Η γενική προκήρυξη Διασυλλογικών Αγώνων και Πανελληνίων Πρωταθλημάτων & Τεχνικές Διατάξεις για το 2024 συγκροτήθηκε από την Επιτροπή Ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ και κοινοποιήθηκε στα σωματεία.

-> Γενική προκήρυξη 2024

Σε αυτήν περιλαμβάνονται η διαδικασία πρόκρισης στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, βαθμολογίες, διαδικασία διεξαγωγής των αγωνισμάτων, καθώς και όμιλοι διασυλλογικών & πρωταθλημάτων.

-> Όρια
-> Όμιλοι διασυλλογικών & πρωταθλημάτων

Αλλαγές υπάρχουν στα όρια πρόκρισης για την κατηγορία Κ23 όπου επανέρχονται υψηλότερα όρια σε σχέση με αυτά των Κ20 (που στην πλειονότητα ταυτίζονταν τα τελευταία χρόνια) ενώ κατά τα άλλα υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες μικρές τροποποιήσεις. Τα όρια υψηλής πριμοδότησης στους διασυλλογικούς αγώνες Α/Γ σε ορισμένα αγωνίσματα (για τη βαθμολόγηση των σωματείων) αποσυνδέονται από τα όρια πρόκρισης για το αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ.

Στην κατηγορία Κ18 στους εφήβους τα 10.000μ, βάδην γίνονται 5000μ.

Το πρωτάθλημα Κ16 που γίνεται σε 2 ομίλους, χαρακτηρίζεται πλέον ως αναπτυξιακό, ενώ τα αγωνίσματα των συνθέτων θα γίνονται και πάλι στους ομίλους (τις 2 τελευταίες χρονιές έγιναν ξεχωριστά από κοινού)

Το Κύπελλο ανωμάλου δρόμου (έγινε το 2022) δεν θα εντάσσεται στην αξιολόγηση κι έτσι το Πανελλήνιο ανωμάλου θα έχει το 4%.

Η αξιολόγηση παραμένει ως έχει, ενώ ορισμένες μικρές αλλαγές υπάρχουν στην πριμοδότηση σωματείων όσον αφορά τη συμμετοχή αθλητών-τριών σε αγώνες με τις Εθνικές ομάδες.

-> Αξιολόγηση

Προηγούμενο άρθροLeiria: Χάλκινα Κυριαζής, Φραντζεσκάκης – και Ντουσάκης, Ντραγκομίροβα
Επόμενο άρθροΒασιλογιάννεια (Κερατσίνι) 9.3.2024

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ