Κανόνες για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης απο τους εθελοντές (Games makers όπως τους αποκαλούν) έθεσαν οι διοργανωτές των Ολυμπιακων Αγώνων 2012.
Μάλιστα οι κανόνες έχουν αναρτηθεί και στην ενότητα της σελίδας που αφορά τα θέματα των εθελοντών και όπου έχουν πρόσβαση μόνο αυτοί με ατομικούς κωδικούς.

Βάσει των κανονισμών αυτών, με εξαίρεση επίσημες ανακοινώσεις, δεν πρέπει να δημοσιοποιούν σε οποιαδήποτε μορφή (κειμενου, audio ή video) στοιχεία για θέσεις -που βρίσκονται ή που δεν επιτρέπεται είσοδος σε κοινό- και πρόσωπα (επισκέπτες αθλητές ή διασημότητες), ουτε νέα επικαιρότητας που αφορούν αθλητές, και δεν πρεπει να εχουν online περιγραφικες συζητήσεις για θέματα της διοργάνωσης, για λόγους ασφαλείας και εντυπώσεων.

Αρκετές φορές έχουν πάρει διαστάσεις οι αναρτήσεις σχολιων στα social media, ή και σε κάποιες περιπτώσεις επειδή προηγήθηκαν επίσημων ανακοινώσεων.
Παράδειγμα αυτο του Idowu που αποσύρθηκε απο το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα ομάδων και ο αρχιπροπονητης της Ομοσπονδίας πληροφορήθηκε μέσω.. twitter το γεγονός.

Στο Μουντιάλ ποδοσφαίρου του 2010 υπήρξε σχετική απογόρευση στους ποδοσφαιριστές της Αγγλίας (ενώ στης Γαλλίας δημιουργήθηκαν αρκετά… θέματα) και όλο και περισσότερες είναι οι περιπτώσεις ανάλογων απαγορεύσεων

Να θυμίσουμε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 κατά τις τελικές πρόβες απαγορευόταν η κατοχή φωτογραφικών μηχανών και κινητών τηλεφώνων απο τους εθελοντές.

Προηγούμενο άρθροΠαγκύπριο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου
Επόμενο άρθροΗ τολμηρή Λόλο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ