Οργή και θλίψη προκαλούν οι τελευταίες εξελίξεις με εργσίες εις βάρος του στίβου στο Ζηρίνειο, με τα σωματεία και τους αθλητές της περιοχής και όχι μόνο -μεταξύ τους και ο Μίλτος Τεντόγλου- να εκφράζουν έντονα παράπονα για τις ξαφνικές (;) αποφάσεις, ενώ η Ομοσπονδία απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο – η οποία κοινοποιήθηκε στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και στον ΓΓΑ Γιώργο Μαυρωτά,

Τον τελευταίο -αρκετό- καρό διάφορα ημιτελή έργα (ενώ είχαν προηγηθεί έργα ανακατασκευής και του τάπητα) σε συνδυασμό και με φθορές είχαν περιορίσει ιδιαίτερα τη δυνατότητα επαρκούς προπόνησης στο Ζηρίνειο Στάδιο.

Αυτό όμως που τελικά φαίνεται πως οργανωνόταν και ήρθε να δημιουργήσει ένα τεράστιο πλήγμα στον Κλασικό Αθλητσμό ήταν η απόφαση της Δημοτικής Αρχής Κηφισιάς να εγκρίνει την καταστροφή των δύο εσωτερικών διαδρόμων, ώστε να μεγαλώσει τον αγωνιστικό χώρο του ποδοσφαίρου.

Ήδη μπουλντόζες ξεκίνησαν εργασίες και το θέαμα είναι αποκαρδιωτικό.

Ο στίβος της Κηφισιάς είχε το ελάχιστο για διοργανώσεις των 6 διαδρόμων, με εσωτερική περίμετρο 350μ. Ήδη μικρό για να καλύψει τις ανάγκες και επιθυμίες των τόσων πολλών παιδιών της περιοχής που ασχολούνται με το στίβο. Μεταξύ των ιστορικών σωματείων και ο ΓΣ Κηφισιάς που σταθερά είναι στις πρώτες θέσεις της αξιολόγησης και των πρωταθλημάτων και μεταξύ άλλων έχει στις τάξεις του τον χρυσό Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου που έκανε και την ακόλουθη ανάρτηση:

Επιστρέφω από αγώνα στη Νορβηγία και βλέπω να καταστρέφουν το στάδιο του συλλόγου μου για να μεγαλώσουν το γήπεδο ποδοσφαίρου…Δεν έχω λόγια…Είναι μεγάλη ντροπή και ασέβεια για τον στίβο…Κρίμα…”

Ήταν το 1926 όταν με τη μεσολάβηση του Ι. Χρυσάφη, διευθυντή Φυσικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, ο Ι. Ζηρίνης αγόρασε την έκταση απέναντι από την Βίλλα Καζούλη και χρηματοδότησε την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων. Οι εργασίες άρχισαν το 1929 και περατώθηκαν τον Μάιο του 1932. Στο διάστημα αυτό σταμάτησαν προσωρινά λόγω διαφωνιών στην ονομασία του, διότι εκείνη την εποχή δεν έδιναν στα γυμναστήρια ονομασία φυσικών προσώπων. Έτσι, το Ζηρίνειο είναι το πρώτο γυμναστήριο στην Ελλάδα με ονομασία προσώπου.

Το Ζηρίνειο τώρα οδεύει να μείνει με 5 ή και 4 διαδρόμους (με εσωτερική περίπου 357μ. ή 365μ.) και μεγάλο πρόβλημα χωρητικότητας στο στίβο.

update -> Ανακοίνωση Δήμου Κηφισιάς : “Ζηρίνειο για όλα τα αθλήματα”

Η επιστολή του ΣΕΓΑΣ:

«Κύριε Δήμαρχε
Μετά μεγάλης λύπης μας πληροφορηθήκαμε τα τεκταινόμενα στο Δημοτικό Στάδιο “Ι. Ζυρίνης” και συγκεκριμένα την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να θυσιάσει δύο από τους διαδρόμους του σταδίου προκειμένου να επεκτείνει τον χώρο που φιλοξενεί αγώνες ποδοσφαίρου. Πραγματικά, τόσο η έκπληξη, όσο και η ανησυχία μας είναι μεγάλη, καθώς μια τέτοια κίνηση ουσιαστικά, όχι μόνο καταργεί και εξοβελίζει το άθλημα του στίβου από το Στάδιο, παραχωρώντας τον χώρο σε αποκλειστική χρήση του ποδοσφαίρου, αλλά και ακυρώνει όλες τις εργασίες που για μια ολόκληρη τετραετία πραγματοποιήθηκαν με τεράστια έξοδα της Περιφέρειας και είχαν σαν στόχο την ολοκληρωτική ανακατασκευή του ελαστικού τάπητα του στίβου.

Κύριε Δήμαρχε
Σε περίπτωση που διαφεύγει της προσοχή σας, παρακαλούμε να μας επιτρέψετε να σας υπενθυμίσουμε ότι για να πραγματοποιηθούν αγώνες στίβου χρειάζονται έξι διαδρομές (κατ΄ελάχιστο) για την διεξαγωγή δρομικών αγωνισμάτων (δρόμοι μικρών και μεγάλων αποστάσεων) και ο χλοοτάπητας για την διεξαγωγή αγωνισμάτων κονίστρας (άλματα και ρίψεις).
Συνεπώς, είναι αδύνατη η διεξαγωγή με τέσσερις διαδρόμους, δεν υφίσταται πουθενά στον κόσμο, ή στους Διεθνείς κανονισμούς τέτοιο δεδομένο.
Επίσης, ενημερωθήκαμε ότι η χρήση των αποδυτηρίων καθώς και του κλειστού γυμναστηρίου αποδόθηκε αποκλειστικά στο ποδόσφαιρό.
Για να μην αναφέρουμε την πρωτοφανή κατάσταση των υλικών που έχει εγκαταλείψει ο εργολάβος πάνω στους διαδρόμους του ελαστικού τάπητα του στίβου, καθιστώντας αδύνατη και επικίνδυνη ακόμη και την προπόνηση των αθλητών.

Κύριε Δήμαρχε
Σε μια εποχή που ο στίβος στηρίζει το αθλητικό οικοδόμημα στην Ελλάδα και που τιμά την χώρα μας στα πέρατα της οικουμένης, σε μια εποχή που τα στάδια Στίβου και τα προπονητήρια στίβου στην Αττική έχουν σχεδόν εκλείψει λόγω έλλειψης χώρων και ανάγκης ανακαίνισης των υπαρχόντων (Αγιος Κοσμάς, ΟΑΚΑ κλπ) θεωρούμε αδιανόητο να κινδυνεύουμε να χάσουμε και το Ζηρίνειο Στάδιο, ένα από τα ιστορικότερα μνημεία του κλασικού αθλητισμού, ένα στολίδι του Δήμου Κηφισιάς, ένα χώρο συγκέντρωσης της νεολαίας της Αττικής, αλλά και ιστορικών συλλόγων που τιμά τα ιδανικά του “Ευ Αγωνίζεσθαι”, προκειμένου αυτό να παραχωρηθεί στο ποδόσφαιρο.

Απευθύνουμε έκκληση για να πρυτανεύσει η λογική και το δίκαιο, έννοιες θεμελιώσεις για την λειτουργία της κοινωνίας, αλλά τελικά τόσο δυσεύρετες και να ματαιώσετε τα σχέδια αυτά, δίνοντας στους Πολίτες του Δήμου σας έναν χώρο άθλησης και διαμόρφωσης υγιών προσωπικοτήτων, αλλά και στον εαυτό σας και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, μια καλή υστεροφημία. Είναι κρίμα να καθιερωθεί η Δημοτική Αρχή στη συνείδηση των Πολιτών της Κηφισιάς σαν ο Δήμος που έδιωξε τον στίβο από έναν ιστορικό χώρο, που παραδοσιακά τιμά εδώ και πολλές δεκαετίες το άθλημα αυτό, αλλά και την Ελλάδα».

Προηγούμενο άρθροΤο πανελλήνιο Κ18 στο Βόλο – και στο βάθος Ιεροσόλυμα
Επόμενο άρθροFraser και Miller στο Παρίσι – πρεμιέρα Τζένγκο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ