Δήλωση προέδρου ΣΕΓΑΣ για επιλογή Φανής Χαλκιά. 28/07/08 18:09:23. Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την επιλογή της Ολυμπιονίκου Φανής Χαλκιά, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου στο αγώνισμα των 400μ με εμπόδια, ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ κ. Βασίλης Σεβαστής δήλωσε τα εξής:

Η Ολυμπιακή Ομάδα του Στίβου αριθμεί 36 Αθλητές – Αθλήτριες. Η επιλογή των Αθλητών – Αθλητριών έγινε με απόλυτα αντικειμενικά κριτήρια σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την IAAF και την Δ.Ο.Ε. Στο αγώνισμα των 400μ με εμπόδια τα πράγματα δεν ήταν απόλυτα ξεκαθαρισμένα και χρειάσθηκε η αρμόδια επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού του ΣΕΓΑΣ να πάρει μια αναμφίβολα, δύσκολη απόφαση.

Μεταξύ δύο Αθλητριών με μεγάλη προσφορά, που δεν έπιασαν φέτος το όριο πρόκρισης, αλλά το 2007, έπρεπε να επιλεγεί η μία.

Επιλέχθηκε η χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας Φανή Χαλκιά. Στηρίζω την απόφαση της ΕΠΥΑ της Ομοσπονδίας, γιατί τελικά επιλέχθηκε η Αθλήτρια που:

– Έχει σαφώς την μεγαλύτερη προσφορά στην Εθνική Ομάδα.
– Έχει αναμφίβολα μεγαλύτερες δυνατότητες διάκρισης στο Πεκίνο.
– Έχει άριστη φυσική κατάσταση, που επιβεβαιώθηκε όσες φορές έτρεξε φέτος σε δρομικά αγωνίσματα χωρίς εμπόδια.
– Έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με το πέρασμα των εμποδίων, όπως φάνηκε στο τεστ του περασμένου Σαββάτου.
– Έχει περάσει τους περισσότερους ελέγχους από όλους τους Αθλητές Στίβου όλων των Αγωνισμάτων στον κόσμο το 2007, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της IAAF και το ίδιο επαναλαμβάνεται το 2008, αφού μέχρι στιγμής έχει περάσει δεκατρείς (13) αιφνίδιους ελέγχους. Φαίνεται ότι κάποιοι προσπαθούν να αποτρέψουν ή να δυσκολέψουν την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου με τον τρόπο αυτό.

Η Φανή πρέπει να έχει την δυνατότητα να απαντήσει. Είναι η χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας και διεκδικεί το δικαίωμα της αξιοπρεπούς παρουσίας και στο Πεκίνο, κάτω μάλιστα από αυτές τις συνθήκες.

Όσοι λοιπόν ισχυρίζονται ότι η επιλογή της Ολυμπιονίκου μας ήταν άδικη, κάνουν λάθος ή εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

Ο ΣΕΓΑΣ θα υπερασπισθεί με κάθε θεμιτό τρόπο τους Αθλητές και τις Αθλήτριες του, που έχουν τιμήσει την Πατρίδα στους Διεθνείς Στίβους.

Στον Αθλητισμό, εκτός από τους γραπτούς Νόμους και κανονισμούς, υπάρχουν και οι άγραφοι. Όταν πρόκειται να κρίνεις έναν Ολυμπιονίκη, αυτό που μετράει είναι τα ουσιαστικά και όχι τα τυπικά κριτήρια. Η Φανή δικαιούται να είναι στο Πεκίνο και πρέπει να έχει μαζί της την σκέψη και τις ευχές όλων.

Τέλος θα ήθελα να εκφράσω την συμπάθειά μου στην Χριστίνα Χατζή και να ζητήσω την κατανόηση της ίδιας, του Προπονητή της, του Σωματείου της και του Προέδρου του και Συναδέλφου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ κ. Βαγγέλη Μελιγγουνάκη.

Βασίλης Σεβαστής
Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ

Σχολιασμός στο σχετικό θέμα: http://www.stivoz.gr/?p=20334

Πηγή: segas.gr

Προηγούμενο άρθροΟ καιρός πρωταγωνίστης τη Β’ ημέρα στο Νεων
Επόμενο άρθροΞανα ρεκόρ η Yelena στο Μονακο