Μετά το σπίτι και το σχολείο, ένας παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά τα παιδιά-αθλητές είναι ο προπονητής τους.

Αποτελεί πρότυπο σ’ αυτόν τον τομέα της ζωής τους, οπότε ο ίδιος επιφορτίζεται -εκτός της προπονητικής καθοδήγησης- και με τη διάπλαση του χαρακτήρα τους σε μεγάλο βαθμό. Το γεγονός αυτό καθιστά τη συμπεριφορά του υπόδειγμα για τους νεαρούς αθλητές.

Πρέπει να δίνει το σωστό παράδειγμα με τις πράξεις του και τα λόγια του. Το παιδί είναι «σφουγγάρι» που απορροφά τα πάντα. Πολλές φορές μια απόφαση του προπονητή μπορεί να καθορίσει μέχρι και το μέλλον του.
Προσοχή λοιπόν στο πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ένας προπονητής. Ακόμα κι εκτός γυμναστηρίου. Η εικόνα του πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Αν «θολώσει» ίσως έχει οδυνηρές -για τους αθλητές κυρίως- συνέπειες.

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή-Προτροπή διένεξης ελέγχων doping και στους ερασιτέχνες δρομείς
Επόμενο άρθροελλην.παρουσίες στο εξωτερικό (βάδην) 2018
Ο Μανώλης Λαμπράκης προσφέρει πολλά χρόνια ως προπονητής (τώρα στον ΓΣ Κερατέας) και ζει από κοντά τον ελληνικό στίβο, με τα πρώτα βήματα στο Στάδιο Καραισκάκη. Υπήρξε σπρίντερ, μέλος της εθνικής ομάδας. Επίσης όμως είναι δημοσιογράφος και είναι από τους πλέον κατάλληλους να σχολιάσει με τον δικό του ουσιαστικό, ρομαντικό ή και καυστικό τρόπο θέματα και καταστάσεις εντός κι εκτός στίβων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ