Ήταν από τις πιο συγκινητικές στιγμές του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου. Με αφορμή τη διοργάνωση, ο «μαθητής» έδειξε πως δεν αφήνει μόνο του τον «δάσκαλό» του. Στον πρώτο ρόλο ο Μιχάλης Αναστασάκης, στο δεύτερο ο άνθρωπος που τον μεγάλωσε αθλητικά, ο Κώστας Παπαμαρκάκης. Και μέσα από τα χιλιόμετρα, ο «μικρός» επιβεβαίωσε την αφοσίωσή του.

Μπορεί ο Αναστασάκης πλέον να ζει στην Αθήνα και να γυμνάζεται υπό την καθοδήγηση του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου– από αυτό το φθινόπωρο- αλλά σε καμία περίπτωση δεν ξεχνά τον Κώστα Παπαμαρκάκη, τον προπονητή που ήταν δίπλα του από τα πρώτα βήματα έως και το περασμένο καλοκαίρι.

Όταν λοιπόν ο Παπαμαρκάκης αποφάσισε- για μία ακόμη χρονιά- να τρέξει στον Κλασικό Μαραθώνιο, ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ της σφυροβολίας ήταν δίπλα του. Κυριολεκτικά. Τον περίμενε στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής και έτρεξε από αυτό το σημείο μαζί του, ως τον τερματισμό. Εκεί όπου διακριτικά «αποσύρθηκε» στο πλάι του σταδίου, αφήνοντας στον προπονητή του τη δόξα όπως έπρεπε.

«Είναι σπάνιο παιδί ο Μιχάλης, πραγματικό διαμάντι», λέει ο Παπαμαρκάκης, χωρίς να κρύβει τη συγκίνηση, αλλά και το πόσο περήφανος είναι για τον μικρό του «μαθητή». «Με πήρε τηλέφωνο την παραμονή του αγώνα και μου είπε σε ποιο σημείο θα με περιμένει. Με βοήθησε πάρα πολύ. Εκείνη τη στιγμή είχα αρχίσει να καταρρέω, αλλά ο Μιχάλης άρχισε να μου μιλά για την προπόνηση και τη ζωή στην Αθήνα. Οπότε με έκανε να ξεχαστώ και έτρεξα το πιο γρήγορο κομμάτι μου στη διαδρομή!», είπε ο έμπειρος προπονητής, που δεν πήρε ανάσα. Τη Δευτέρα, ήταν ξανά στο σχολείο και άρχισε να σκέφτεται την επόμενη συμμετοχή του στον Κλασικό Μαραθώνιο. «Φέτος έκανα τη χειρότερη επίδοσή μου, με τη ζέστη εξαιτίας της ελλιπούς προπόνησης καθώς είχα τραυματιστεί στο πόδι. Όμως για την επόμενη χρονιά θα κάνω κανονική προετοιμασία!», είπε ο προπονητής των ρίψεων.

Προηγούμενο άρθροΟ Γερμανός που έριξε την αυλαία- 84χρονος τερμάτισε τελευταίος στον ΚΜΑ
Επόμενο άρθροΑπολογία στους δρομείς για την ταλαιπωρία της παραλαβής ρούχων στον Κλασικό Μαραθώνιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ