Το Β’ μέρος από όσα μας είπαν για το στίβο και το stivoz.gr, στα 10 χρόνια λειτουργίας του, μια σειρά από αναγνωρισμένους πρωτ-αθλητές και προπονητές!

Μια ζωη στιβος αλλα και 10 χρονια stivoZ.gr! Τι είναι για εσάς ο στίβος και τι το stivoz.gr

Αλέξανδρος Τερζιάν
Από τους κορυφαίους της γενιάς που ανέβασε το στίβο, πάντα στην υπηρεσία του

Ο στίβος για μένα ήταν και παραμένει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Μέρος της καθημερινής μου ζωής: η προπόνηση, η μελέτη πάνω στα προπονητικά θέματα και φυσικά η πρωινή ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τον Στιβο .

Το stivoz. gr εδώ και σχεδόν 10 χρόνια έχει γίνει η πρωινή μου συνήθεια !

Κώστας Φιλιππίδης
Μια συνεχής διαφήμιση του ελληνικού στίβου στον κόσμο

Ο κλασικός αθλητισμός είναι πανω απ’ όλα ιδέα. Η κουλτούρα του ξεχωρίζει απο εκείνες άλλων αθλημάτων και φυσικά διακρίνεται για την αξιοκρατία που τον χαρακτηρίζει, αφου εκεί υπάρχει αυτο που λέμε “το χρονόμετρο και η μεζούρα”. Κάτω απο αυτες τις προϋποθέσεις, καθε αθλητής ειναι σε θεση να διεκδικήσει ακριβώς τα ίδια πραγματα με τους συναθλητές του και γνωρίζει οτι το αποτέλεσμα θα κριθεί βάσει των επιδόσεων του χωρίς να του χαριστεί τίποτα. Τον κλασικό αθλητισμό διέπουν αξίες παρόμοιες με της ίδιας της ζωής και στα πρότυπα αυτα θα επιθυμούσαμε να λειτουργει και η κοινωνία.
Τις αξίες αυτες καλείται να υπηρετήσει και ο δημοσιογραφικός κόσμος απο τη δίκη του σκοπιά και το Stivoz.gr ειναι μια πλατφόρμα που ασχολείται αποκλειστικά με τον κλασικό αθλητισμό. Θεωρώ οτι ειναι πολυ σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει ενα website που ασχολείται με την επικαιρότητα του στιβου και μόνον, καθώς με τον τροπο αυτο η προβολή του αθλήματός μας μπορει να παρει μεγαλύτερες διαστάσεις στη χωρα μας και όχι μονο.

Το Stivoz.gr υπηρετεί τον κλασικό αθλητισμό τα τελευταια 10 χρονια και μεσα στη δεκαετία αυτή κατάφερε, μεσα απο πολλές δυσκολίες σε ενα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, να παραμείνει στο στίβο της επικαιρότητας και να αποτελεί μια φωνή για τον κλασικό αθλητισμό. Σημαντική είναι επισης η δυνατότητα διάδρασης που παρέχεται απο το website, οπου ο φίλαθλος μπορει να εκφράσει τη γνώμη του (ανώνυμα ακομα), και να βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις στη βελτίωση της ποιότητας με τις επισημάνσεις και τις διορθώσεις του. Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για τα 10 χρονια “ζωής” στο Stivoz.gr και την ομάδα που το πλαισιώνει κι εύχομαι μια ακόμη καλύτερη, αντικειμενική και δημιουργική συνεχεια.
Εις το επανιδείν

Νικόλ Κυριακοπούλου
Σταθερή αξία παρά τις ατυχίες, η 1η που κέρδισε σειρά Diamond League και …προσεχώς μαμά

Στίβος…μια περιπέτεια…μια διαδρομή που με συναρπάζει κ που όλα αυτά τα χρονια μου χάρισε στιγμές μοναδικές.

Stivoz.gr…ηταν και ειναι πάντα εκει…παρών σε κάθε στιγμή… καταγράφοντας γεγονότα και συναισθήματα… και όλοι μαζι τη δικιά μας ανεκτίμητη μικρή ιστορία..!

Ελένη Αρτυματά
Σταθερά κορυφαία, πρωταθλήτρια Κύπρου

Ο Στίβος για μένα είναι μια διαδρομή γεμάτη μάχες, εμπειρίες, χαρές, λύπες. Είναι μια μικρογραφία της ζωής. Με παμπολλα συναισθήματα και σημαντικά μαθήματα!

Το stivoz.gr για μένα είναι ενημέρωση, συντροφιά και απόδειξη πως “ακούγομαι”.

Φρόσω Πατσού
Από πρωταθλήτρια πλέον αθλητική ψυχολόγος του ΣΕΓΑΣ

Στίβος για εμένα θα πει:
Στόχοι,
Τόλμη,
Ικανοποίηση,
Βεβαιότητα,
Όνειρα,
Συναισθήματα,
Ανάσα, Ζωή, Γέλια, Εμπειρίες, Λύπες, Κλάματα, Επιμονή…… και
απεριόριστες εμπειρίες.
Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου έξω
από το στάδιο και χωρίς να έχω ζήσει όλα αυτά που μου έδωσε το
συγκεκριμένο άθλημα. Είναι η παιδεία του, ο τρόπος που σε μαθαίνει να
υπομένεις και να επιμένεις, να τα βάζεις με τον ίδιο σου τον εαυτό και τελικά
να τον κερδίζεις. Η πιο σπουδαία νίκη της ζωής σου. Μια νίκη που όμοια της
δεν υπάρχει. Που δεν μπορεί κανείς να την καταλάβει αν δεν τη ζήσει.

Το StivoZ.gr, το αγαπημένο site της ενημέρωσης των φιλάθλων και των
αθλητών του κλασσικού αθλητισμού. Είναι εκείνο που θα πατήσουμε πρώτο
στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή για να δούμε αποτελέσματα, να
ενημερωθούμε για έγκυρες ειδήσεις, για να μάθουμε τα νέα και για να δούμε
απίστευτες φωτογραφίες και στιγμές αποτυπωμένες υπέροχα από
ανθρώπους που ξέρουν να αναγνωρίζουν τη προσπάθεια. Χωρίς περιττά
σχόλια και προσωπικές απόψεις.
Είναι τόσο όμορφο, ειδικά για τους μοναχικούς αθλητές του στίβου να ξέρουν
ότι κάποιος θα είναι εκεί για να αποτυπώσει τις επιτυχίες και τις εμφανίσεις
τους, και κάποιος άλλος, κάποιες φορές και στην άλλη άκρη της γης, θα μάθει
πώς τα πήγαν στους αγώνες.
Μπράβο παιδιά!!!!! Συνεχίστε αυτήν την πολύ όμορφη και αξιοπρεπή
προσπάθεια γιατί ο χώρος σας έχει πολύ ανάγκη.

Καρολίνα Σκούρτη
Επί χρόνια πρωταθλήτρια και μετά προπονήτρια, ζει και αναπνάει για το στίβο

Τι είναι ο στίβος για μένα?…Τόσα πιο πολλά από αυτά που υποδηλώνει η ετυμολογική έννοια του όρου (τμήμα ενός γηπέδου ή σταδίου, στο οποίο διεξάγονται αγωνίσματα κλασικού αθλητισμού)… Είναι το καρβουνίδι που πρωτοπάτησα πριν 40χρόνια σχεδόν και εξελίχτηκε πολύ γρήγορα σε μεγάλο έρωτα για το ταρτάν το κατακόκκινο, εκεί που πάντα όλα μετρούσαν και πληρώνονταν… Είναι ο πρωταθλητισμός που μου προσέφερε τόσα περισσότερα από όσα ίσως και να μου στέρησε… στιγμές τεράστιας συγκίνησης, χαράς, περηφάνιας, ευτυχίας και άλλες τόσες πόνου, απογοητεύσεων, δακρύων ακόμα και ανασφάλειας…
Είναι ο χώρος, οι συνθήκες, οι άνθρωποι του (είτε θετικά, είτε αρνητικά πρότυπα) που με έμαθαν να παλεύω για ό,τι πιστεύω πως αξίζει, να μαζεύω τα κομμάτια μου και να συνεχίζω, να προσπαθώ να φτάνω και να ξεπερνάω τα όρια μου…
Εμπειρίες και μαθήματα ζωής για μια ζωή!!

Τι είναι το stivoz gr για μένα? είναι συνώνυμο της έγκυρης, άμεσης και πιο αντικειμενικής ενημέρωσης για όλα τα θέματα που αφορούν στον κλασικό αθλητισμό! Μία από τις πρώτες ιστοσελίδες με αποκλειστικό περιεχόμενο στιβικά θέματα που έχει καταφέρει να διατηρήσει αυτή ακριβώς την ιδιαιτερότητα και ιδιότητα σε όλη τη διάρκεια των δέκα χρόνων παρουσίας του! Είναι επίσης μία πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων για ποικίλα θέματα, όπου ο καθένας μπορεί να εκφράσει άφοβα τις απόψεις του. Για μένα τέλος, stivoz.gr είναι και ενας αγαπημένος φίλος εκεί, πάντα κοντά στα αθλητικά δρώμενα, ακούραστος, με το γλυκό του χαμόγελο και τις υπέροχες φωτογραφίες να μας εμψυχώνει!!
Happy 10th anniversary stivoz.gr!!!!

Κώστας Νακόπουλος
10 χρόνια ξεχωρίζει στην ημιαντοχή, από τους πρώτους που στήριξαν το stivoz.gr

Ο στίβος για μένα ειναι πολλά πράγματα. Είναι μια διέξοδος απο την καθημερινότητα. Είναι η δουλειά μου, είναι το χόμπυ μου, είναι οι φίλοι μου, είναι η διασκέδασή μου.

Δεκα χρονια stivoz, δέκα χρονια που η οικογένεια του στιβου εχει την δικη της έγκυρη πηγή ενημέρωσης, την δική της αντικειμενική πλατφόρμα στο διαδίκτυο. Για μένα αυτο το σαιτ ηταν και παραμενει η κύρια πηγή πληροφοριών σχετικά με το άθλημα και μπορώ να το συγκρίνω με αντίστοιχα του εξωτερικού. Υπήρξε η πρώτη μου επαφή σε επιπεδο ενημέρωσης, φόρουμ, blog και πηγή αθλητικών φωτογραφιών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το ενδιαφερον που δειχνετε στην μικρη μας κοινωνία, για την αξιοπρεπέστατη στάση σας και καλή συνέχεια με πολλές δεκαετίες ακόμα στις επάλξεις.

Δημήτρης Θεοδωρακάκος
Ο κυρίαρχος του βουνού

(σύντομα διαθέσιμο)

Ράνια Ρεμπούλη
Η κορυφαία Ελληνίδα στις μεγάλες αποστάσεις τα τελευταία χρόνια

Ο Στιβος ειναι το δεύτερο μου σπιτι, ειναι η οικογενεια μου και μεσα απο τον στίβο υπάρχει το τρεξιμο που ειναι ολη μου ζωη. Μεςα απο τον στίβο εμαθα να σεβομαι, να αγωνίζομαι, να διεκδικώ, να ειμαι πειθαρχημένη και να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερη σε αυτο που κανω!!!!

Το stivoz.gr ειναι η έγκυρη πηγή ενημερώσης για μενα κατα την διάρκεια της αθλητικής μου καριέρας, το εμπιστεύομαι και καθε μερα ενημερώνομαι για τα αθλητικά γεγονότα!

Ιωάννα Σιώμου
Η Ομοσπονδιακή προπονήτρια …λίγο πριν γεννήσει!

Συμμετεχοντας στον πρώτο σχολικό αγώνα στίβου, παιδάκι του δημοτικού, αγάπησα την πρώτη κιόλας επαφή μου με την ελευθερία του ανοιχτού γηπέδου, τη μεθοδικότητα στην προπόνηση, την ανακάλυψη των ατομικών ορίων και τον συναγωνισμό που μου προσέφερε ο στίβος. Ο στίβος προάγει όχι μόνο τη σωματική υγεία του παιδιού, αλλα του υποδεικνύει τον τρόπο να θέσει στόχους, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, ικανότητα συγκέντρωσης, επιμονή, αυτοπειθαρχία, συμβάλλοντας ετσι στην ανάπτυξη μιας δυνατής προσωπικότητας με θετική αυτοαντιληψη και ήθος. Σήμερα, 2016, η καθημερινή ενασχόλησή μου με το στίβο, εξελίχθηκε σε εφαρμογή της επιστήμης και σε εργασία πλήρους απασχόλησης (24ωρης θα έλεγα, καθώς το μυαλό βρίσκεται πάντα στον επόμενο στόχο κ στη βελτίωση του αθλητή, όλη την ημέρα, όλο το χρόνο). Απο το 1986 σαν αθλήτρια όλων των κατηγοριών και από το 1997 σαν προπονήτρια σταδιακά όλων των κατηγοριών (ακαδημίες, προαγωνιστικο και αγωνιστικό τμήμα του ΓΣ Κηφισιας, έως σήμερα προπονήτρια της Ομοσπονδίας με υψηλές διακρίσεις), περηφανεύομαι για την επιλογή μου να ζω μια ζωή στο στίβο, να υπηρετώ τα ιδανικά του αθλητισμού, να βοηθώ παιδιά να αγαπήσουν τον κλασικό αθλητισμό, να εξελίσσω από την πλευρά μου το άθλημα και να μετατρέπω παιδιά σε αθλητές και αθλητές σε πρωταθλητές!

10 χρόνια stivoz.gr: σαν εχθές θυμάμαι την πρώτη διαδικτυακή ανάρτηση του stivoz.gr! Ένα site που έγινε γρήγορα απαραίτητο για την καθημερινή μας αθλητική ενημέρωση. Μια πρωτοβουλία ανθρώπων που αγαπούν τον κλασικό αθλητισμό, αγκαλιάζουν όλους τους παράγοντες που στηρίζουν αυτό το οικοδόμημα, ενημερώνουν άμεσα και έγκυρα το φίλαθλο κοινό, παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες (καλεντάρι, όρια αγώνων, στατιστικά, κλπ), και κρατούν σε ένα πολυτιμο φωτογραφικό αρχείο τις αναμνήσεις των πρωταγωνιστών των αγώνων!
Χρόνια πολλά και δημιουργικά stivoz.gr, συνεχίστε με την ίδια όρεξη, δυναμικά και την επόμενη δεκαετία!

Αλέξανδρος Παπαδημητρίου
Όνομα ταυτόσημο με την -παραγκωνισμένη στα στάδια- σφυροβολία

Για εμένα ο στίβος είναι ένα μεγάλο και ανασπόσπαστο μέρος της ζωής μου. Για αυτό το λόγο και συνεχίζω να προσφέρω σε αυτό το οικοδόμημα και σαν προπονητής.

Το stivoz.gr είναι μέρος και αυτής της ζωής καθώς τα τελευταία 10 χρόνια μας κρατάει ενήμερους σχετικά με τα θέματα του στίβου. Δεν έχει μπει στη διαδικασία να κάνει το άθλημα μας ούτε κουτσομπολιό ούτε διαπλοκή. Κρατάει μια σταθερή πορεία, κάτι που το κάνει αξιόπιστο και συνεπές.

Θωμάς & Γιάννης Κυριαζής
Πατέρας και υιός προσφέρουν τα μέγιστα στις ρίψεις

Μια ζωή κλασικός αθλητισμός κι άλλη μια ζωή εάν είχα με τις αξίες- ιδεώδη, τις αρχές, τον υγιή αγώνα τις λύπες και τις χαρές του κλασικού αθλητισμού θα ασχολιόμουν.
Αξίες όπως του ανθρωπισμού, του ολυμπισμού, συνύπαρξης φιλίας ειρήνης και πολιτισμού των λαών. Αρχές του ευ αγωνίζεσθαι, της ευγενούς άμιλλας, τον συναγωνισμό κι όχι τον ανταγωνισμό. Είναι διαχρονική διαδικασία διαπαιδαγώγησης, κοινωνικοποίησης, πνευματικής, ψυχικής και σωματικής υγείας των παιδιών και νέων που μας έρχονται από την αρχαιότητα. Είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε αξίες ιδεώδη, να τα προσφέρουμε για την ουσιαστική πρόοδο των παιδιών και του αθλητισμού-πολιτισμού. Οι λύπες από τον στίβο μας κάνουν να αγωνιζόμαστε, βελτιώνοντας τα λάθη μας και οι χαρές μας αγγίζουν τα όρια της ευτυχίας.

Το stivoZ.gr είναι αξιόπιστη, αντικειμενική και έγκυρη ιστοσελίδα. Ενημερώνει για όλα τα θέματα του στίβου και στοχεύει στην ουσία των θεμάτων, προσφέροντας πραγματικά σε όλη την οικογένεια του στίβου αθλητές, γονείς, προπονητές φιλάθλους, κριτές και σε όποιον αγαπά τον στίβο.

Άννα & Ειρήνη Βασιλείου
Οι δίδυμες που επέστρεψαν δριμύτερες

Ξεκινήσαμε τον στίβο σε ηλικία 10ετών. Το 2008 πήραμε την μεγάλη απόφαση λόγω σπουδών να σταματήσουμε τον στίβο και να αφοσιωθούμε αποκλειστικά και μόνο με τις σπουδές μας. Το 2014 με τα πτυχία στα χέρια & με την παρότρυνση του προπονητή μας Άρη Βισκαδουράκη αποφασίσαμε δειλά δειλά να ξαναξεκινήσουμε. Όλα αυτά τα χρόνια που δεν ασχολούμασταν νιώθαμε ότι κάτι μας έλειπε, μας είχε μείνει κάτι σαν “απωθημένο”. Θέλαμε να μάθουμε έως που μπορούμε να φτάσουμε, για αυτό το λόγο και επιστρέψαμε, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο στίβος για εμάς είναι η ζωή μας.

Το Stivoz.gr είναι πηγή πληροφόρησης για τους λάτρεις του κλασσικού αθλητισμού.
Όλο το διάστημα που απείχαμε από το αγωνιστικό κομμάτι του στίβου, το site το οποίο ενημερωνόμασταν ήταν το stivoz.gr

Δαβάστε ακόμη:
www.stivoz.com/content.php?5933-Mia-zoi-stivos-10-xronia-stivoz-mas-eipan-1
www.stivoz.com/content.php?5932-10-years-StivoZ-gr

Προηγούμενο άρθροΜια ζωή στίβος – 10 χρόνια stivoZ – Μας είπαν (μέρος Α’)
Επόμενο άρθροΟμαδικό πνεύμα και συμμετοχή για τις σκυταλοδρομίες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ