Ο Μίλτος Τεντόγλου πρόσθεσε μια ακόμα μεγάλη επιτυχία και τίτλο στην καριέρα του, κερδίζοντας τον τελικό της σειράς Diamond League στη Ζυρίχη, δηλώνοντας χαρούμενος για την απόδοσή του σήμερα και που τελειώνει έτσι τη σεζόν.

Ξεκίνησε με άκυρο, συνέχισε με 8,15μ. παίρνοντας την πρωτοπορία, όμως στο 4ο άλμα ο Dendy έκανε 8,16μ. Στην 5η προσπάθεια ο Τεντόγλου έφτασε στα 8,33μ. και στην τελευταία, όντας ήδη νικητής, προσγειώθηκε στα 8,42μ. στο μήκος.

Μετά το διαμάντι της Κυριακοπούλου το 2015 (ως το 2016 κρινόταν βάσει συνολικής βαθμολογίας) και τα επόμενα 4 της Στεφανίδη στο επί κοντώ, ήρθε φέτος η σειρά για το πρώτο από άνδρα αθλητή μας.

Ήταν η 5η καλύτερη επίδοση της καριέρας του (4η στον ανοικτό) κάνοντας επίδοση κατά 1εκ. καλύτερη από εκείνη στη νίκη του στους Ολυμπιακούς καθώς και 2η φέτος με 10εκ. λιγότερο από αυτή πριν 20 ημέρες στο Ευρωπαικό.

Στο αγώνισμα των γυναικών που έγινε παράλληλα, η Ivana Vuleta (τέως Spanovic) με 6,97μ. στο πρώτιο της άλμα κέρδισε για 4η φορά το διαμάντι, ολοκλητώνοντας την πιο επιτυχημένη χρονιά της όπως ανέφερε, με χρυσό στο Ευρωπαικό και αργυρό στο παγκόσμιο.
Η Malaika Mihambo είχε μόνο ένα έγκυρο στα 6,52μ. με το τελευταίο της και αρκετά μεγάλο άλμα να είναι για λίγο άκυρο κι έμεινε στην 4η θέση.

-> Αποτελέσματα

-> Νικητές σειράς Diamond League

Προηγούμενο άρθροZurich: Μεγάλη βολή o Kovacs στην πλατεία
Επόμενο άρθροDiamond League final (Zurich) 7-8.9.2022

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ