πρέπει να προχωρήσετε στην αναζήτηση πόρων, στη δημιουργία αγωνιστικών δράσεων μέσα από την οποία θα έρθουν έσοδα.” ενώ τόνισε πως “Είναι σημαντικό τα σωματεία να πετύχουν τη μεταφορά των αθλητών από τις ακαδημίες στο αγωνιστικό κομμάτι”.

Τη σημασία του Kids Athletics τόνισε ο κος Ματάκης: “Το Kids’ Athletics είναι ένα μοναδικό όπλο διείσδυσης στην Κοινωνία, ένα πολύτιμο εργαλείο στη διάθεση των σωματείων μας και ολοι πρέπει να αγωνιστούμε για τη θεσμοθέτησή του”

Από την πλευρά της Διοίκησης αλλά και της Ανάπτυξης επισημάνθηκε γενικότερα η ανάγκη για εξωστρέφεια, το να έρθει κόσμος σε οργανωμένα Στάδια ή και να πάει ο στίβος στον κόσμο σε χώρους της πόλης. Τονίστηκε η ανάγκη των ΕΑΣ να οργανώσουν δράσεις Kids Athletics αλλά και των σωματείων να κανουν δράσεις συνεργασίας ακόμα και εκτός Σταδίων, φιλικούς αγώνες, Kids Athletics και σκυταλοδρομίες – που έχουν πιο ομαδικό πνεύμα.

Μάλιστα ο προπονητής Στέφανος Μάμαλης παρουσίασε πρόγραμμα “υπερσκυταλοδρομίας” που βασίζεται σε κανονισμούς της F1, με στόχο την προσέλκυση νέων παιδιών!

Δείτε τις -> Παρουσιάσεις ΕΠΑΚΑΒ

Προηγούμενο άρθροΟι καλύτεροι του 2016 βραβεύτηκαν από τον ΣΦΚΑ (+photoz)
Επόμενο άρθροΤα παιδιά… σπρίνταραν στο Στ.Νιάρχος (+photoz)

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σίγουρα χρήσιμα και εποικοδομητικά στην εφετινή ΕΠΑΚΑΒ τόσο η θεματολογία όσο και οι προτάσεις και ο διάλογος που αναπτύχθηκαν. Ελπίζω πολλοί να κάνουν τον κόπο να διαβάσουν τις παρουσιάσεις των μελών του ΔΣ ή των στελεχών του ΣΕΓΑΣ για να αφομοιώσουν καλύτερα και τις σχεδιαζόμενες δράσεις αλλά και να αναπτύξουν τον απαραίτητο για βελτιώσεις προβληματισμό…
    Νομίζω όμως ότι θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο και ωφέλιμο για παράγοντες και προπονητές (αλλά και γονείς αθλητών/τριων, θα έλεγα…) να δουν προσεκτικά τις προτάσεις και παρουσιάσεις που έγιναν, έξω από το κύριο πλαίσιο των ομιλιών. Γιατί θα δουν και καινοτόμες ιδέες για δράσεις στο περιβάλλον του στίβου αλλά θα γνωρίσουν και δύο εξαιρετικά σωματεία, που αποτελούν παράδειγμα για μίμηση! Τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Αμεινία Παλλήνης… Οι άνθρωποί τους δεν πίστεψαν ότι τα ξέρουν όλα, ότι έφτασαν σε ένα επίπεδο και επαναπαύθηκαν… Συνεργάστηκαν μεταξύ τους, αξιοποίησαν τρίτους, γνώστες ειδικών θεμάτων, τόλμησαν να ξεφύγουν από στενά όρια και “αγκυλώσεις” του παρελθόντος… Κάνουν ακριβώς αυτό που θέλει ο αθλητισμός και ειδικά ο στίβος σήμερα, αυτό που απαιτεί η εποχή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ