Το StivoZ.gr έλαβε την ακόλουθη επιστολή από τον πρόεδρο του ΕΑΣ Ερμής 1877 κο Νικολάου προς απάντηση σε αυτήν του ΓΓ του ΣΕΓΑΣ κο Σεβαστή (->εδώ) [ως τοποθέτηση σε σχετικό άρθρο με τίτλο “Διαγραφή 17 σωματείων από ΣΕΓΑΣ” (->εδώ)] και όπως ζητήθηκε και σε αυτή την περίπτωση, την παρουσιάζει αυτούσια ακολούθως:

Καλημέρα σας,
Πρός αποκατάσταση της αλήθειας επισυναπτόμενη θα βρείτε την απάντηση μου ως προέδρου του ΕΑΣ ΕΡΜΗΣ 1877 στην ανακριβέστατη επιστολή παραπληροφορήσης και δημιουργίας εντυπώσεων που υπογράφει ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ και δημοσιεύσατε στην σελίδα σας.
Θέλω να πιστεύω πως θα τηρηθεί η δημοσιογραφική δεοντολογία και όπως ακριβώς κάνατε με την επιστολή του κ.Σεβαστή θα πράξετε και με την δική μου επιστολή και θα την δημοσιεύσετε αυτούσια χωρίς σχόλια.
Ευχαριστώ πολύ.
Παναγιώτης Νικολάου

19 Μαρτίου 2020

ΠΡΟΣ: Δ.Σ. ΣΕΓΑΣ, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΕΓΑΣ, ΜΜΕ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ.ΣΕΒΑΣΤΗ

Αξιότιμοι κύριοι,

Σε απάντηση της από 18.03.2020 επιστολής του Γ.Γ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. κ. Σεβαστή, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα stivoz αναφέρουμε τα ακόλουθα:

Ο ΕΑΣ Ερμής 1877, όπως γνωρίζετε, είναι ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ σωματείο και μάλιστα σε πολύ αξιοπρεπή θέση σε ετήσια βάση, ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΨΗΛΑ από τα σωματεία πολλών μελών του Δ.Σ. της ομοσπονδίας – όπως θα δείτε παρακάτω – και με υπαρκτή ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες (Π-Κ, Ε-Ν, Ν-Ν, Α-Γ).
Οι παρακάτω αριθμοί της αξιολόγησης του τομέα ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ μιλούν από μόνοι τους:

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 2017
Με έντονα γράμματα είναι τα σωματεία μελών του ΔΣ που είναι πίσω από την θέση Νο 185 του Ερμή 1877 στην πρώτη του χρονιά αξιολόγησης (σε παρένθεση αναφέρονται τα ονόματα και οι τίτλοι των μελών του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ).

Νο 273 – Φιλαθλητικός Καλλιθέας (α’ αντιπρόεδρος, Π.Δημάκος)
Νο 251 – Άδωνις Θέρμης (μέλος & επικεφαλής επιμόρφωσης, Σπ.Κέλλης)
Νο 189 – Λύκαια Μεγαλόπολης (β’ αντιπρόεδρος, Π.Αργειτάκη)

Νο 183 – Ενιπέας Λιτοχώρου (μέλος, Δ.Αποστολόπουλος)
Νο 178 – Φιλαθλητικός Άργους Ορεστικού (α’ ειδικός γραμματέας & επικεφαλής αγώνων, Αθ.Ράπτης)
Νο 170 – ΓΣ Νέων Λέρου (μέλος, Μ.Παυλούς)
Νο 154 – ΑΟ Χρυσούπολης (μέλος, Σ.Νικολαίδης)
Νο 152 – ΣΕΔΑΣ Περάματος (ταμίας, Ι.Ψωμιάδης)
Νο 150 – ΓΣ Δεσκάτης (μέλος, Ι.Πετσούλας)
Νο 138 – ΑΣ Αργολίδας 2000 (μέλος, Ι.Μπόλλας)
Νο 114 – Αστέρας ’90 Αιγάλεω (μέλος, Β.Βόσσος)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 2018
Με έντονα γράμματα είναι τα σωματεία μελών του ΔΣ που είναι πίσω από την θέση Νο 113 του Ερμή 1877 στην δεύτερή του χρονιά αξιολόγησης (σε παρένθεση αναφέρονται τα ονόματα και οι τίτλοι των μελών του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ).

Νο 295 – Φιλαθλητικός Καλλιθέας (α’ αντιπρόεδρος, Π.Δημάκος)
Νο 267 – Φιλαθλητικός Άργους Ορεστικού (α’ ειδικός γραμματέας & επικεφαλής αγώνων, Αθ.Ράπτης)
Νο 257 – Άδωνις Θέρμης (μέλος & επικεφαλής επιμόρφωσης, Σπ.Κέλλης)
Νο 208 – ΓΣ Δεσκάτης (μέλος, Ι.Πετσούλας)
Νο 200 – Ενιπέας Λιτοχώρου (μέλος, Δ.Αποστολόπουλος)
Νο 183 – Λύκαια Μεγαλόπολης (β’ αντιπρόεδρος, Π.Αργειτάκη)
Νο 170 – ΓΣ Νέων Λέρου (μέλος, Μ.Παυλούς)
Νο 164 – Αστέρας ’90 Αιγάλεω (μέλος, Β.Βόσσος)
Νο 144 – ΑΣ Αργολίδας 2000 (μέλος, Ι.Μπόλλας)
Νο 143 – ΑΟ Χρυσούπολης (μέλος, Σ.Νικολαίδης)
Νο 123 – ΣΕΔΑΣ Περάματος (ταμίας, Ι.Ψωμιάδης)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 2019
Με έντονα γράμματα είναι τα σωματεία μελών του ΔΣ που είναι πίσω από την θέση Νο 175 του Ερμή 1877 στην τρίτη του χρονιά αξιολόγησης (σε παρένθεση αναφέρονται τα ονόματα και οι τίτλοι των μελών του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ).

Νο 272 – Φιλαθλητικός Καλλιθέας (α’ αντιπρόεδρος, Π.Δημάκος)
Νο 265 – ΓΣ Νέων Λέρου (μέλος, Μ.Παυλούς)
Νο 261 – Άδωνις Θέρμης (μέλος & επικεφαλής επιμόρφωσης, Σπ.Κέλλης)
Νο 222 – ΓΣ Δεσκάτης (μέλος, Ι.Πετσούλας)
Νο 208 – Ενιπέας Λιτοχώρου (μέλος, Δ.Αποστολόπουλος)
Νο 202 – ΑΣ Αργολίδας 2000 (μέλος, Ι.Μπόλλας)
Νο 176 – ΣΕΔΑΣ Περάματος (ταμίας, Ι.Ψωμιάδης)

Νο 172 – Φιλαθλητικός Άργους Ορεστικού (α’ ειδικός γραμματέας & επικεφαλής αγώνων, Αθ.Ράπτης)
Νο 165 – Αστέρας ’90 Αιγάλεω (μέλος, Β.Βόσσος)
Νο 155 – Λύκαια Μεγαλόπολης (β’ αντιπρόεδρος, Π.Αργειτάκη)
Νο 135 – ΑΟ Χρυσούπολης (μέλος, Σ.Νικολαίδης)

(να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι το 2019 θα μας έβρισκε πολύ ψηλότερα στην αξιολόγηση, αλλά ατυχώς δύο από τους αθλητές μας που συμμετείχαν σε πανελλήνιο πρωτάθλημα έκαναν τρείς άκυρες προσπάθειες στο άλμα σε ύψος, σε ύψος πολύ χαμηλότερο από την ατομική τους επίδοση, και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουμε δικαίωμα ψήφου και «πέσαμε» στην αξιολόγηση του 2019.)

Ο Ερμής 1877 επίσης διατηρεί δύο προπονητές ασφαλισμένους με σύμβαση, δηλωμένους κανονικά στην εφορία, και δεν εφαρμόζει το εισπρακτικό μοντέλο των ακαδημιών καθώς δεν τον εκφράζει, ενώ, όπως ίσως να μην γνωρίζετε, όλοι οι αθλητές του είναι ΕΝΕΡΓΟΙ και μετέχουν κανονικότατα στα πανελλήνια και διασυλλογικά πρωταθλήματα των αγωνιστικών κατηγοριών (Π-Κ, Ε-Ν, Ν-Ν, Α-Γ) ανελλιπώς.

Παρά τις ανακριβέστατες αναφορές του γενικού γραμματέα της ομοσπονδίας, ο οποίος αποδεικνύεται ότι έχει προσωπική εμπάθεια έναντι του συλλόγου μας, απευθυνόμενος προσωπικά σε μέλη του συλλόγου μας σε προηγούμενη επιστολή του προς όλα τα σωματεία, η αλήθεια είναι πως στην περίοδο 2019-2020, τρεις αθλητές του σωματείου μας αποτελούν μέλη της Εθνικής Ομάδας Α-Γ, καθώς είναι οι κορυφαίοι στα αγωνίσματά τους (Αλεξία Παππά, Νίκος Σάκης, Αντώνης Μέρλος), ενώ οι δύο εξ αυτών έχουν εξασφαλισμένη πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Αυγούστου και ήδη βρίσκονται στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και το Ευρωπαϊκό γυμναζόμενοι αυτή τη στιγμή σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Ως σωματείο που μόνο ανιδιοτελή προσφορά έχουμε επιδείξει στον Ελληνικό στίβο αλλά και την Ελληνική κοινωνία κατ’ επέκταση, όπως όλο το πανελλήνιο γνωρίζει πολύ καλά, εισπράτουμε ως μέγιστη προσβολή τις επιστολές του γενικού γραμματέα της ομοσπονδίας που χρησιμοποιώντας συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς μας αποκαλεί δημοσίως σωματείο “σφραγίδα” και ζητά με γραπτή του ανακοίνωση προς τα σωματεία-μέλη να ενημερώνονται μόνο από τον ίδιο και από την ιστοσελίδα της ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας, όπως και όλα τα μέλη του Δ.Σ., εκλέγονται από τα σωματεία-μέλη της ομοσπονδίας για να εφαρμόζουν τους νόμους, να τηρούν το καταστατικό, να αναπτύσσουν τον αθλητισμό και να στηρίζουν αθλητές, προπονητές και σωματεία. Όλοι όσοι εκλεγόμαστε στα Δ.Σ. σωματείων και ομοσπονδιών πρέπει να καταλάβουμε πως είμαστε στην υπηρεσία των αθλητών και των προπονητών και όχι οι αθλητές στην υπηρεσία ημών των παραγόντων όπως δυστυχώς βλέπουμε να συμβαίνει κατά βάση.

Δυστυχώς όμως, εντελώς απροκάλυπτα το τελευταίο διάστημα πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, αντί να κοιτάξουν πως θα διαχειριστούν αποτελεσματικά μία εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη κατάσταση στην οποία εντελώς αναπάντεχα έχουν περιέλθει για πρώτη φορά στα 34 και 21 χρόνια θητείας τους αντίστοιχα στην ομοσπονδία, αντί να διευθετήσουν τις σημαντικότατες οικονομικές εκκρεμότητες που έχουν πρός σωματεία, προπονητές και αθλητές (απλήρωτοι όλοι από πέρσι), αφιερώνουν τον χρόνο τους στο να συντάσσουν και να προσυπογράφουν επιστολές και πράξεις για ένα σωματείο χωρίς δικαίωμα ψήφου και να δημοσιοποιούν μέχρι και πρακτικό του ΔΣ (μακάρι να το έκαναν με όλα τα πρακτικά και όλες τις αποφάσεις) με μοναδικό στόχο να βλάψουν αθλητές, προπονητές και σωματεία.

Αυτό συνιστά κακή χρήση των αρμοδιοτήτων και των μηχανισμών επικοινωνίας της ομοσπονδίας, για τα οποία οι προσυπογράφοντες θα πρέπει να λογοδοτήσουν στο σώμα της γενικής συνέλευσης όταν και αν γίνει αυτή. Όμως, επειδή η ζημιά που έχει προκληθεί στην προετοιμασία των αθλητών του σωματείου μας από την κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση είναι ανυπολόγιστη και πολύπλευρη, αναγκαζόμαστε να ενεργήσουμε πιο άμεσα για το καλό των αθλητών και των προπονητών μας.

Η Αλεξία Παππά, ο Αντώνης Μέρλος αλλά και οι περισσότεροι των 15 ενεργών αθλητών που διαθέτει και στηρίζει αυτή τη στιγμή ο Ερμής 1877, βρέθηκαν από το πουθενά σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση καθώς η ομοσπονδία του αθλήματός τους, της οποίας ο ρόλος έως τώρα πίστευαν πως είναι να αναπτύσει τον αθλητισμό και να στηρίζει τους αθλητές, βλέπουν να προχωρά σε εκδικητικές πράξεις και ανακριβείς ανακοινώσεις που βλάπτουν αποκλειστικά και μόνο τους ίδιους και βάζουν σε μεγάλη περιπέτεια τόσο την προετοιμασία όσο και την επιβίωσή τους.

Τόσο η Αλεξία Παππά όσο και ο Αντώνης Μέρλος, ευτυχώς γι αυτούς τυγχάνουν μεγάλης στήριξης από το σωματείο τους που έρχεται και καλύπτει την αδυναμία της ομοσπονδίας να στηρίξει δύο μέλη της Εθνικής Ομάδας, όμως, βλέποντας ανακριβείς ανακοινώσεις και πράξεις του προέδρου και του γενικού γραμματέα να πλήττουν την αγωνιστική και οικονομική επιβίωσή τους, έχουν απογοητευθεί και αναστατωθεί σε τέτοιο βαθμό αντιλαμβανόμενοι τι θα σημαίνει για την αθλητική τους επιβίωση αν υπερισχύσει η μικροπολιτική συγκεκριμένων προσώπων.

Με την ευκαιρία, θα πρέπει να ειπωθεί ότι η μεν Αλεξία Παππά, παρότι είναι μέλος της προ-Ολυμπιακής ομάδας για το Τόκιο με πολύ βάσιμες ελπίδες συμμετοχής στον μαραθώνιο, μέχρι σήμερα δεν τυγχάνει καμίας στήριξης από την ομοσπονδία, και ας είναι η κορυφαία μαραθωνοδρόμος και φιναλίστ (17η  με μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ στα 10.000μ.) των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Η Παππά υπάρχει ως αθλήτρια για την Ελλάδα και για τον ΣΕΓΑΣ χάρη στον Ερμή 1877 και μόνο.

Ο δε Αντώνης Μέρλος, αποκλειστικά και μόνο χάρη στα προσόντα του και τον παγκόσμιο τίτλο που κατέκτησε το 2018, είναι ακόμη σε κατηγορία του σχεδιασμού και έχει την προβλεπόμενη βάσει σχεδιασμού στήριξη από την ομοσπονδία, συμπληρωματικά όμως προς την πολλαπλάσια στήριξη που του παρέχει ο Ερμής 1877 και θα συνεχίσει να του παρέχει. Όσο για το Νίκο Σάκη, δυστυχώς γι αυτόν η 10η θέση στο παγκόσμιο του 2018 δεν σήμαινε τίποτε για την ομοσπονδία…

Το δια ταύτα κύριοι είναι το εξής:

Με δεδομένο ότι αμφισβητούμε την αξιοπιστία αλλά και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για να προχωρήσει το Δ.Σ. στη λήψη απόφασης διαγραφής του σωματείου μας μέσω διαπιστωτικής πράξης που θα πρέπει να περάσει πρώτα από τη γενική συνέλευση, είναι προφανές πως υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση προς τον Ερμή και στη δυναμική του.

Ζητούμε τα ακόλουθα:

α) Να προβείτε σε ανάκληση της διαπιστωτικής πράξης που αποφάσισε το Δ:Σ: του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. για διαγραφή του Ερμή, καθώς τυχόν εφαρμογή της θα βλάψει τους αθλητές του σωματείου και το ίδιο το σωματείο, ενώ ως σωματείο προσπαθούμε με τις ενέργειές μας να στηρίζουμε αγωνιστικά και οικονομικά αθλητές και προπονητές και συνολικά τον Ελληνικό στίβο.

β) Να προβείτε σε δημόσια αποκατάσταση της υπόληψης του σωματείου μας με κείμενο που θα συμφωνηθεί από κοινού, καθώς η ζημία που έχει προκληθεί σε αθλητές, προπονητές και σωματείο από τους χειρισμούς της διοίκησης της ομοσπονδίας είναι ανυπολόγιστες.

γ) Να μας απαντήσετε εγγράφως αν σκοπεύετε να στηρίξετε και με ποιούς ακριβώς τρόπους, τους αθλητές του Ερμή 1877 που είναι μέλη της της προ-Ολυμπιακής και Εθνικής Ομάδας και προετοιμάζονται για να εκπροσωπήσουν την χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α-Γ, καθώς επίσης και τον τρίτο επίλεκτο αθλητή του σωματείου μας που στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων αν και τραυματίας αγωνίστηκε για να προσφέρει τους απαραίτητους βαθμούς και ακόμη και σήμερα είναι τραυματίας.

Με εκτίμηση,

Για τον Ε.Α.Σ. ΕΡΜΗΣ 1877
Παναγιώτης Νικολάου
Πρόεδρος

ΥΓ: Αν και ο κ.Σεβαστής θέλει να με παρουσιάζει ως αόρατο ή να με μπερδεύει με κάποιο από τα αδέρφια μου που είναι ιδιαίτερα διακεκριμένοι και ευτυχώς γι αυτούς έχουν άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες εντός και εκτός Ελλάδας, η αλήθεια είναι πως γνωριζόμαστε προσωπικά με τον ίδιο και με αρκετούς από τους στενούς του συνεργάτες εντός και εκτός Αθήνας, μόνο αόρατος δεν του είμαι (κάθε άλλο θα έλεγα) του κ.Σεβαστή. Ευτυχώς ή δυστυχώς για κάποιους είμαστε πολύτεκνη οικογένεια και βρισκόμαστε μέσα στον αθλητισμό από τα γεννοφάσκια μας με διάφορους ρόλους και μόνο προσφέρουμε.

— 
ΕΡΜΗΣ 1877
Γραφείο Προέδρου
Αθλητικός/Πολιτιστικός Σύλλογος
Email: president@ermis1877.gr
Tel: (+30) 2311 295 800

Προηγούμενο άρθροΗ ΔΟΕ επιμένει για Tokyo2020 – πλάνα, αντιδράσεις και σενάρια
Επόμενο άρθροΠροσπάθειες διευκόλυνσης αθλητών – Η λίστα Ολυμπιακής προετοιμασίας

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Ερμής ας ζητήσει πρώτα δημόσια συγγνώμη από τον κύριο Λελεκίδη και μετά αν θέλει να προσφέρει κανένα σκετς με τον κύριο Καπουτζίδη

  2. Εκτός από λάσπη και κίτρινο τύπο τι άλλο έχουν προσφέρει οι αφοί Νικολάου στον αθλητισμό;;
    Θα μας τρελάνετε εντελώς;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ