Αν και τα άσχημα νέα για τα οικονομικά του ΣΕΓΑΣ δεν είναι ακόμη επίσημα, οι προβλέψεις δεν αφήνουν περιθώριο για αισιοδοξία. Τα μηνύματα που παίρνουν στην ομοσπονδία κάνουν λόγο για κρατική επιχορήγηση που θα περιορίζεται στα 2,5 εκ. ευρώ για το 2013. Την Παρασκευή λοιπόν το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε τα πρώτα αναμενόμενα… ψαλιδίσματα, σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Οι συγκεκριμένες μειώσεις δεν θα είναι οι μοναδικές όμως, αφού στην επόμενη συνεδρίασή του στις 6 Φεβρουαρίου το ΔΣ θα αποφασίσει το πλήρες πρόγραμμα περικοπών.
Από την πρώτη φάση των μειώσεων αυτό που αφορά τους αθλητές είναι ο περιορισμός των προπονητικών προετοιμασιών στο εξωτερικό μόνο στην Κύπρο, αφού υπάρχει η διακρατική συμφωνία. Επιπλέον, στις διεθνείς διοργανώσεις οι αποστολές θα απαρτίζονται από τον «απολύτως απαραίτητο αριθμό» ατόμων σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, κάτι που προφανώς δεν αναφέρεται σε αθλητές – που είναι οι απαραίτητοι- αλλά σε συνοδούς. Το τελευταίο βέβαια αφορά τις μεγάλες διοργανώσεις, αφού για παράδειγμα η παρουσία στο Βαλκανικό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου θα είναι συμβολική, με την αποστολή να αποτελείται δύο δρομείς και έναν προπονητή.

Ακόμη, αποφασίστηκε να περιοριστούν τα γραφεία του ΣΕΓΑΣ στο χώρο που ανήκει στην ομοσπονδία, αλλά και να ενεργοποιηθεί η ρήτρα μειώσεων σε όλα τα συμβόλαια των συνεργατών της ομοσπονδίας.

Προηγούμενο άρθροΔιετής ποινή στον Χονδροκούκη
Επόμενο άρθροΤέλος η Κούβα για τον Ρόμπλες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ