Ο τελικός των 200μ. στις γυναίκες ήταν το κορυφαίο γεγονός της 7ης αγωνιστικής ημέρας του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η Dafne Schippers από την Ολλανδία, η 2η των 100μ., κέρδισε με 21.63 τα 200μ. κι έγινε η 3η καλύτερη όλων των εποχών, σχεδόν 3 δέκατα πίσω από το ρεκόρ της Florence Griffith-Joyner και 1εκ. πισω απο την επίδοση -που έγινε σε υψόμετρο- της Marion Jones.
Επίσης πήρε το ρεκόρ Ευρώπης που είχαν Koch και Drechsler με 21.71.

Η Schippers, πρώην 7θλητρια, στα τελευταία μέτρα κατάφερε να φτάσει και να αφήσει μόλις 3εκ. πίσω της την Τζαμαικανή Elaine Thompson που έμεινε και 2εκ. πίσω από το εθνικό ρεκόρ της Merlene Ottey ενώ ξεπέρασε κατά 3εκ. την επίδοση της Alysson Felix κι έγινε η 5η όλων των εποχών με 21.66, έχοντας μάλιστα αντίδραση 0.195..! (η διαφορά στην αντίδρασή τους ήταν μεγαλύτερη από αυτή του τερματισμού)

Στην 3η θέση τερματισε από την εσωτερική η σπουδαία Τζαμαικανή Campbell-Brown, χρυσή Ολυμπιονίκης στο ίδιο Στάδιο το 2008, τρέχοντας μετά από 5 χρόνια ξανά κάτω από τα 22″, σε 21.97. Ακολούθησε η Αμερικανίδα Candyce McGrone σε 22.01 ενώ 5η ήταν η 20χρονη Dina Asher-Smith με 22.07 και ρεκόρ Μ.Βρετανιας.

Στον τελικό του μήκους τρεις αθλήτριες πέρασαν τα 7μ.! Η Αμερικανίδα Tianna Bartoletta ενώ ήταν στην τρίτη θέση με 6,95μ. προσγειώθηκε στα 7,14μ. στο τετλευταίο της άλμα για να πάρει το χρυσό μετάλλιο με ατομικό ρεκόρ και την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο
Η Σέρβα Ivana Spanovic ξεκίνησε ξεπερνώντας τα 7μ. και κάνοντας εθνικό ρεκόρ με 7,01μ. (που το ξανάκανε και στο τελευταίο της άλμα) ενώ κάτι αντίστοιχο έκανε και η Shara Proctor από τη Μ.Βρετανία με 7,07μ. η οποία είχε και το επόμενο άλμα της στα 7,01μ. κι ένα μεγάλο άκυρο μετά. Στην 4η θέση έμεινε η Christabel Nettey από τον Καναδά με 6,95μ.

Στο 10θλο, ο Αμερικανός Ashton Eaton τελείωσε εντυπωσιακά την Α’ ημέρα τρέχοντας σε 45.00 τα 400μ. και τη καλύτερη επίδοση που έχει γίνει ποτέ κατά τη διάρκειά του! Στη βαθμολογία προηγείται με 4703β. ενώ ο Καναδός Warner είναι 2ος με 4530β. και ακολουθούν οι 3 Γερμανοί αθλητές με τον Freimuth 3ο με 4406β και 5β μπροστά απο τον Kazmirek. Ο Αμερικανός Hardee μετά τη σφαιροβολία εγκατέλειψε.

Στον τελικό στα 110μ. με εμπόδια ο Ρώσος Sergey Shubenkov έτρεξε ακόμη γργορότερα για να κερδίσει καθαρά σε 12.98 κι έγινε ο 20ος αθλητής στην ιστορία του αγωνίσματος που κατεβαίνει τα 13″. Ο Τζαμαικανός Hansle Parchmentηταν 2ος με 13.03 και 1εκ μπροστά από τον Αμερικανό ρέκορντμαν Aries Merritt. Με 13.17 ακολούθησαν οι Γάλλοι Martinot-Lagarde και Bascou ενω πιο πίσω έμειναν τα δύο αρχικά φαβορί του αγωνίσματος, McLeod και Oliver.

Στον τελικό των γυναικών που έκλεισε το πρόγραμμα νικήτρια ήταν η Τζαμαικανή Danielle Williams με 12.57 με τη Γερμανίδα Cindy Roleder να τερματίζει 2η με δυνατό φίνις και 12.57, αμφότερες ξανά με ατομικά ρεκόρ. Το χάλκινο πήρε η Λευκορωσίδα Alina Talay με 12.66 και νέο εθνικό ρεκόρ αφήνοντας 1εκ πίσω της την Brianna Rollins που είχε ξεκινήσει καλά αλλά και άλλο 1εκ τη Βρετανίδα Tiffany Porter που διεκδικούσε ως και μετα το τελευταίο εμπόδιο τη νίκη! Τελευταία ήταν η Nelvis ολοκληρώνοντας το σοκ για τις ΗΠΑ που είχαν 4 αθλήτριες – φαβορί και δεν ανέβηκαν ουτε βαθρο.

Πιο πριν στα ημιτελικά, στην 1η σειρά νικήτρια ήταν η Danielle Williams με ατομικό ρεκόρ 12.58 κι 1εκ μπροστά από την Sharika Nelvis και τρίτη τη Λευκορωσίδα Alina Talay με ατομικό 12.80, ενώ η Harper Nelson είχε πτώση.

Στη 2η σειρά ειχε άκυρη εκκίνηση η Kendra Harrison, ενώ τη σειρά κέρδισε η Βρετανίδα T.Porter με 12.62 και δεύτερη με ατομικό ρεκόρ 12.79 ήταν η Γερμανίδα Roleder αφήνοντας 2εκ πίσω την Zbaeren απο την Ελβετία. Στην 3η σειρά η Brianna Rollins κέρδισε με 12.71 και ακολούθησε η Τζαμαικανή Shermaine Williams με 12.86, ενώ βρήκε άσχημα εμπόδιο και απλά τερμάτισε η Κροάτισσα Ivancevic που διεκδικούσε την πρόκριση.

Στα προκριματικά των 1500μ. οι κορυφαίοι φέτος πέρασαν τελικό και θα αναμετρηθούν την Κυριακή, με 4 Κενυάτες και τον κάτοχο του τίτλου Kiprop καλύτερο φέτος και τον χρυσό Ολυμπιονίκη, τον Αλγερινό Makhloufi μεταξύ των 12 του τελικού

Στον προκριματικό του ακοντισμού γυναικών, 8 αθλήτριες πέρασαν το όριο των 63,50μ. με καλύτερη τη Γερμανίδα Christin Hussong με ατομικό ρεκόρ 65,92μ. -ενώ πέρασαν και οι άλλες 3 Γερμανίδες, Obergfoell, Stahl, Molitor. Πάνω από τα 65μ. έριξαν η Li με 65,07μ. και Spotakova και 65,02μ. Εύκολα η Viljoen, ενώ εκτός τελικού έμειναν Ratej, Mickle, Abakumova.

-> Αποτελέσματα

Το πρόγραμμα της 8ης και προτελευταίας ημέρας της διοργάνωσης ξεκινάει στις 02:30 ώρα Ελλάδος με τα 50χλμ βάδην όπου αγωνίζεται ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ -που είχε τερματίσει 26ος στα 20χλμ βάδην. Μια κούρσα όπου μετέχει για 7η φορα ο Ισπανός Jesus Angel Garcia που την πρώτη φοράτο 1993 στη Στουττγκάρδη ήταν νικητής. Ξεχωρίζει ο κάτοχος του τίτλου Ιρλανδός Robert Heffernan, ο Σλοβάκος Matej Toth, o Αυστραλός Jared Tallent και οι Ιάπωνες βαδιστές.

Επίσης γίνονται τα προκριματικά σε όλες τις σκυταλοδρομίες, με τους τελικούς στα 4χ100μ. να γίνονται το ίδιο απόγευμα στο φινάλε της ημέρας
ΗΠΑ και Τζαμάικα ξεχωρίζουν και το πρωί το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις αλλαγές τους στα 4χ100μ.

Το 10θλο συνεχίζεται με τα αγωνίσματα της Β’ ημέρας και ολοκληρώνεται το απόγευμα με τον Αμερικανό Eaton να είναι ο καλύτερος (και να έχει εντυπωσιάσει σε 100μ. και 400μ.), τον Καναδό Warner να έχει προβάδισμα ως τώρα για τη 2η θέση και να γίνεται μάχη στη συνέχεια.

Το απόγευμα στον τελικό της δισκοβολίας αγωνίζεται ο Κύπριος Απόστολος Παρέλλης, 5ος κατά σειρά, με στόχο το ατομικό ρεκόρ (65,36μ.). Ο Πολωνός Piotr Malachowski, αργυρός στη Μόσχα και ο ..αδερφός του νικητή εκεί, ο Christoph Harting είναι οι επικρατέστεροι.

Στον τελικό του ύψους γυναικών, ξεχωρίζει η 33χρονη Ρωσίδα Anna Chicherova , η συμπατριώτισσά της Maria Kuchina και η 36χρονη Ισπανίδα νικήτρια του Πανευρωπαικού Ruth Beitia που έχουν περάσει φέτος τα 2μ., όπως και (στον κλειστό) η Licwinko απο την Πολωνία που αγωνίζεται τελευταία. Βέβαια στον τελικό είναι και η σπουδαια Blanka Vlasic που θέλει να βρεθεί και πάλι ψηλά. Ο πήχυς θα ανέβει διαδοχικά: 1.88 – 1.92 – 1.95 – 1.97 – 1.99 – 2.01

Στον τελικό των 800μ. γυναικών ξεχωρίζουν οι Eunice Jepkoech Sum που έχει την καλύτερη επίδοση φέτος και οι Melissa Bishop και Marina Arzamasova που έκαναν ατομικά ρεκόρ στα ημιτελικά -όπως οι 6 από τις 8 του τελικού, με τις διαφορές όλων όμως να είναι ελάχιστες και η κούρσα να είναι ανοικτή.

Στον τελικό των 5000μ. ο νικητής στα 10000μ. Mo Farah θέλει να κάνει και πάλι το νταμπλ. Οι Αιθίοπες Merga, Gebrhiwet, Kejelcha είναι οι κύριοι αντίπαλοι μαζί με τους Κενυάτες Soi, Ndiku, Koech αλλά και τον Ali Kaya από την Τουρκία (όπου πήγε από την Κένυα το 2010) καθώς και τον συναθλητή του Farah: τον Αμερικανό Rupp.

Όλα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα:
www.stivoz.com/forum/calendar.php?do=getinfo&e=1614&day=2015-8-22&c=1

Προηγούμενο άρθροΠεκίνο-7: Στον τελικό Μπανιώτης και Χονδροκούκης. Σε εξέλιξη το 10θλο. Δύο Κινέζες μαζί στο βάδην (+videos)
Επόμενο άρθροΠεκίνο-8: Εγκατέλειψε ο Παπαμιχαήλ. Σε τροχιά ρεκόρ ο Eaton. JAM vs USA το απόγευμα στις 4χ100μ. (+videos)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ