Οι συνθήκες δεν έκαναν δυνατή την αγωνιστική δράση, καταρχάς, για τον Ιανουάριο κι έτσι η Ομοσπονδία αποφάσισε όπως αναμενόταν τη μετάθεση των πρωταθλημάτων σε ανώμαλο δρόμο και βάδην, εφόσον σε κάθε περίπτωση εγκριθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το επιτρέπει η δεδομένη κατάσταση.

Το πανελλήνιο ανωμάλου δρόμου, αντί της 31/1 πάει για τις 7/3.

Το πανελλήνιο βάδην των 35χλμ πλέον (αντικαθιστώντας τα 50χλμ) θα γίνει αντί της 24/1 στις 28/2. Τότε ήταν αρχικά το πανελλήνιο 20χλμ βάδην που μεταφέρεται για τις 11/4.

Πάντως σε αντίθεση με τη μεγάλη απόσταση του βάδην που συνήθως άνοιγε τη χρονιά, το πανελλήνιο των 20χλμ και αυτό του ανωμάλου δρόμου πάνε πιο κοντά στις συνήθεις ημερομηνίες διεξαγωγής τους.

-> Καλεντάρι 2021

Η ανακοίνωση ΣΕΓΑΣ

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. αφού έλαβε υπ’ όψη του την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, τις συστάσεις της υγειονομικής επιτροπής της Γ.Γ.Α. και την ανάγκη να εξαντληθούν τα περιθώρια προκειμένου να διεξαχθούν, τόσο οι αγώνες σε ανώμαλο έδαφος, περιφερειακοί και Πανελλήνιο πρωτάθλημα, όσο και τα Πανελλήνια πρωταθλήματα βάδην 35χλμ και 20χλμ, αποφάσισε την μετάθεση των ημερομηνιών διεξαγωγής τους σύμφωνα με τα παρακάτω:

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος προγραμματίζεται να διεξαχθεί την Κυριακή 7 Μαρτίου στα Τρίκαλα, οι δε αντίστοιχοι περιφερειακοί αγώνες από 20 μέχρι 28 Φεβρουαρίου και με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επιτρέψουν την έγκριση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα υποβληθούν τις επόμενες ημέρες στην αντίστοιχη επιτροπή της Γ.Γ.Α.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην 35χλμ Ανδρών – Γυναικών, προγραμματίζεται να διεξαχθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στα Μέγαρα.

Τα Πανελλήνια πρωταθλήματα βάδην 20χλμ Ανδρών – Γυναικών και Κ23, που ήταν αρχικά προγραμματισμένα να διεξαχθούν στις 28 Φεβρουαρίου, προγραμματίζεται να διεξαχθούν την Κυριακή 11 Απριλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here