Ήθελε να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε στο Νταεγού πριν από δύο χρόνια. Τότε που ήταν στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο επί κοντώ και είχε πάρει την όγδοη θέση. Η Νικόλ Κυριακοπούλου όμως δεν τα κατάφερε. Και μία θέση, έμεινε εκτός τελικού.

Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ πέρασε τα 4,30 μ. και 4,45 μ. με την πρώτη προσπάθεια, αλλά δεν τα κατάφερε στα 4,55 μέτρα. Έμεινε να παρακολουθεί τις άλλες άλτριες, πολλές από τις οποίες επίσης δυσκολεύτηκαν σε αυτό το ύψος, ελπίζοντας πως τα 4,45 μ. θα είναι αρκετά, αλλά μάταια. Πήρε τελικά την 13η θέση και θα παρακολουθήσει τον τελικό ως θεατής.

Η Στέλλα Λεδάκη από την άλλη έκανε σύντομη παρουσία στον προκριματικό του επί κοντώ, μια και έκανε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4,15 μ. όπου ξεκίνησε.

Στο επίκεντρο βέβαια στο στάδιο ήταν η Yelena Isinbayeva. Η «τσαρίνα» των αιθέρων, που σε αυτή τη διοργάνωση θα πει το μεγάλο αντίο. Η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ είχε προγραμματίσει να ξεκινήσει απευθείας στα 4,60 μ., όσο ήταν και το όριο. Βλέποντας όμως πως ο πήχης δεν θα χρειαστεί να ανέβει εκεί, μπήκε στα 4,55 μ., πέρασε με την πρώτη και έδωσε ραντεβού για τον τελικό.

Αντίθετα εκεί δυσκολεύτηκαν αρκετές. Η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ του κλειστού, Jehn Suhr, χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια, ενώ με την τρίτη τα κατάφεραν η Fabiana Murer, που υπερασπίζεται τον τίτλο της και η Yarisley Silva, που είναι η καλύτερη φέτος.

Εκτός τελικού έμεινε η Anna Rogowska, με την Πολωνή να ακυρώνεται στα 4,45 μ. όπου ξεκίνησε.

Προηγούμενο άρθροΏρα στέψης, 20.50 και ποιος να σταματήσει τον Bolt
Επόμενο άρθροΜόσχα: Το «θηρίο» δεν κοιμάται ποτέ! – Η Reese ξεπέρασε την Joyner Kersee

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ