Με περιορισμένη συμμετοχή επίλεκτων αθλητών και χωρίς θεατές προγραμματίζεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, την Παρασκευή (τελικά) και Σάββατο, 12-13 Φεβρουαρίου, εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ως προς τη διεξαγωγή ημερίδων στο ΣΕΦ, δεν θα είναι εφικτό να γίνει στον Ιανουάριο και ορίστηκε μια για τις 7 Φεβρουαρίου, ενώ είναι πιθανή και δεύτερη στις 20 ή 21 Φεβρουαρίου (ιδίως εαν δεν γίνει βαλκανικό κλειστού ή δεν υπάρξει συμμετοχή εκεί, στις 19/2) και λίγο πριν την προσθεσμία επίτευξης ορίων για το Torun2021 της 24ης Φεβρουαρίου.

Από ΣΕΓΑΣ θα γίνει προσπάθεια και για να διεξαχθούν προπονητικές ημερίδες, σε κλειστά προπονητήρια στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη που υπάρζει σχετική άδεια και γυμνάζονται αθλητές της πορ-ολυμπιακής ομάδας.

Για τους αγώνες σε meeting εξωτερικού υπάρχει έγκριση συμμετοχής των αιτημάτων αθλητών μας, ανάλογα και με τα δεδομένα των διοργανώτριων χωρών, ενώ γίνεται προσπάθεια εξαίρεσης για την υποχρέωση καραντίνας μιας εβδομάδας κατά την επιστροφή τους, κάτι που βέβαια θα είναι και καθοριστικό για την τελική απόφασή τους.

Δείτε και:
-> Αγώνες Ελλήνων στο εξωτερικό
-> Καλεντάρι 2021

Η ανακοίνωση ΣΕΓΑΣ

Σε σχέση με τους αγώνες κλειστού στίβου, σύμφωνα με τις οδηγίες της αρμόδιας επιτροπής της Γ.Γ.Α., το Πανελλήνιο πρωτάθλημα προγραμματίζεται να διεξαχθεί την Παρασκευή και το Σάββατο 12–13 Φεβρουαρίου, με περιορισμένο αριθμό συμμετοχών αθλητών – αθλητριών, τόσο σε κάθε αγώνισμα όσο και συνολικά και σύμφωνα με το αντίστοιχο υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει υποβληθεί στη Γ.Γ.Α.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία θεατών.

Για τη συμμετοχή των αθλητών – αθλητριών θα δίνεται προτεραιότητα στους αθλητές – αθλήτριες που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς αγώνες, τα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και στη συνέχεια ο αναγκαίος αριθμός συμμετοχών στα επιμέρους αγωνίσματα, θα συμπληρώνεται με αθλητές – αθλήτριες που ανήκουν στις κατηγορίες των επίλεκτων αθλητών – αθλητριών του Σχεδιασμού της ομοσπονδίας μας.

Ο τελικός αριθμός των συμμετοχών ανά αγώνισμα και συνολικά θα εξαρτηθεί από την έγκριση των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων και θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

Θα διεξαχθούν επίσης δύο επίσημες ημερίδες στο Σ.Ε.Φ. και καταβάλλεται προσπάθεια να διεξαχθούν στις 7/2 και στις 19 ή 20/2.

Επίσης θα καταβληθεί προσπάθεια να διεξαχθούν προπονητικές ημερίδες, σε όσα κλειστά προπονητήρια στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη έχει δοθεί άδεια για να γυμνάζονται οι αθλητές – αθλήτριες που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς αγώνες, τα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Τέλος εγκρίνεται η συμμετοχή αθλητών – αθλητριών μας σε αγώνες κλειστού στίβου στο εξωτερικό, μετά από σχετικά τους αιτήματα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται από τις αρχές των διοργανωτών και της χώρας μας.

Καταβάλλεται προσπάθεια να εξαιρεθούν οι αθλητές αυτοί από την υποχρέωση να τίθενται σε καραντίνα επτά (7) ημερών, με την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here