Όπως είχε γίνει γνωστό από την IAAF μετά τη λήξη της προθεσμίας επίτευξης ορίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο 7θλο (όπως και στα αγωνίσματα των ανδρών σε 1500μ., 3000μ. στ. και σφυροβολία) υπήρχαν ορισμένες διαθέσιμες θέσεις βάσει του κατώτατου αριθμού που θα μπορούσαν να καλυφθούν από αμέσως επόμενους αθλητές των rankings, κατόπιν και επιθυμίας-αποδοχής των Ομοσπονδιών των επιλαχόντων αθλητών.

Στο 7θλο η Σοφία Υφαντίδου με 6133β. ήταν ψηλά στις …υποψήφιες. Καθώς η Ρωσία έχασε οριστικά το δικαίωμα συμμετοχής και η Mokhnyuk από την Ουκρανία τιμωρήθηκε για χρήση μελδονίου (στο παγκόσμιο κλειστού και μετά την ..περίοδο χάριτος των 3 πρώτων μηνών του 2016), η Υφαντίδου βρέθηκε να είναι η 1η εκτός 32, με τις Spinola, Tyminska, Osazuwa, Felix, Agnou να αναμέναται να συμπληρώσουν τις θέσεις.

Η επίδοση της Felix των 6124β φαινόταν να μην ήταν έγκυρη αφού ο μέσος όρος της ταχύτητας του ανέμου ήταν πάνω από τα 2 μέτρα το δευτερόλεπτο (Οι επιδόσεις της ήταν: 13.48/+2.3 – 1.83 – 11.52 – 24.31/+3.5 // 6.28/+0.5 – 38.83 – 2:14.98) βάσει των νέων κανονισμών 2016-2017 που ισχύουν από 1/11/2015. Ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί όμως τι ισχύει καθώς η προθεσμία για το 7θλο ξεκινούσε την 1/1/2015 με τους κανονισμούς των έως 4μ/”για κάθε αγώνισμα (και πιθανόν ειδικά για τα όρια να ίσχυσε για όλους ο προηγούμενος)

Τελικά η σίγουρη λύση ήρθε μέσω Ελβετίας, καθώς η Agnou δεν έλαβε πρόσκληση – ή η Ομοσπονδία της δεν έκανε τις απαραίτητες ενεργειες. Η Agnou με επίδοση 6123β. από το περσινό Ευρωπαικό Νέων, δεν είχε κάνει φέτος αγώνα 7θλου και είχε αποσυρθεί από το meeting του Rattingen καθώς δεν ήταν ακόμα σε καλή κατάσταση όπως δήλωνε, για να προετοιμαστεί καλύτερα για Amsterdam. Όμως μετά κόπηκε απο την ομάδα του Ευρωπαικού από την Ομοσπονδία της Ελβετίας και εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια γι’ αυτό. Στο πρωτάθλημα Ελβετίας στις 9-10/7 κατέβηκε πάντως σε 4 αγωνίσματα.

Ύστερα από συνεχή αλληλογραφία από ελληνικής πλευράς με την IAAF (για το θέμα της Felix, αλλά κι ένα αρχικό λάθος της IAAF που είχε 6 Αμερικανίδες στη λίστα, όπως και για το τι γίνεται με τις προσκλήσεις και ποιες έχουν τύχει αποδοχής) ήρθε η πολυπόθητη πρόσκληση το πρωί της Πέμπτης.

“Είμαι χαρούμενη για την δεύτερη συμμετοχή μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομοσπονδίας μου, Κώστα Παναγόπουλο, για τη στήριξη και τις ενέργειες που έκανε όλο αυτό το διάστημα της αναμονής. Οι μέρες που προηγήθηκαν ήταν γεμάτες άγχος και ανησυχία. Τελικά όλα πήγαν απλά” δήλωσε η Υφαντίδου στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ.

Η Υφαντίδου μάλιστα θα είναι χρονικά και η πρώτη ελληνική συμμετοχή στο στίβο στο Ρίο, καθώς το 7θλο γίνεται τις 2 πρώτες ημέρες των αγώνων, στις 12-13 Αυγούστου.

Προηγούμενο άρθροΕγκληματικό λάθος κόβει τη Ζαπουνίδου από το Ρίο – Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ
Επόμενο άρθροBydgoszcz : Πέρασε η Ρωμαίου, 2,27 o Zayas, 20"17 ο Norman Jr- Το Σάββατο και ο Καραλής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ