Πρέπει να λατρεύει τα θρίλερ. Δεν εξηγείται αλλιώς. Άλλωστε και το παρατσούκλι της- beast- δείχνει πως έχει μία τάση προς τον τρόμο. Κυρίως στο να εμπνέει αυτό το συναίσθημα στις αντιπάλους της.

Το «θηρίο» με το όνομα Brittney Reese μπορεί να… αποκοιμήθηκε ελαφρώς στον προκριματικό του μήκους, αλλά στον τελικό «δάγκωσε» όποια τόλμησε να απλώσει το χέρι της για να της πάρει το χρυσό μετάλλιο. Αυτό που φορά στο λαιμό της στα Παγκόσμια πρωταθλήματα από το 2009.

Αφού η Αμερικανίδα λοιπόν μπήκε με τεράστια τύχη στον τελικό- ως 12η και τελευταία- θυμήθηκε πως είναι μεγάλη άλτρια. Και αποφάσισε να το ξαναδείξει. Ίσως πάλι να είχε βαρεθεί το άλλο αγαπημένο της θρίλερ- αυτό που θέλει να κερδίζει στο τελευταίο άλμα και το έχουν βιώσει πολλές αντιπάλους της- οπότε προτίμησε να… επεκτείνει την αγωνία και στον προκριματικό.

Γεγονός είναι πάντως πως στον τελικό ήταν άλλη άλτρια, εκεί όπου έγινε η πρώτη γυναίκα που αναδεικνύεται για τρίτη φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια στο μήκος, ξεπερνώντας μία θρυλική μορφή και πρότυπό της, Jackie Joyner Kersee, η οποία είχε κερδίσει το 1987 και το 1991.

Μόλις η Blessing Okagbare έκανε 6,89 μ. στην πρώτη της προσπάθεια, η Reese βρήκε το δρόμο για τα 7 μ. και ξεπερνώντας τα κατά ένα εκατοστό, πέρασε μπροστά στο δεύτερο άλμα της. Η ανάσα της Νιγηριανής βέβαια έμεινε καυτή στο λαιμό της, αφού έφτασε στα 6,99 μ. και 6,96 μ. στα δύο τελευταία άλματά της στον αγώνα, αλλά δεν μπόρεσε να την ξεπεράσει. Βέβαια, έχει να ελπίζει στα 100 μ. για καλύτερη θέση στο βάθρο!

Τρίτη, που κρίθηκε στη δεύτερη καλύτερη προσπάθεια, ήταν η Ivana Spanovic. Η Σέρβα έφτασε στα 6,82 μ. στο πέμπτο άλμα της- εθνικό ρεκόρ- και χάρη στο 6,70 μ. που είχε νωρίτερα πήρε το χάλκινο. Με 6,82 μ. πικραμένη και χωρίς μετάλλιο έμεινε η Volha Sudanova, που είχε 6,64 μ. ως δεύτερο καλύτερο άλμα.

Προηγούμενο άρθροΜόσχα: Εκτός για μία θέση η Κυριακοπούλου
Επόμενο άρθροΜόσχα: Σημάδι από τον ουρανό, ο Bolt είναι εδώ, στο θρόνο του ξανά! (video)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ