Η εδώ) είναι στο τελικό στάδιο να τεθεί σε ισχύ καθώς υπάρχει παράταση μέχρι τέλος του έτους – κι έτσι από την 1/1/2019 θα είναι υποχρεωτική.

Σχετική συνέντευξη Τύπου έγινε στην ΕΟΕ (δείτε τη αναλυτικά ->εδώ

Ο ΓΓΑ κος Συναδινός ανέφερε:

” Για την κάρτα υγείας αθλητή θα σας αναφέρω τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι ότι διαχωρίζεται από το δελτίο αθλητικής ιδιότητας, δεν είναι πλέον ένα ενιαίο έγγραφο είναι ένα ξεχωριστό έγγραφο, το δεύτερο είναι ότι αποτελεί προσωπικό έγγραφο το οποίο βρίσκεται στην κατοχή του αθλητή διότι συμπεριλαμβάνει προσωπικά δεδομένα, το τρίτο είναι ότι εκδίδεται ατελώς και έχει ισχύ για ένα έτος. Να προσθέσω ότι το Υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να ενσωματώσει την κάρτα υγείας ούτως ώστε οι γονείς των μαθητών που είναι κάτοχοι αυτής της κάρτας να μην είναι υποχρεωμένοι να κάνουν και δεύτερη διαδικασία προκειμένου να βγάλουν το σχετικό πιστοποιητικό το οποίο μέχρι σήμερα αναζητούσε το Υπουργείο Παιδείας “

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Βασιλειάδης ξεκίνησε λέγοντας: 

” Είναι τουλάχιστον θλιβερό το 2018 σε μια εποχή που θέλουμε ο κάθε πολίτης ανεξαρτήτου ηλικίας να αθλείται, που προσπαθούμε να ξαναστήσουμε τις αθλητικές μας υποδομές, να ξαναζωντανέψουμε τα προγράμματα άθλησης για όλους, να έχουμε μόνο στο Νομό Αττικής 48 αιφνιδίους θανάτους το έτος, νέων ανθρώπων με μέσο όρο ηλικίας τα 25 έτη.
Για το λόγο αυτό και επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι πάντοτε υπήρχε ένα δελτίο υγείας αθλητή αλλά δεν έβγαινε ακολουθώντας τους κανόνες και τις φροντίδες της Ιατρικής Επιστήμης, ότι υπήρχε πλημμελής ιατρικός έλεγχος, θέλουμε να αναπτύξουμε ξανά σε άλλες βάσεις τον αθλητισμό. 

Ήταν κομβικό να προβούμε σε αυτή την κίνηση. Έτσι λοιπόν τα δύο Υπουργεία προχώρησαν σε νομοθετική πρωτοβουλία για την κάρτα υγείας αθλητή. Πλέον κανένα παιδί, κανένας αθλητής, κανένας νέος άνθρωπος ο οποίος αθλείται μέσω του σωματειακού αθλητισμού δεν μπορεί να πάρει μέρος σε διοργάνωση, σε αθλητική δραστηριότητα, εάν δεν έχει περάσει έναν ελάχιστο ιατρικό έλεγχο ο οποίος όμως μπορεί να μας καταδείξει σοβαρότατα προβλήματα.

Δεν θέλω να σας μιλήσω με λεπτομέρειες για τα πρωτόκολλα τα οποία ακολουθούνται, άλλωστε και ο Υπουργός Υγείας και ο γ. γ. Δημόσιας Υγείας, αλλά και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία, έχουν λάβει όλες τις πρόνοιες ούτως ώστε να προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα το οποίο είναι από τα πιο προωθημένα στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ότι ούτε στις ΗΠΑ δεν υπάρχει υποχρέωση για καρδιογράφημα στους αθλητές. Στην Ιταλία υπάρχει και πλέον είμαστε η δεύτερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που προχωράμε σε αυτή την τομή. Σκοπός μας είναι να μην κινδυνεύει ή τουλάχιστον να πάρουμε όσα μέτρα είναι δυνατόν ούτως ώστε να μην κινδυνεύσει η υγεία κανενός παιδιού μας, κανενός νέου ή μεγαλύτερου αθλητή. 

Σε συνεργασία με το ΕΚΑΕ και την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία, μπορούμε και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα πολύ μεγάλο βήμα προς τα εμπρός στο πλαίσιο της ιατρικής πρόληψης μέσα από τον αθλητισμό. Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε αυτές τις μεγάλες αλλαγές, οφείλουμε όλοι να είμαστε και ανεκτικοί λίγο και με τις Ομοσπονδίες μας και τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν το πρώτο διάστημα, δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες. Νομίζω ότι έχουμε περάσει στη μέρα που κανένα νομοθέτημα δεν θα πρέπει να μένει στα χαρτιά, θα πρέπει να υλοποιούνται όλα, ιδίως αυτά που είναι για την προστασία της δημόσιας υγείας και ιδίως αυτά που προάγουν τις συνθήκες άθλησης των παιδιών μας”

Προηγούμενο άρθροSportify – η νέα αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ
Επόμενο άρθρο19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού – Ε.Γ.Β.Ε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ