Το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού διοργανώνει η Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος (Ε.Γ.Β.Ε.) στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2018 στο αμφιθέατρο του δημαρχείου του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη στο Πανόραμα (πρώην δημαρχείο Πανοράματος), στην οδό Απόστολου Σαμανίδη 21 (οδός Πανοράματος – Θέρμης), στη Θεσσαλονίκη.

Οι εργασίες τελούν υπό την αιγίδα του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.), ενώ αναμένεται να συμβάλουν στην πολύπλευρη ενημέρωση – επιμόρφωση των καθηγητών φυσικής αγωγής. Στις εργασίες συμπεριλαμβάνονται ειδικές εισηγήσεις – στρογγυλές τράπεζες, 6 εξειδικευμένα σεμινάρια και ελεύθερες ανακοινώσεις απ’ όλο το φάσμα της αθλητικής επιστήμης (προφορικές, αναρτημένες, short ή full paper).

Στις προφορικές και αναρτημένες επιστημονικές ανακοινώσεις καλύπτονται τα εξής θέματα της αθλητικής επιστήμης:

Προπονησιολογία, Κινητική μάθηση, Κινητική ανάπτυξη, Αθλητιατρική, Αθλητική ψυχολογία, Βιοκινητική – Βιομηχανική, Αθλητική κοινωνιολογία, Αθλητικό δίκαιο, Ειδική αγωγή, Εργοφυσιολογία, Ιστορία Φυσικής Αγωγής κι Αθλητισμός για όλους.

Φιλοσοφία του Αθλητισμού, Οργάνωση και Διοίκηση, Άθληση και αναψυχή, Βιοχημεία της άσκησης, Αθλητισμός και Διατροφή, Διδακτική και θεωρία της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού, ειδικά θέματα διαφόρων αθλημάτων, Χορός και Λαογραφία, Αθλητική τεχνολογία, Φυσιοθεραπεία, Ντόπινγκ, Μετρήσεις και αξιολόγηση, Αερόμπικ, Στατιστική, Φυσιολογία κι Εργομετρία.

Στο πλαίσιο των εργασιών του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού θα διεξαχθούν 6 εξειδικευμένα σεμινάρια με τίτλους:

1) «Στρατηγικές Εξάσκησης Προσοχής και Αυτοσυγκέντρωσης σε Όλα τα Σπορ».

2) «Παρουσίαση των Δράσεων του Προγράμματος ERASMUS+ Sport, Project MULTI-SPORT/ «Multidisciplinary modules for a healthy, safe and comprehensive approach to sport», Πολυεπιστημονικές δομές για μια υγιή, ασφαλή και ολοκληρωμένη προσέγγιση του αθλητισμού (project number: 590508-EPP-1-2017-1IT-SPO-SSCP)».

3) «Τι είναι ο Personal Trainer και ποιος είναι ο ρόλος του;».

4) «Αξιολόγηση της Βιολογικής Απόδοσης του Ανθρώπου».

5) «’’Εν Κινήσει’’ – Ένα Ενταγμένο στο Σχολικό Περιβάλλον, Πρόγραμμα Παρεμβατικής Διαχείρισης Μαθητών με Κινητικές Μαθησιακές Δυσκολίες».

6) «KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ. Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μαθητών Σχολικής Ηλικίας και Εκπαιδευτικών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση».

-> πληροφορίες

Στο χώρο διεξαγωγής θα λειτουργήσει μεγάλος ανοιχτός – υπέργειος χώρος στάθμευσης που θα διατίθεται δωρεάν. Πρόσβαση στο χώρο θα υφίσταται και με την αστική συγκοινωνία μέσω της γραμμής 58 (με αφετηρία την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στάση δημαρχείο).

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων για όλους τους μετέχοντες στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε. είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες των σεμιναρίων θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής για το κάθε ένα.

Η γραμματεία του συνεδρίου θα ανοίξει στο χώρο διεξαγωγής από τις 9 το πρωί του Σαββάτου 8 Δεκεμβρίου 2018. Το πρώτο θέμα των εργασιών θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί του Σαββάτου 8 Δεκεμβρίου 2018. Εγγραφές θα γίνονται και τις δύο ημέρες διεξαγωγής του συνεδρίου. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Πληροφορίες δίνονται κι εγγραφές πραγματοποιούνται στα γραφεία της Ε.Γ.Β.Ε., οδός Προξένου Κορομηλά 51, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη, τηλέφωνο και φαξ με αριθμό 2310 – 28.25.12 
– ιστοσελίδα: www.egve.gr

Προηγούμενο άρθροΚάρτα Υγείας Αθλητή – ιατρική πρόληψη μέσα από τον αθλητισμό
Επόμενο άρθρο2ος Μαραθώνιος Λάρνακας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ