Από τον κ. Σεβαστή λάβαμε την ακόλουθη επιστολή – απάντηση προς επιστολή του κ. Νικολάου (->εδώ) που είχε να κάνει με τοποθέτηση του πρώτου (->εδώ) για διαγραφή σωματείων και δη του Ερμή 1877, αναφερόμενος στο άρθρο του stivoz.gr “Διαγραφή 17 σωματείων από ΣΕΓΑΣ“.
Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή:

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2020

Προς τις ιστοσελίδες:

α) Sportsfeed και
β) Stivoz.gr

Σε απάντηση της επιστολής του κυρίου Παναγιώτη Νικολάου που δημοσιεύθηκε στη ιστοσελίδα σας, παρακαλώ να δημοσιεύσετε αυτούσια την επισυναπτόμενη επιστολή μου.

Κύριε Παναγιώτη Νικολάου,

Ελπίζω ότι αυτή τη φορά θα δημοσιεύσετε στο site που διαχειρίζεται ο αδελφός σας, αυτή την επιστολή μου, γιατί στο πρόσφατο παρελθόν αυτό δεν έγινε, σε αντίθεση με την δημοσιογραφική δεοντολογία.

Θα παρακαλέσω όμως να αναρτήσετε επίσης και την επιστολή μου προς το Stivoz.gr, στην οποία εσείς απαντήσατε, χωρίς οι αναγνώστες του Sportsfeed να έχουν γνώση του περιεχομένου της.

Στην απάντησή σας λοιπόν αφού παρακάμπτετε όλα το ουσιώδη ζητήματα που παραθέτω και τα οποία εξακολουθώ να προσυπογράφω, επικεντρώνεστε στα παρακάτω αποπροσανατολιστικά, στα οποία είμαι υποχρεωμένος να σας απαντήσω.

Σύμφωνα με τις συστάσεις σας ότι πρέπει  να εφαρμόζουμε τους Νόμους και το Καταστατικό, σας επισημαίνω ότι:

α) Ακριβώς το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, εφάρμοσε το Καταστατικό του στην περίπτωση της διαγραφής των 17 Σωματείων και σας υπενθυμίζω ότι αυτό είναι εγκεκριμένο από Δικαστήριο.

β) Το νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργούν τα Σωματεία, οι Ενώσεις και οι Ομοσπονδίες είναι οι Νόμοι, αλλά και ο Αστικός Κώδικας, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Αθλητικού Νόμου. Μπορείτε λοιπόν να προσφύγετε στη Δικαιοσύνη για να διεκδικήσετε το δίκαιό σας. Η απόφαση του Δ.Σ. είναι τελεσίδικη και δεν αλλάζει.

Ισχυρίζεστε ότι δεν είστε Σωματείο – σφραγίδα, αλλά πως μπορεί να χαρακτηρισθεί ένα Σωματείο που μετά από 4 χρόνια λειτουργίας παρουσιάζει 7 ενεργούς αθλητές την αγωνιστική περίοδο του 2019, εκ των οποίων οι τρεις πήραν μέρος σε δυο αγώνες και οι υπόλοιποι 4 σε ένα και μοναδικό αγώνα?

Αν δεν είσθε Σωματείο – σφραγίδα επίσης, μπορείτε να δημοσιοποιήσετε τα προβλεπόμενα από το Νόμο βιβλία (Συνεδριάσεων Δ.Σ. και Γενικών Συνελεύσεων, Μητρώου αθλητών, Εσόδων – Εξόδων και μάλιστα ΘΕΩΡΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ?

Επαίρεστε ότι είστε ψηλά στην ετήσια Αξιολόγηση  του ΣΕΓΑΣ (θέση 175 το 2019), ενώ αποκρύβετε το γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν των βαθμών αξιολόγησης τους έδωσε ο αθλητής σας ΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ο οποίος ζήτησε να φύγει από το Σωματείο σας για γνωστούς στους κύκλους αθλητών και προπονητών λόγους. Εάν δεν προσμετρώντο οι βαθμοί του συγκεκριμένου αθλητή, η θέση του Σωματείου σας θα ήταν πέραν της 250ης.  

Ισχυρίζεσθε τέλος ότι η Ομοσπονδία δεν στηρίζει τους σημαντικούς αθλητές που έχετε ακόμη στις τάξεις σας, χρησιμοποιώντας τους σαν βιτρίνα, γιατί έχετε μηδενική δραστηριότητα, στην παραγωγική βάση του Σωματείου σας, όπως εξάλλου παραδέχεστε στην επιστολή σας.

Σας Απαντώ λοιπόν:

α) Η ΑΛΕΞΙΑ ΠΑΠΠΑΣ μετά τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, δεν είχε καμία επαφή με την Ομοσπονδία και καμία συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα από τότε μέχρι σήμερα. Ο μοναδικός λόγος που περιλαμβάνεται στην Προολυμπιακή Ομάδα μέχρι σήμερα, είναι ότι συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

β) Ο αθλητής ΣΑΚΗΣ υπέστη σοβαρό τραυματισμό μέσα στο 2019 και δήλωσε στην Ομοσπονδία ότι θα αφοσιωθεί στις σπουδές του και δεν θα προπονηθεί το 2020. Αναζητείστε τους λόγους και στην επιθυμία του να φύγει από το Σωματείο σας.

γ) Ο αθλητής ΜΕΡΛΟΣ, με βάση τον Σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ, απολαμβάνει μηνιαία οδοιπορικά β΄ κατηγορίας (700,00€), του παρέχεται από την Ομοσπονδία στέγη, τροφή, Προπονητής, Γιατρός, Φυσικοθεραπευτής και πλήρης κάλυψη των εξόδων προετοιμασίας στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Παρακαλώ να δημοσιοποιήσετε τις δικές σας παροχές στους ανωτέρω Αθλητές όπως ισχυρίζεσθε.

Και επειδή φαίνεται ότι αγαπάτε πολύ τους «έτοιμους» αθλητές, που άλλα Σωματεία με κόπους και θυσίες στηρίζουν επί πολλά χρόνια, από μικρά παιδιά ενώ εσείς τα βρίσκετε έτοιμα, σας γνωρίζω ότι εμείς στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, εργαζόμαστε για να στηρίζουμε Σωματεία με αναπτυξιακό προσανατολισμό, που δραστηριοποιούν πολλά μικρά παιδιά, τα οποία εκπαιδεύουν καταλληλά, ώστε να αναδειχθούν τα πιο ταλαντούχα απ’ αυτά και να στελεχώσουν τις Εθνικές Ομάδες και όχι Σωματεία τα οποία επί σειρά ετών διαθέτουν Αθλητές μετρημένους στα δάκτυλα των δύο χεριών.

Για αυτό αυτά τα τελευταία τα διαγράφουμε σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει το Καταστατικό.

Ολοκληρώνοντας αυτή την επιστολή είδα μια ανάρτηση στο site σας, του γνωστού και μη εξαιρετέου κυρίου Βαρσάμη, για το ποιόν του οποίου έχει εκφράσει άποψη η Ελληνική δικαιοσύνη, τον οποίο και εσείς προλογίζετε σαν προπονητή, όταν μόλις προ ολίγων ημερών τον παρουσιάσατε σαν εκπρόσωπο του Σωματείου σας, στην Γενική Συνέλευση της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, ισχυριζόμενοι μάλιστα ότι ΔΕΝ είναι προπονητής!

Αυτή είναι μια ακόμη χαρακτηριστική περίπτωση σοβαρότητας και συνέπειας, που χαρακτηρίζει μερικές ενέργειές σας.

Ελπίζω ότι θα δημοσιεύσετε αυτούσια αυτή μου την επιστολή στο οικογενειακό σας site για λόγους δεοντολογίας και αποκατάστασης της αλήθειας.

Βασίλης Σεβαστής

Γενικός Γραμματέας ΣΕΓΑΣ

Βαλκανιονίκης και Μεσογειονίκης Δεκάθλου

Προηγούμενο άρθροΑθλητικές δραστηριότητες και όμιλοι στη λίστα για μέτρα στήριξης
Επόμενο άρθροΑπάντηση κ.Κυριαζή στην απόφαση της AIU

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ