Επιδίωξη – βασικός στόχος για την περίοδο του κλειστού είναι να γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κι ενώ πολλοί αθλητές και αθλήτριες επιθυμούν να αγωνιστούν στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα κλειστού αλλά και αρκετοί προγραμματίζουν αγώνες στο εξωτερικό.

Σε κάθε περίπτωση, οι μετακινήσεις δυσκολεύουν αρκετά, ενώ πρόσφατος έλεγχος ή και εμβολιασμός στο εξωτερικό πιθανότατα θα είναι αναγκαίες προυποθέσεις συμμετοχής.

Στην Ελλάδα

Η επιθυμία και στόχος είναι να γίνει στο μέτρο του δυνατού το πανελλήνιο πρωτάθλημα, στις 12-13 Φεβρουαρίου στο ΣΕΦ.

Η καλή διεξαγωγή των πανελληνίων πρωταθλημάτων το καλοκαίρι, λειτουργεί θετικά στο εγχείρημα.
Από πλευράς ΣΕΓΑΣ έχει ετοιμαστεί νέο αγωνιστικό πρωτόκολλο (ακόμα δεν υπάρχουν περισσότερες ή ειδικότερες πληροφορίες) που θα εξεταστεί από την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ και αναμένονται εξελίξεις προσεχώς.

Πιθανότατα και ανάλογα με τις συνθήκες, θα υπάρξει μεγάλος αριθμητικός περιορισμός και το πρόβλημα διογκώνεται στο προθερμαντήριο.
Αναμένεται να είναι υποχρεωτικός για όλους ο πρόσφατος έλεγχος covid.

Φυσικά καθοριστικός παράγοντας είναι και οι συνθήκες στις μετακινήσεις και στη διαμονή για όσους έρχονται από μακριά.

Επίσης πρόθεση υπάρχει να γίνουν και 2 ημερίδες στο ΣΕΦ με λίγο-πολύ ανάλογα μέτρα σε ένα μεγάλης διάρκειας και λιγότερων αγωνισμάτων πρόγραμμα.
Θα είναι μάλλον κάτι περισσότερο σαν meeting με προτεραιότητα στους αθλητές που στοχεύουν στο Ευρωπαικό κλειστού.

Όσο για τις μικρότερες ηλικίες θα γίνει προσπάθεια κάποιας ημερίδας στον Αγιο Κοσμά, με πολλούς περιορισμούς φυσικά.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι πολλοί αθλητές, ιδίως οι μικρότεροι, έχουν παραμείνει για μεγάλο διάστημα με ελλιπείς ή και καθόλου προπονήσεις.

Στο εξωτερικό

Το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα κλειστού στο Torun στις 4-7 Μαρτίου παραμένει στο πρόγραμμα και στόχος αρκετών αθλητών μας.

Φυσικά δεν μπορεί και αυτό να είναι απόλυτα ασφαλές, δεν έχει καθοριστεί ακόμα τι θα χρειάζεται σε υγειονομικό επίπεδο, ενώ οι πιθανές δυσκολίες στις μετακινήσεις από κάποιες χώρες ίσως λειτουργήσουν αρνητικά, τουλάχιστον σε επίπεδο συμμετοχών.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα διεθνή meeting κι ενώ αρκετοί αθλητές μας αναζητούν τέτοια με αρκετές δυσκολίες κι επιφύλαξη ως προς τη δυνατότητα μετάβασης ή και διεξαγωγής των αγώνων τελικά, ορισμένοι έχουν ήδη εντάξει κάποια στον προγραμματισμό τους.

-> Ελληνικές παρουσίες στο εξωτερικό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here