16/12/2006. Υλοποιείται και είναι στον αέρα μια ιδέα που ξεκίνησε λίγο καιρό πριν από άτομα του χώρου του κλασικού αθλητισμού.

Αρχικά ως ένα διαδικτυακό σημείο συνάντησης μεταξύ των αθλητών και των φιλάθλων στίβου όμως μέρα με τη μέρα εμπλουτιζόταν με νέες λειτουργίες και έφτασε σε σημείο να παρέχει θέματα, εγχώριες και διεθνείς ειδήσεις, αγωνιστικό ημερολόγιο, top λίστες και στατιστικά, φωτογραφίες από πολλούς ελληνικούς και διεθνείς αγώνες, blogs αθλητών και ανθρώπων του στίβου, αποτελέσματα και προκηρύξεις αγώνων καθώς και πάρα πολλά χρήσιμα στοιχεία.
Τα πάντα μπορείτε να βρείτε ιδιαίτερα ανεπτυγμένα και οργανωμένα.
ΟΛΟΣ Ο ΣΤΙΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ – ήταν και το 1ο motto του stivoz.gr.

Το 1ο post του site έγραφε τότε: «Σκοπός του stivoz.gr είναι να δημιουργήσει μια online κοινότητα από ανθρώπους που αγαπάνε το στίβο. Δηλαδή ένας χώρος στον οποίο αθλητές, προπονητές, παράγοντες και απλοί θεατές του κλασσικού αθλητισμού θα μπορούν να ενημερώνονται άμεσα από ανθρώπους “μέσα στο χώρο” και να ανταλλάζουν απόψεις για θέματα που τους απασχολούν. Συμβάλλετε σ’ αυτή την προσπάθεια με την συμμετοχή σας στο site και με την διάδοση του σε ανθρώπους που θα το εκτιμήσουν».

Μια ομάδα παιδιών μέσα από το στίβο είχε όραμα να δημιουργήσει το ηλεκτρονικό σπίτι για όλους τους λάτρεις του χώρου. Κύριο μέλημα ήταν και παραμένει ο ειδησεογραφικός χαρακτήρας με αντικειμενικότητα, αλλα και -πέρα από την επικαιρότητα- η εύρεση πληροφοριών θεμάτων στίβου και η επικοινωνία. Πάντα ερασιτεχνικά πολλοί στήριξαν την προσπάθεια αυτή, στη συνέχεια μάλιστα και ορισμένοι από τους καλύτερους αθλητικούς συντάκτες.

Το internet το 2006 είχε πλέον αρχίσει να χρησιμοποιείται από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμου, παρολ’ αυτά εκείνη τη χρονική περίοδο ο χώρος του στίβου δεν είχε ενεργή καμία αξιόλογη ιντερνετική προσπάθεια και η ανάγκη ήταν μεγάλη.
Ειδικά την πρώτη περίοδο και μέχρι να εξαπλωθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το site του stivoz.gr ηταν μοναδικό σχεδόν μέσο άμεσης ενημέρωσης αλλά και επικοινωνίας δημιουργώντας μια κοινότητα στίβου.
 
Ήδη τον πρώτο καιρό λειτουργίας του stivoz.gr, πριν το παγκόσμιο του 2007 εκδόθηκε το 1ο newsletter από τα 23 ως τώρα-με τελευταίο αυτό ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο (->23ο Newletter)

Τον Αύγουστο του 2008 δημιουργείται και το logo του stivoz.gr από την αθλήτρια -μεγάλων αποστάσεων πλέον- Στεφανία Λεοντιάδου το οποίο μας ενθουσίασε και την ευχαριστούμε! (Δείτε για τη δουλεία και δημιουργίες της στο http://stefaniesart.com/ αλλά και στο https://www.facebook.com/kinesioart και ->εδώ)

Με την είσοδο του facebook, το stivoz.gr είχε ενεργή συμμετοχή αρχικά με τη δημιουργία group το 2008 και τον επόμενο χρονο, το Μάιο του 2009 με το δικό του page :
https://www.facebook.com/stivozgr το οποίο έχει δυναμική παρουσία με πλέον πάνω από 15.000 φίλους!
Άλλον έναν χρόνο μετά, τον Μάιο του 2010 πέρα από την κλασική μορφή forum, η ιστοσελίδα εμφανίζει κεντρικά άρθρα και σε μια πιο ανανεωμένη μορφή.

Το 2010 ξεκινάει και η δημιουργία των blogs, με πρώτο εκείνο των αθλητικών δημοσιογράφων Μαρίας Λιάσκα και Ιωάννας Πουρλιοτοπούλου, που με το blog τους “Ο στίβος από την Εξέδρα” έδωσαν μια πιο επαγγελματική προσέγγιση στον κλασσικό αθλητισμό. Αρκετά ακόμα άτομα αθλητές, προπονητές κ.α. μπλόγκαραν ανά περιόδους και επιθυμούμε και κινούμαστε προς την κατεύθυνση της τόνωσης της λειτουργίας αυτής με πιο πρόσφατες προσθήκες από το AthleticJumps αλλά και από τον κο Μαμουζέλο.
(Να διαμηνύσουμε ότι όποιος/α αθλητής/ προπονητής/ σύλλογος/ αθλητ.οργανισμός, ή και μέλος ενδιαφέρεται με συγκεκριμένη πρόταση πλαισίου θεματολογίας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο admin[at]stivoz.gr ή στο page μας)

Πολύ ιδιαίτερη στιγμή ήταν το 2011 η έκδοση πρωτοποριακών ηλεκτρονικών περιοδικών με το όραμα και την κεντρική επιμέλεια να έχει η Μαρία Λιάσκα. Τον Μάρτιο του 2011 βγήκε το 1ο από τα 3 e-magazine που είχαν πολλά αφιερώματα, συνεντεύξεις και ενδιαφέροντα άρθρα όπως το Kids Athletics στο ξεκίνημά του στην Αρχαία Ολυμπία.
Το σχετικό θέμα (http://www.stivoz.com/content.php?602-eStivoz-Magazine) όπου μπορείτε να οδηγηθείτε και στα 3 διαδραστικά περιοδικά, είναι και το κορυφαίο σε αναγνωσιμότητα στην ιστορία του stivoz.gr

Κορυφαίο άρθρο στην 10ετή ιστορία, ποιό άλλο, το χρυσό μετάλλιο της Κατερίνας Στεφανίδη στο Ρίο (εδώ) και θέματα που είχαν live ενημερώσεις αγώνων, ιδίως του Α/Γ 2013 και ακόμη περισσότερο του Ε/Ν 2014 –με πάνω από 90.000 «χτυπήματα». Παλαιότερα, στη μορφή του forum, τη μεγαλύτερη απήχηση είχε το θέμα του Ευρωπαικού Κυπέλλου Bruno Zauli 2008 (με 130.000 για όλη τη διοργάνωση). Ως προς την επισκεψιμότητα, κατά το Ευρωπαϊκό στο Amsterdam την ημέρα του τελικού επικοντώ γυναικών, έφτασαν την ίδια στιγμή να επισκεφτούν 700 άτομα το stivoz.gr!

Από συνεντεύξεις/θέματα, αυτή του Πέτρου Κυπριανού (->www.stivoz.com/content.php?5555-Human-vs-Marathon-The-Sub2-Project)
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το θέμα για την αλλαγή στον τρόπο βαθμολόγησης για τα ΤΕΦΑΑ (->εδώ)

Η αρχική ιδρυτική και διαχειριστική ομάδα ήταν οι Γιάννης Πουλουπάτης, Παναγιώτης Χρυσοσπάθης, Γιόχαν Σμίτζ, με τον Φοίβο Καρβελα να εντάσσεται στην ομάδα λίγους μήνες μετά την ίδρυσή του και να τροφοδοτεί έως τώρα -όπως και ο Βασιλης Ροζακης αλλά και ο Γιώργος Ζάχος να συνεργάζεται συχνά- με φωτογραφίες το stivoz.gr (μέσω και του sportsphotoz.com) και να συντελεί και στην οργάνωση- διαχείριση.
Πολλοί αθλητές και άλλοι του χώρου του στίβου ήταν αυτοί που έδωσαν την απαιτούμενη ώθηση στην αρχή, μεταξύ αυτών οι: Κώστας Τζιρτζίρης, Κώστας Νακόπουλος, Βαγγέλης Παύλου, Γιάννης Θωμάς, Βασίλης Παπαιωάννου, Ηλίας Μαυροειδέας, Τάνια Κεραμιδά, και φυσικά η Στεφανια Λεοντιαδου με το υπέροχο λογότυπο.

Η πιο συγκροτημένη δουλειά, έγινε όταν το site επιμελήθηκε από το 2010 η Μαρία Λιάσκα, ενώ σε μεταβατική περίοδο βοήθησε η Ιωάννα Πουρλιοτοπούλου. Μεγάλη η ώθηση που έδωσε από το 2012 η Ρούλα Βλασσοπούλου μέχρι πριν 1 χρόνο. Τρία πραγματικα κορυφαία ονόματα της αθλητικής δημοσιογραφίας.
Σημαντική η συμβολή και από τον Δημήτρη Κελεπούρη. Ενεργό ρόλο είχαν ο Νίκος Γρουμπός, ο Φώτης Διάφας, ο Αλέξης Γρίβας.
Μέσω blog και όχι μόνο συμβάλλει και ο Κώστας Μπάκος, επίσης ιδιαίτερα αναγνωρισμένος στο χώρο.
Και έπεται συνέχεια!

Σε αρκετές μεγάλες διοργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδος, κάποιοι από τους προαναφερθέντες βρέθηκαν από διάφορα πόστα, ή έστω και ως θεατές και μετέδωσαν τον παλμό και κάλυψαν τα γεγονότα. Κατά τα άλλα, ατελείωτες ώρες στις τηλεοράσεις , στα τηλέφωνα και στους υπολογιστές για το καλύτερο δυνατό!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους που βοήθησαν στην αρθρογραφία και οποτεδήποτε το θελήσουν το site θα είναι ανοικτό γιʼαυτούς!

Βέβαια τον πλέον καταλυτικό ρόλο είχαν και θα έχουν οι αθλητές, προπονητές και όλοι οι αναγνώστες του που στηρίζουν και συνδράμουν με κάθε τρόπο! Το StivoZ.gr ανήκει σε όλους εσάς! Σας ευχαριστούμε!


Διαβάστε ακόμη:
www.stivoz.com/content.php?5933-Mia-zoi-stivos-10-xronia-stivoz-mas-eipan-1
www.stivoz.com/content.php?5934-Mia-zoi-stivos-10-xronia-stivoz-mas-eipan-2

Προηγούμενο άρθροΗ βράβευση του ΠΣΑΤ στις 19/12 στο Μέγαρο – Οι υποψηφιότητες
Επόμενο άρθροΜια ζωή στίβος – 10 χρόνια stivoZ – Μας είπαν (μέρος Α’)

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Καλώς ή κακώς τα χρόνια περνούν… Άλλοτε -νομίζουμε – κάπως αργά κι άλλοτε πολύ γοργά… Φυσικά δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα. Ο χρόνος τρέχει σταθερά, αλλά τα γεγονότα, τα συναισθήματα, οι αναμνήσεις μάς κάνουν άλλοτε να σκεφτόμαστε πως κάνει σπριντ κι άλλοτε …μαραθώνιο! Οταν είσαι νέος σκέφτεσαι ότι ο χρόνος είναι περίπου άπειρος μπροστά σου κι όταν έχεις μεγαλώσεις αναρωτιέσαι “πώς πέρασαν τόσο γρήγορα τόσα πολλά χρόνια…”!
  Για μένα είναι πάνω από μισός αιώνας από τότε που αγωνίσθηκα πρώτη φορά κι έγινα αμέσως αθλητής στον Πανελλήνιο ΓΣ… Κι είναι τουλάχιστον 60 από τότε που παιδί (με την προτροπή και συνοδεία του αδελφού μου) άρχισα να παρακολουθώ αγώνες στο Παναθηναϊκό στάδιο, θα θαυμάζω, να χειροκροτώ, να μαθαίνω πρόσωπα και ιστορίες των πρωταγωνιστών του στίβου εκείνης της εποχής! Είναι κάτι λιγότερα από τότε που άρχισα να διαβάζω αθλητικές ειδήσεις ή περιγραφές στις εφημερίδες και όμορφα κείμενα στα αθλητικά περιοδικά της εποχής… Και όταν τελειώσει το “οικονομικό πρόγραμμα” για την Ελλάδα (αν τελειώσει ποτέ…) θα είναι ακριβώς 50 τα χρόνια από τότε που έγραψα τα πρώτα μου κείμενα (και για το στίβο) σε αθλητική εφημερίδα!
  Από τότε συνέβησαν πάρα πολλά, που θα χρειαζόταν κάτι σαν σύγχρονη Ιλιάδα ή Οδύσσεια να περιγραφούν αναλυτικά… Γιατί χάρη στο στίβο και την επιλογή της αθλητικής δημοσιογραφίας ως επάγγελμα μπορώ να θυμηθώ το Ομηρικό “πολλών ανθρώπων οίδε άστεα και νόον έγνω…” με αμέτρητες ώρες σε αγώνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό(μακρύς κατάλογος χωρών και πόλεων…), περιγραφές, ρεπορτάζ, σχόλια, συζητήσεις, σεμινάρια, συνέδρια και πολλά άλλα με θέμα και επίκεντρο (στο μεγαλύτερο ποσοστό) το στίβο!
  Κι ακόμη κάπου μεταξύ σταδίων, δρόμων, γραφείων και …πληκτρολογίων βρίσκομαι με το μυαλό μου να τριγυρίζει στο άθλημα, στα θέματα, στα πρόσωπα, στις εικόνες του, στα προβλήματά του κ.λπ!
  Οπότε νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω περισσότερα για το πως έζησα και πως νιώθω το στίβο στη ζωή μου…

  Για το stivoz.gr αυτό που πρέπει να πω είναι μπράβο και συγχαρητήρια σε όσους το σκέφθηκαν, το έφτιαξαν και το κράτησαν ζωντανό και ολοένα καλύτερο όλα αυτά τα χρόνια! Ακόμη κι αν το άφησαν ή το αφήσουν κάποια στιγμή έξω από τις ασχολίες και προτεραιότητές τους να είναι σίγουροι ότι θα θυμούνται με χαρά και συγκίνηση το πέρασμά τους απ’ τη γωνιά αυτή του “παγκόσμιου ιστού” και όσα μοιράστηκαν με άλλους, ακόμη κι αν ποτέ δεν τους γνώρισαν! Μακάρι τα νέα παιδιά, είτε προέρχονται από το χώρο του ενεργού αθλητισμού (αθλητές, προπονητές, γυμναστές ή στελέχη των σωματείων, των ΕΑΣ ή και του ΣΕΓΑΣ ακόμη) είτε από το χώρο της δημοσιογραφίας να συνεχίσουν με μεράκι, αγάπη, πάθος και γνώση να γράφουν θέματα για το στίβο και γενικά γύρω από τον αθλητισμό με στόχο τη διάχυση χρήσιμων ιδεών & πληροφοριών, την ενημέρωση, την βελτίωση της γνώσης για το άθλημα, τα ζητήματά του, την προβολή των πρωταγωνιστών του κ.α.
  Προσωπικά θέλησα να έχω παρουσία μέσω του “μπλογκ” και για τους αμέσως παραπάνω λόγους αλλά και με την προσδοκία ότι ένας άνθρωπος με συσσωρευμένη εμπειρία μέσα από πολλούς τομείς και μάλιστα δημοσιογράφος θα είχε κάτι χρήσιμο να προσφέρει στο διάλογο και στον προβληματισμό για τα σημερινά δρώμενα και τις εξελίξεις στο στίβο. Οχι βέβαια ως κάποιος …γκουρού ή …μάγος της φυλής των στιβικών!
  Αυτό όμως που έχει μεγάλη σημασία είναι όσοι γράφουν να φροντίζουν να είναι σωστοί και αξιόπιστοι, έντιμοι και κατά δύναμη αντικειμενικοί, νηφάλιοι και ευγενείς… Τα κόμπλεξ, οι διαμάχες, οι αντιζηλίες, οι ζηλοφθονίες και οι ίντριγκες αν εκφράζονται σε ένα “δημόσιο χώρο” όπως ένα σάϊτ, είναι οι προμετωπίδες λαϊκισμού και χαμηλού επιπέδου σκέψης, δυο πράγματα που πρέπει να αποφεύγονται για να μη κατρακυλήσει χαμηλότερα όχι η οικονομία αλλά η ελληνική κοινωνία… Και θα είναι κρίμα, γιατί μη ξεχνάτε ότι ο στίβος διαχρονικά είχε αθλητές πρωτοπόρους και στην επιστήμη και στα επαγγέλματα και στην κοινωνία!
  Κλείνω με την ευχή να είμαστε όλοι μαζί και στα 20 χρόνια του stivoz.gr!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ