Δύο μεγάλες εγχώριες διοργανώσεις Μαραθωνίων έγιναν την Κυριακή 14/4, με περίπου 20 χιλιάδες συμμετοχές στη Θεσσαλονίκη (->αποτελέσματα) και 4 χιλιάδες στη Ρόδο (->αποτελέσματα)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στον 14ο Μαραθώνιο “Μ.Αλέξανδρος”, πρώτος τερμάτισε ο Μιχάλης Παρμάκης σε 3:33.20 και η Σόνια Τσεκίνι σε 2:48.13. Στο 10αρι νικητές ήταν ο Κώστας Γκελαούζος σε 30.04 και η Μιχαέλα Φιάσκα σε 36.55 ενώ στα 5αρια επικράτησαν ο Άκης Αναγνώστου σε 15.30 και η Ζωή Ανδρικοπούλου σε 17.50.

Γκελαούζος: «Είναι ένας πολύ όμορφος αγώνας, που με βοηθά πολύ στην προετοιμασία μου για τους Μαραθωνίους που θα τρέξω στην συνέχεια. Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων αποδείχθηκε κάπως μικρή για μένα, αλλά ήταν μία ευχάριστη εμπειρία. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος».

Τσεκίνι: «Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την πρόσκληση και τη φιλοξενί σ’ αυτή την πολύ όμορφη γιορτή του αθλητισμού. Είχε πολύ δυνατό άνεμο σήμερα, αλλά με κράτησε η σκέψη της οικογένειάς μου που ήξερα ότι με έβλεπε η μικρή μου κόρη στην τηλεόραση, η μεγάλη και ο άντρας μου είναι πάντα κοντά μου. Θέλω να στείλω μήνυμα σε όλα τα παιδιά ο αθλητισμός είναι υγεία, να ασχολύνται όλοι με τον αθλητισμό, να θέτουν προσωπικούς στόχους και να τους πετυχαίνουν».

Ο αγώνας του Μαραθωνίου ξεκίνησε βέβαια από τη γενέτειρα του Μ.Αλεξάνδρου, Πέλλα, όπου τη φλόγα άναψε η νεαρή σπριντερ Πολυνίκη Εμμανουηλίδου το Σάββατο και ακολούθησε λαμπαδηδρομία ως τη Θεσσαλονίκη.

Η διαδρομή είναι εγκεκριμένη από την IAAF, δεν πληροί βέβαια προϋποθέσεις ρεκόρ καθώς θα χρειαζόταν απόσταση σημείου εκκινησης-τερματισμού μικρότερη μισού μαραθωνίου.

ΡΟΔΟΣ

Στον 6ο διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου πρώτοι τερμάτισαν ο Κενυάτης Μπέρναρντ Τσιρτσίρ με 2:29.53 και η Κατερίνα Ασημακοπούλου με 2:57.38. Τον ημιμαραθώνιο κέρδισαν ο Κώστας Δρόσος και η Αμερικανίδα Mindy Toothman, το 10αρι ο Νίκος Τσικυρας και η Μαρία Παρδαλού.

Ασημακοπούλου: «Μας ταλαιπώρησε λίγο ο αέρας, αλλά η διοργάνωση ήταν εξαιρετική. Νομίζω ότι γενικά πήγε πολύ καλά. Ο αγώνας αυτός ήταν στο πλαίσιο της προπόνησής μου με στόχο να κάνω έναν καλύτερο μαραθώνιο στο μέλλον».

Toothman: «Ήταν η πρώτη μου φορά στην Ρόδο, δεν μπορώ να το πιστέψω ότι κέρδισα. Η διαδρομή ήταν φοβερή, δίπλα στη θάλασσα, ο κόσμος καταπληκτικός. Θα έρθω και του χρόνου!»

Υπενθυμίζουμε πως την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 και ώρα 13:30, ανοίγουν οι ΑΤΟΜΙΚΕΣ εγγραφές για ΟΛΟΥΣ τους αγώνες του 37ου Μαραθωνίου Αθήνας (9&10/11/2019).

Προηγούμενο άρθροΑπτερα 2019 (Χανιά) 13.4.2019
Επόμενο άρθροΟι μαθητές-τριες σε 7 ομίλους με στόχο τα Ιωάννινα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ