Μια σειρά από διεθνή meeting έγιναν την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου με ελληνικές συμμετοχές

-> Αγώνες Ελλήνων στο εξωτερικό

Lodz

Μετά το σπουδαίο meeting του Torun, ακολούθησε το Orlen Cup στην Πολωνία.

Στα 60μ. εμπόδια η Ελισάβετ Πεσιρίδου έτρεξε σε 8.33 στον προκριματικό αλλά στον τελικό, που ήταν και το τελευταίο αγώνισμα του προγράμματος κι έτρεχε στον 8ο διάδρομο, ανακόπηκε από τη διπλανή αθλήτρια. Η Αμερικανίδα Brooks χτύπησε κι έφυγε με φορείο, ενώ η Πεσιρίδου απλά τερμάτισε σε 8.68. Νικήτρια ήταν η Πολωνή Siciarz με 8.04.

Ο Μίλαν Τραίκοβιτς [Κύπρος] στον προκριματικό σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με 7.65 ενώ στον τελικό είχε πολύ αργή αντίδραση (0.215) και τερμάτισε 3ος σε 7.67. Ο Ούγγρος Szucs επικράτησε με 7.57 (η διαφορά τους ήταν ουσιαστικά αυτή στο χρόνο αντίδρασης). 

Στα 60μ, Kilty και Rodgers τερμάτισαν με 5 χιλιοστά διαφορά, σε 6.66.
Στη σφαιροβολία ο Konrad Bukowiecki έριξε 21,54μ.
Στο επί κοντώ μετείχε ο Sam Kendricks, που πέρασε τα 5,80μ. με την τρίτη και δεν συνέχισε ψηλότερα.
Ο Εμμανουήλ Καραλής είχε αποσύρει τη συμμετοχή του καθώς τελικά υπέστη θλάση σε προσαγωγό και μέσο γλουτιαίο και θα επανέλθει πλεον στον ανοικτό στίβο.

Banska Bystrica

Στο γνωστό meeting ύψους της Σλοβακίας ο Κώστας Μπανιώτης ξεκίνησε, επιτυχώς, στα 2,15μ. αλλά απέτυχε στα 2,20μ. κι έμεινε 14ος.

Νικητής του αγώνα ήταν ο Luis Zayas, με 2,33μ. Ο Κουβανός χρειάστηκε δύο φορές ατομικό ρεκόρ (φέτος είχε πρωτοκάνει, με 2,27μ., αγώνα στο κλειστό) προκειμένου να επικρατήσει στον αγώνα, περνώντας με την πρώτη τόσο τα 2,31μ. όσο και τα 2,33μ. Στη δεύτερη θέση επίσης με ατομικό με την ίδια επίδοση 2,33μ. αλλά με τη δεύτερη προσπάθεια βρέθηκε ο Jamal Wilson από τις Μπαχάμες, ενώ ο Βρετανός Tom Gale ήταν τρίτος με 2,31μ.

Στις γυναίκες η τριάδα είχε γεύση… Ουκρανίας με την 18χρονη Yaroslava Mahuchikh, την Iryna Herashchenko και την Yulia Levchenko να κατακτούν την 1η, 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Η Mahuchikh, η οποία είχε κάνει παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων με 2,02μ. στον προηγούμενο της αγώνα στην Καρλσρούη, επικράτησε με άλμα στα 1,96μ, το οποίο πέτυχε στη δεύτερη της προσπάθεια. Ξεκίνησε τον αγώνα της από το 1,85μ το οποίο πέρασε με την πρώτη, ενώ μετά συνέχισε στο 1,90μ, 1,93μ και 1,96μ, ύψη τα οποία πέρασε όλα με τη δεύτερη προσπάθεια, αποτυγχάνοντας εν τέλει αυτή τη φορά στα 2μ.
Οι Herashchenko και Levchenko πέρασαν και οι δύο τους τα 1,93μ, με την πρώτη και τρίτη προσπάθεια αντίστοιχα.

Στοκχόλμη

Στο επί κοντώ η Ελένη Πόλακ έκανε και τυπικά το όριο για το Ευρωπαικό και προσπάθησε και για ατομικό ρεκόρ.
Πέρασε με την πρώτη τα 4,23μ., 4,33μ., 4,43μ. και 4,53μ. και στη συνέχεια, έχοντας μείνει στον αγώνα με την Angelica Bengtsson, άφησε τα 4,63μ. (που πέρασε με τη δεύτερη η αθλήτρια της Σουηδίας) και πήγε στα 4,68μ., χωρίς να τα καταφέρει καμία τους.

Η Πόλακ έχει προγραμματισμένο αγώνα στις 14/2 στο Val de Reuil, όπως και η Καρύδη, στο τριπλούν.
Την ίδια ημέρα στο μεγάλο meeting του Βερολίνου θα είναι ο Φιλιππίδης στο επί κοντώ και ο Δουβαλίδης στα 60μ. εμπ. με φόρα από το πανελλήνιο ρεκόρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here