Δέκα χρόνια stivoz.gr λοιπόν και πάντα στίβος! Απευθυνθήκαμε σε μια σειρά από νυν και τέως σπουδαίους αθλητές, προπονητές, επαγγελματίες και σημαντικά πρόσωπα του χώρου να μας πουν τι είναι ο στίβος (και το stivoz) γι’ αυτούς!

Μια ζωη στιβος αλλα και 10 χρονια stivoZ.gr! Τι είναι για εσάς ο στίβος και τι το stivoz.gr;

Κώστας Παναγόπουλος
Ο πρόεδρος ΣΕΓΑΣ αλλα πρώτα απʼ όλα φίλαθλος του Κλασικού Αθλητισμού

Ο στίβος, είναι για μένα πολλά και ξεχωριστά πράγματα μαζί. Είναι θαυμασμός για αθλήτριες και αθλητές που προσπαθούν καθημερινά να ξεπεράσουν τα προσωπικά τους όρια. Είναι δέος όταν τα καταφέρνουν. Είναι στιγμές ξεχωριστές, συχνά μαγικές, που μόνο αυτό το άθλημα μπορεί να προσφέρει.
Ένα άθλημα τόσο συναρπαστικό, είναι περισσότερο από κρίσιμο να βρίσκεται σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με την κοινωνία. Να μπορεί να διαδίδει τα μηνύματα και τις αξίες του, να προβάλει τις πρωταγωνίστριες και τους πρωταγωνιστές του, να παρουσιάζει την αγωνιστική του δραστηριότητα. Ταυτοχρόνως, πρέπει να μπορεί να δέχεται τα σχόλια και τις παρατηρήσεις των φιλάθλων, την κριτική τους, τις παρατηρήσεις και προτάσεις που μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση του.

Το stivoz.gr, δέκα χρόνια τώρα, υπηρετεί την αμφίπλευρη αυτή ανάγκη του στίβου, με πληρότητα, με κριτικό πνεύμα, με μέτρο.
Δίνοντας βήμα στους πραγματικούς πρωταγωνιστές. Παρουσιάζοντας σωστά τα γεγονότα. Μακριά από την παγίδα του εύκολου λαϊκισμού.
Ακριβώς γι’ αυτό, η παρουσία και η λειτουργία του είναι χρήσιμη και κρίσιμη για το στίβο στη χώρα μας.
Πολλά μπράβο, λοιπόν, στους συντελεστές της δεκάχρονης αυτής πορείας και πολλές ευχές για ακόμα πιο δυναμική συνέχεια.
Αλλωστε…. τα δέκα πρώτα χρόνια είναι δύσκολα.

Βούλα Πατουλίδου
Η νίκη της στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1992 έδωσε ώθηση και πίστη στον ελληνικό στίβο

Όποιος έχει κοινωνήσει τον στίβο, έχει πάρει το πιο αποτελεσματικό μάθημα για τον μετέπειτα στίβο της ζωής.

Εύχομαι το stivoz.gr να γεράσει με υγεία, και να αποτελεί για πάντα ορθάνοιχτο παράθυρο των τεκταινομένων του στίβου.

Κατερίνα Στεφανίδη
Είχε καταπληξει από μικρή, στο Ρίο έγινε χρυσή!

Είναι η μυρωδιά του φρεσκοκομμένου γκαζόν στο γήπεδο ένα ανοιξιάτικο απόγευμα. Η ικανοποίηση μετά απο μιά νίκη, η περισυλλογή και η στεναχώρια μετά απο μιά αποτυχία, είναι τα λαμπερά ορθάνοιχτα μάτια του μικρού παιδιού που κοιτάζει με θαυμασμό τον πρωταθλητή να περνάει μπροστά του, τα αστεία που θα πούμε σε ένα ζέσταμα με τους συναθλητές μου, η προσμονή και το άγχος ενός σημαντικού αγώνα Αλλά το σημαντικότερο είναι η παγκόσμια αυτή σύναξη της νεολαίας όλου του πλανήτη να συναγωνιστεί με ανθρώπους όλων των πολιτισμών με σεβασμό στην διαφορετικότητα.
Ειναι η καλλιέργεια του πνεύματος που κατοικεί μέσα στο γυμνασμένο σώμα με στόχο την αριστεία. Ο στίβος είναι η ζωή μου.

Το «Stivoz.gr» ειναι το site που βαδίζει τον μοναχικό δρόμο των φίλων του κλασσικού αθλητισμού για 10 χρόνια.
Είναι για μένα η “εφημερίδα” που θα ανοίξω να ενημερωθώ γι αυτό που αγαπώ πιο πολύ.
Χωρίς “κραυγές” αλλά διακριτικά, έτσι άλλωστε όπως ταιριάζει στον στίβο, επιτελεί τον ενημερωτικό του ρόλο στο έπακρο.

Εμμανουήλ Καραλής
Επικεφαλής στη νέα ανερχόμενη γενιά του ελληνικού στίβου, με την κορυφαία επίδοση παίδων στο επικοντώ

Ο Στιβος για εμένα ειναι ένας δρόμος που εχω επιλέξει για να εξελίσσομαι ως άτομο και ως αθλητής! Μεσα απο τον στίβο εχω γνωρίσει ανθρώπους που στιγματίζουν την ζωή κάθε αθλητή και με κάνει να βάζω πιο η ψηλούς στόχους!

Το stivoz.gr ειναι ενα χρήσιμο site για ενημέρωση όλων αυτών που ενδιαφέρονται για στίβο! Ειδικά εμείς οι αθλητές χαιρόμαστε να υπάρχουν τέτοιες σελίδες για να ενημερώνεται όλος ο κόσμος που αγαπά τον στίβο!

Περικλής Ιακωβάκης
Δύο φορές τα χρονια του stivoz.gr σε υψηλό επίπεδο, τώρα φωνή των αθλητών στην ΕΑΑ

Μεγάλωσα μέσα στο στάδιο. Ξεκίνησα από το χωμάτινο 350άρι στίβο για να φτάσω σε μια διεθνή καριέρα περίπου 20 ετών με την εθνική ομάδα. Επομένως καταλαβαίνει κανείς πως ο στίβος υπήρξε το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου και τώρα από άλλο πόστο παραμενει στη ζωή μου, μέσα στην καρδιά και στο μυαλό μου. Θα είμαι πάντα στις κερκίδες σαν φίλαθλος, θα βλέπω στην ΤV σαν τηλεθεατής και φυσικά θα μαθαίνω τα νέα από τα διαθέσιμα μέσα όπως το www.stivoz.gr

Το stivoz.gr κλείνει τα 10 και ούτε που το είχα καταλάβει! Σε μια πορεία δύσκολη σε ένα περιβάλλον διαφορετικό και μη εμπορικό, σε ένα άθλημα που δεν έχει είδηση/αγώνα κάθε εβδομάδα κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο. Πολλά μπράβο στους συντελεστές για την καλή δουλειά τους. Εύχομαι καλή συνέχεια και μπορείτε πάντα να υπολογίζετε στην βοήθεια ενός αναγνώστη σας, ανθρώπου του στίβου για οτιδήποτε χρειαστεί.

Πέτρος Κυπριανού
Ο επιτυχημένος προπονητής συνθέτων στις ΗΠΑ – από την Κύπρο

Ο στίβος για μένα ειναι ζωή κυριολεκτικά. Μου εχει δώσει την ευκαιρία να δημιουργήσω την ζωή μου και την οικογένεια μου άσχετα με το αν ζω μόνιμα στην Αμερική. Όταν ήμουν στην Ελλάδα και Κύπρο το ίδιο. Το αίσθημα της νίκης μετα από τις αποτυχίες, η καταξίωση αλλα και η εξαθλίωση, τα πάνω και τα κάτω δημιουργούν ενα δυνατό άνθρωπο με όραμα και προσδοκίες. Ο στίβος μου δίνει την ευκαιρία να εκπληρώσω τα όνειρα μου, την ευκαιρία να κάνω αυτο που αγαπάω – και να πληρώνομαι για αυτο.

Το stivoz .gr κατα την γνώμη μου απο την γέννηση του μεχρι σήμερα ειναι ο πνεύμονας του αθλήματος μας στο διαδίκτυο σε ολόκληρο τον Ελληνισμό. Εκει που πάει να χαθεί το όνειρο η ιστοσελίδα αυτή προωθεί επιδοσεις, επαξιωςεις αλλα και προσπάθειες νεαρών αθλητών και αθλητριών και τους δίνει κίνητρο. Η φήμη και το χρήμα ειναι τα βασικότερα υλικά κίνητρα στην ζωή μας (τουλάχιστον σε νεαρή ηλικία), εάν το χρήμα δεν έρθει υπάρχει η φήμη μέσω της σελίδας αυτής που τα παιδιά αυτά και οι προπονητές τους προσπαθούν να ειναι θέμα. Το βασικότερα για έναν προπονητή έλληνα που ζει στο εξωτερικό ειναι το μέρος που μπορεις να βρεις πληροφορίες και αποτελέσματα Ελλήνων και Κύπριων αθλητών. Η προσπάθεια που καταβάλλει το προσωπικο του stivoz.gr για να διατηρήσει τα κεκτημένα του ελληνικού στίβου αλλα και να διανοίξει νέους ορίζοντες στα νέα παιδιά (αθλητές και προπονητές) ειναι μεγάλη και δεν περνάει απαρατήρητη. Εύχομαι να έχετε υγεία και δύναμη στο έργο σας, να συνεχίσετε να βοηθάτε αθλητές και προπονητές να έχουν τις καλύτερες σχέσεις με την ομοσπονδία αλλα και την πολιτεία για ένα καλύτερο μέλλον στον ελληνικό στίβο! Χρονια πολλά stivoz.gr!!

Μαρία Λιάσκα
Η 1η αθλητικογράφος του stivoz.gr, που της οφείλει πολλά

Στα τέλη της δεκαετίας του ʼ80 και αφού το είχα πάρει απόφαση ότι δεν θα είμαι το κορίτσι που θα μεγαλώσει με γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο, πάτησα για πρώτη φορά το πόδι μου σε στάδιο. Στάδιο είπα; Κάτι που έμοιαζε… Χώμα αντί για ταρτάν, σκάμμα που θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να το περάσει για κήπο με ζαρζαβατικά! Κι όμως εκεί ερωτεύτηκα τον στίβο. Χάρη σε έναν άνθρωπο που αγαπούσε αυτό που έκανε (ο κ. Δημήτρης Φλώρος) και καθοδηγούσε τα παιδιά που ήθελαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στον στίβο. Αμέτρητα χιλιόμετρα στο χωμάτινο στίβο, αμέτρητα άλματα στο σκάμμα που είχαμε ξεχορταριάσει, αμέτρητες γρατσουνιές στα πόδια από τα καρφιά. Και κάπως έτσι μου… καρφώθηκε ότι ο στίβος δεν μπορεί να φύγει έτσι απλά από τη ζωή μου.
Από τον Σεπτέμβριο του 1998 ξεκίνησα να μετατρέπω την αγάπη σε επάγγελμα. Επέλεξα να ασχοληθώ με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τότε που ξεκίνησα μέχρι και πριν από τέσσερα χρόνια ο στίβος αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου. Όχι πως δεν απογοητεύτηκα, όχι πως δεν έκλαψα από χαρά αλλά και από λύπη… Αλλά όλοι οι έρωτες έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους!
Ακόμη και τώρα που η καθημερινότητα μου έχει αλλάξει ριζικά, ο κλασικός αθλητισμός συνεχίζει να έχει ένα κομμάτι μέσα στην καρδιά μου. Βλέπω όλες τις διοργανώσεις από την τηλεόραση και προσπαθώ, όποτε είναι δυνατό, να πηγαίνω και από κοντά. Και για να σας πω την αλήθεια τη θέση αυτή που έχω τώρα την αγαπάω εξίσου, γιατί δεν είχα απολαύσει ποτέ ως τώρα σαν ένας απλός φίλαθλος τους αγώνες. Πάντα τρέχαμε από τα δημοσιογραφικά θεωρία στον αγωνιστικό χώρο για να βγάλουμε την είδηση και δωσ του πάλι… Αλλά και αυτό είχε τη χάρη του! Εκατομμύρια λέξεις γράφτηκαν για τα κατορθώματα των Ελλήνων (και όχι μόνο) αθλητών στους αγωνιστικούς χώρους.

Κι αυτό εδώ το site ήταν διαφορετικό από όλα τα άλλα. Δεν είχε σκοπό μόνο την ενημέρωση αλλά και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των πρωταγωνιστών. Για αυτό, ακόμη και τώρα, με τις τόσες δυσκολίες, έχει αντέξει και βρίσκεται ακόμη στη λίστα των αγαπημένων site των ανθρώπων που ασχολούνται με τον κλασικό αθλητισμό.
Το stivoz από την στιγμή που γεννήθηκε ήταν πρωτοποριακό για την εποχή του. Δεν υπήρχε άλλος τόπος συνάντησης για τους αθλητές και τους προπονητές πέρα από τα στάδια. Να όμως που υπήρξε και μάλιστα προσπάθησε να δώσει παραπάνω λόγους για να το επισκέπτονται καθημερινά οι αναγνώστες. Πέρα από την καθημερινή θεματολογία υπήρξαν συνεντεύξεις που συζητήθηκαν, έδωσε βήμα σε ανθρώπους του χώρου να λένε τη γνώμη τους. Και όλα αυτά χωρίς κανένα οικονομικό όφελος, παρά μόνο την αγάπη των ανθρώπων για τον στίβο.
Ελπίζω αυτό το site να συνεχίσει τον δρόμο που έχει χαράξει γιατί ο χώρος του κλασικού αθλητισμού το έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Πλέον οι εποχές άλλαξαν και οι εφημερίδες δεν έχουν την ανταπόκριση που είχαν. Ο κόσμος στρέφεται για την ενημέρωση του στο διαδίκτυο και χώροι σαν αυτό εδώ το site μπορούν να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον των φιλάθλων για τον στίβο.

Δαβάστε ακόμη:
www.stivoz.com/content.php?5933-Mia-zoi-stivos-10-xronia-stivoz-mas-eipan-2
www.stivoz.com/content.php?5932-10-years-StivoZ-gr

Προηγούμενο άρθρο10 χρόνια StivoZ.gr – Η ιστορία μας – Όλος ο στίβος είναι εδώ
Επόμενο άρθροΜια ζωή στίβος – 10 χρόνια stivoZ – Μας είπαν (μέρος Β’)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ