Οι επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου στη Γλασκώβη ήταν τεράστιες. Ολων των παιδιών. Και αυτών που δεν μπήκαν σε κάποιον τελικό.

Και είναι τεράστιες αν αναλογιστούμε κάτω από ποιες συνθήκες προπονούνται κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η έλλειψη ενός ολοκληρωμένου κλειστού σταδίου στίβου μπορεί να μην έκαμψε τη δίψα για διάκριση των αθλητών μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι αναγκαία η εξεύρεση μόνιμης και σοβαρής λύσης.

Το ΣΕΦ παραδίδεται για αγώνες στίβου δυο φορές τον χρόνο(!). Το προπονητήριο του ΟΑΚΑ στάζει όταν βρέχει (εκεί προπονούνται οι μεταλλιούχοι Τεντόγλου και Παπαχρήστου) και το έτερο του Αγίου Κοσμά (όπου προπονούνται κυρίως οι επικοντιστές και οι σπρίντερ) συντηρείται με θυσίες και με το μέλλον του προδιαγεγραμμένο, αφού η περιοχή ανήκει στο ευρύτερο σχέδιο ανάπλασης του Ελληνικού.

Κι ερχόμαστε στο έγκλημα (χωρίς εισαγωγικά) του κλειστού της Παιανίας. Μπορεί να το έφτιαξαν σε σημείο της Αττικής κάπως άβολο συγκοινωνιακά, αλλά υπάρχει.

Εχουν γίνει και επίσημοι αγώνες. Ενα «σπίτι» του στίβου έχει μείνει άδειο και λεηλατημένο, επειδή κανείς αρμόδιος δεν το παραλαμβάνει. Σίγουρα αυτή η εμπλοκή στηρίζεται κάπου. Αλλά πιστεύουμε ότι δεν είναι αδύνατον να βρεθεί η λύση και να επαναλειτουργήσει. Στην Ελλάδα ζούμε.

Ας το δουν, λοιπόν, πιο σοβαρά ώστε να το παραλάβει η πολιτεία και να το αποδώσει σ’ αυτούς για τους οποίους φτιάχτηκε. Τους Ελληνες αθλητές. Πριν να είναι αργά.

Προηγούμενο άρθροΝέο ρεκόρ η Δεληγιάννη στα 800μ.
Επόμενο άρθροGlasgow2019 – Gold for Tentoglou, 5t place overall for Greece
Ο Μανώλης Λαμπράκης προσφέρει πολλά χρόνια ως προπονητής (τώρα στον ΓΣ Κερατέας) και ζει από κοντά τον ελληνικό στίβο, με τα πρώτα βήματα στο Στάδιο Καραισκάκη. Υπήρξε σπρίντερ, μέλος της εθνικής ομάδας. Επίσης όμως είναι δημοσιογράφος και είναι από τους πλέον κατάλληλους να σχολιάσει με τον δικό του ουσιαστικό, ρομαντικό ή και καυστικό τρόπο θέματα και καταστάσεις εντός κι εκτός στίβων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ