Η καλύτερη ευκαιρία για την επόμενη φουρνιά των πρωταγωνιστών στις ρίψεις ήταν οι αγώνες που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, στη μνήμη του Κώστα Σπανίδη.

Εκεί, δύο αθλητές εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, με πολύ καλές επιδόσεις μάλιστα.

Ο Παρασκευάς Μπατζάβαλης το πέτυχε ξεπερνώντας σχεδόν κατά ένα μέτρο το ατομικό του ρεκόρ. Έστειλε το ακόντιο στα 75,75 μ., για να γίνει ο 11ος καλύτερος Έλληνας όλων των εποχών στο αγώνισμα, βελτιώνοντας το 74,86 μ. που είχε από πέρυσι και βέβαια έπιασε το όριο. Πολύ καλή παρουσία είχε και ο Νίκος Ευθαλιάδης στο αγώνισμα, ο οποίος ήταν δεύτερος με 73,68 μ., που επίσης αποτελεί ρεκόρ του.

Το ίδιο πέτυχε και η Ηλιάνα Κοροσίδου στη σφυροβολία, η οποία με 64,84 μ. έδειξε από νωρίς ότι και φέτος θα είναι ένα δυνατό «χαρτί».

Την παρουσία του στην παρέα αυτή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Ταλίν είχε ήδη εξασφαλίσει ο Μιχάλης Αναστασάκης που πλέον κυνηγά μεγαλύτερες βολές. Πέτυχε αυτό το στόχο στη Θεσσαλονίκη, αφού έστειλε τη σφύρα στα 72,40 μ., βελτιώνοντας ξανά το ατομικό του ρεκόρ.

Ακόμη, στη δισκοβολία ο Γιώργος Τρέμος είχε καλύτερη προσπάθεια στα 58,80 μ. και κέρδισε το αγώνισμα.

Κοντά στο δικό του στόχο βρέθηκε ο Οδυσσέας Μουζενίδης, αφού με 18,20 μ. στη σφαιροβολία ήταν μόλις δέκα εκατοστά κάτω από το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων/ Κορασίδων. Στο ίδιο αγώνισμα στις Νεάνιδες, η Εριζαμπέλα Τζένκο πάλι ήταν πάνω από την επίδοση που χρειάζεται για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας, με 14,68 μ., αλλά δεν έχει τακτοποιηθεί το θέμα της ελληνοποίησής της.

Πάνω από το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων/ Νεανίδων- το οποίο έχει ήδη εξασφαλίσει- έστειλε ξανά ο Κυριάκος Ζώτος τη σφαίρα και με 18,23 μ. ήταν δεύτερος πίσω από τον Φράντσι Λατιφλάρι (18,59 μ.), ενώ κέρδισε στη δισκοβολία με 52,15 μέτρα.

Ρούλα Βλασσοπούλου

Διαβάστε ακόμη

Η Αναγνωστοπούλου… μεγάλωσε -Μπήκε στο κλαμπ των 60 μ. (60,59 μ.)

Τα αποτελέσματα

Προηγούμενο άρθροΑγώνες ρίψεων "Κώστας Σπανίδης" (Θεσσαλονίκη, 23/5)
Επόμενο άρθροΠαγκύπριο ρεκόρ η Ευαγγελίδου στα 800μ., ατομικό ο Δημητρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ